torsdag 10 april 2014

Fyra starka argument för seger på söndag

Jag nämnde igår att jag har en stark känsla av att vi kommer vinna mot City på söndag. Givetvis färgas min övertygelse av min starka önskan av att så ska ske, men jag tycker mig också ha en rad starka argument som även opartiska ögon inte kan förbise.

  1. Anfield har blivit vår Borg! 

I år har Rodgers och killarna i laget lyckats bygga upp ett otroligt starkt hemmaspel. Vi ståtar med ett hemmafacit på 14 segrar, en oavgjord och en förlust den här säsongen. Det är som i forna tider, att alla lag fruktar att komma till Anfield. Särskilt mot topplagen har vi varit skoningslösa. Man U 1-0, Everton 4-0, Arsenal 5-1 och Tottenham 4-0. Killarna verkar inte längre känna en press av att prestera inför våra hängivna fans på Anfield, utan bara känna styrka och stöd av att spela inför dem. Ett stöd som på söndag lär bli magiskt.


2.  Vi har spelat riktigt bra mot City senaste åren

När man kollar tillbaka lite på de senaste mötena mot City, så ser man att även om vi inte fått med oss några vinster så har vi spelat riktigt bra och varit värda fler poäng. Nu senast, spelade vi ut City första halvtimmen. 0-1 kunde lika gärna ha varit 0-3 med de chanser vi skapade, efter det jämnade matchen ut sig och City lyckades både kvittera och få in ett segermål. Matchen på Anfield förra våren slutade 2-2 efter att Aguero lyckats trolla in kvitteringen i slutet av matchen, från ingen vinkel alls. Även den matchen dominerade vi spelmässigt och borde fått med oss alla poängen. City är ett anfallsglatt lag, som gärna fyller på med sina ytterbackar i offensiven. Det passar våra extremt skickliga kontringsspelare som handen i handsken. Suarez och Sturridge är sylvassa i djupled och vi har gott om spelare som kan servera dem bollarna på läppen, Framförallt Gerrard, Coutinho, Henderson och Sterling har både blicken och touchen för att slå de bollarna. 

3. Martin Demichelis -Citys svaga punkt

Manchester Citys argentinske mittback Demichelis har många kvaliteter, men också två stora svagheter som Liverpool har stora chanser att utnyttja på söndag. Han är både långsam och vårdslös i sina tacklingar. Kan Sturridge eller Suarez locka upp Vincent Kompany lite i banan och sen utmana Demichelis i djupled, kommer det med all sannolikhet att ge utdelning. Här är ett exempel på hur det skulle kunna se ut:

Jag ber om ursäkt för den lite plottriga bilden, men jag hoppas ni förstår vad jag menar. 
Den som ligger på Kompanys sida möter för ett väggspel, i det här fallet Suarez, 
1. Sterling slår den korta passningen, Kompany tvingas då följa med upp i rygg på Suarez så att han inte får vända upp rättvänd med bollen. 
2. Suarez väggspelar tillbaka bollen till Sterling.
3. Sterling slår djupledsbollen i mitten på ytan bakom Kompany. Tajmar Sturridge löpningen rätt och undviker offsiden, vilket han är mästare på, finns det inte en chans i världen att Demichelis hänger med i svängarna.
Många minns säkert när Demichelis kapade Messi och blev frilägesutvisad mot Barcelona i CL i åttondelsfinalen. 
Hoppas Suarez eller Sturridge får chansen att utmana honom på samma vis, det lär sluta på samma sätt...

4. Mentala övertaget

Jag upplever det som att det är Manchester City som kommer in till matchen med störst press på sig. Liverpoolspelarna har överträffat allas förväntningar och har nu bara allt att vinna, inte mycket att förlora. Manchester City däremot har med sin mångmiljardtrupp och tidiga uttåg i CL, en press på sig från fans och ägare att vinna PL i år. De kommer till Anfield med den ryggsäcken samtidigt som de vet att de möter ett lag som varit skoningslösa i nio raka matcher och avfärdat topplag på topplag senaste månaderna. Just det faktum att Rodgers lyckats få spelarna att vara som bäst i de riktigt svåra matcherna tycker jag talar extra mycket för en LFC seger på söndag. Jag tror att Liverpool ledda av de stora matchernas man Steven Gerrard kommer ta taktpinnen från start på söndag. Tror även att det kommer att vara Liverpool som spelar med största självförtroendet och mest pondus. Kan vi göra första målet kommer City få det riktigt tufft att få med sig någon poäng hem till Manchester. 



Inga kommentarer: