söndag 2 mars 2014

En dröm?

Jag vaknade i morse och tänkte vann Liverpool igår igen eller drömde jag det? Ligger vi verkligen tvåa i tabellen? Har Luis Suarez på riktigt gjort 24 mål och 10 assists? Nej det var nog en dröm allting, för orimligt för att vara sant! 

Men nej det är sant, vi är med i racet om titeln! NÖJDFLIN Deluxe!!

Sir Luis Suarez 

Luis Suarez gjorde sin 100:e match i Lfc tröjan. Å som han gjorde det! Mål på första läget i 17 minuten. I föregående inlägg försökte jag ge min bild av storheten med det målet: Halvtidsanalys. I andra halvlek var det återigen Suarez som såg till att vi seglade i från Saints.  


 På Gerrards precisa passning möter Suarez först bollen, Dejan Lovren följer med upp i rygg för att sätta press.



Här har precis Suarez tvärvänt för att ta med sig bollen i farten istället.


 Dejan Lovren hänger inte med i svängarna, utan blir efter direkt.

Suarez har nu lämnat Lovren rejält i backspegeln


I den höga farten har Suarez ändå sinnesnärvaro att upptäcka Sterling som kommer 
löpande perfekt i mitten.


Passningen är perfekt slagen, Sterling får den precis i steget och kan bara sätta bredsidan till.


Sterling placerar bollen smart i första hörnet. Boruc som precis gjort en sidledsförlyttning är på väg åt andra hållet och hinner därför inte reagera på avslutet. 

Efter 0-2 målet faller Southampton ihop. De har inte kraft att resa sig och sätta press på Liverpool. De skapar nästan ingenting, utan det är istället Liverpool med nr 7 i spetsen som har de farligaste chanserna. Suarez frispelar bl.a. Sturridge i 69 minuten, som för ovanlighetens skull dock inte förvaltar det friläget.

I 94:e minuten avslutar Suarez showen med att ordna en odiskutabel straff.

 Så här ensam lämnades Fonte med Suarez vid upprinnelsen till 3-0. Finten han bjuder Fonte på är svår att ge rättvisa åt med ett bildspel. Fontes Blick efteråt är dock desto tydligare...

Fonte bryr sig inte ens om att klaga på domaren, han resignerar helt enkelt för faktum. Det ser ut som han tänker: Den där jävla Suarez, kan inte han spela i nån annan liga...

Luis Suarez säsong hittills är helt makalös. Han dominerar i match efter match. Vad krävs det för att bli adlad i England? Ja okej det kanske tar lite tid att nå den statusen efter rasist- och bitskandalen. Men för mig är han världens bästa fotbollsspelare, punkt.



Slutresultat: 0-3
Tabellplacering: 2:a
Nöjdflin på en skala 1-100:  200   =))

Nu väntar 14 dagars abstinens till nästa fight som är Manchester United borta. Därför lämnar jag den taktiska analysen av 0-3 segern till i morgon. Med så långt till nästa match måste vi ju dra ut på godbitarna...








Inga kommentarer: