lördag 1 augusti 2015

Tankar efter HJK -LFC 0-2

Det blev verkligen ingen sprudlande tillställning på Olympiastadion i Helsingfors. Ett statiskt Liverpool kom ingen vart första timmen och ett för klent hemmalag hade inte nog kvalitet för att riktigt hota de heller. Sista halvtimmen kom dock laget loss lite och lyckades peta in två bollar.

Totalt sett känns det dock oroväckande att det offensiva spelet inte sitter bättre då det bara är en vecka kvar till seriepremiären. Särskilt då mycket tyder på att det var premiärelvan som startade dagens match. Det är möjligt att det blir någon liten justering i fall någon av övriga som spelar mot Swindon i morgon övertygar. Backlinjen brukar man vilja spela ihop ordentligt och nu har de här killarna fått två raka matcher ihop så det känns troligt att det är det Rodgers tänkt satsa på i premiären.

För mig är det obegripligt att Rodgers envisas med Lovren före Sakho! Det är klasskillnad mellan de två! Visst Lovren skötte sig helt okej igår, men han sattes heller inte på några större prov. Frågan är om Sakho kommer att finna sig i att spela andrafiolen bakom Lovren? Troligtvis inte, han kommer knappast vilja förlänga sitt kontrakt utan vi kan nog räkna med att han söker sig bort. Vilket vore en riktigt tragiskt!

En överraskning till är att Joe Gomez verkar få starta på vänsterbacken, före Alberto Moreno. Vet inte om det är nån skada som hämmar/hämmat spanjoren, men Gomez har tagit chansen och imponerat. Dock ska man komma ihåg att skillnaden mellan det motstånd han mött på sin kant den här försäsongen och det han kommer ställas för i PL är stort! För mig är det fortfarande en chansning att satsa på 18-åringen från start. Det logiska vore att spela in honom i de inhemska cuperna först, men känner Rodgers att det funkar så får vi väl lita på honom.

Bäst offensivt i LFC var återigen Ibe. Han går från klarhet till klarhet och skapade mängder med chanser från sin högerkant. Tyvärr får Liverpool inte ut så mycket av det när det blir lite för tunt i straffområdet. Om inte Benteke är redo att starta i premiären så hade jag hellre sett Origi som striker och Ings som vänsterforward. Då Ibe så ofta kommer runt för inlägg/inspel på sin kant vore det optimalt med mer naturliga avslutare i straffområdet. Det blir lite för mycket yttrar o lite killerinstinkt med både Ibe o Lallana. Den sistnämnde gjorde heller ingen glad med en väldigt blek insats ikväll. Ings jobbar dessutom stenhårt i defensiven och skulle säkert ge ett bra understöd till Gomez på den kanten om han nu får starta.

Jag är fortsatt lite oroad över om Hendo och Milner själva klarar det defensiva jobbet på mittfältet. Tror faktiskt att lagets balans skulle må bäst av att ha en defensiv mittfältare i tuffa bortamatcher likt den mot Stoke på söndag. Lucas i premiären vore det säkra alternativet. Han har rutinen och har varit igång hela försäsongen till skillnad från Can. Skulle gärna se honom som städare framför backlinjen. Men det innebär ju att Coutinho får ta ett steg upp i banan, vilket inte heller är optimalt. Men men ska Rodgers envisas med både Milner och Hendo på mitten så blir det konsekvensen....

YNWA

Inga kommentarer: