torsdag 4 juni 2015

Analys av James Milner, sommarens första värvning!


Idag meddelade alltså LFC att man kommit överens med James Milner om ett kontrakt. En affär som blir officiell 1 juli då hans nuvarande kontrakt går ut med Manchester City.

29 årige James Milner har 53 A-landskamper på meritlistan och är en mycket mångsidig fotbollsspelare. Framförallt är han väldigt löpstark och river och sliter kopiöst i match efter match. För den skull saknar han inte teknik eller spelförståelse. Han trivs allra bäst på innermittfältet men kan spela såväl ytterforward, wingback, ytterback eller släpande anfallare om så krävs. I Manchester City har han mest fått spela ytterforward, men troligtvis har han blivit lovad en startplats som innermittfältare i Liverpool för att skriva på. Sånt kan man såklart aldrig veta, men då många ryckt i honom och han bl.a. erbjudits en mycket lukrativ förlängning i City så känns det som att han aldrig annars skulle ha skrivit på för de röda. Jag tror att Rodgers övertygat honom med genom att förklara att han ser Milner som en ny stöttepelare i kölvattnet av Gerrard. Förmodligen siktar Rodgers på att spela med två sittande mittfältare i höst. Satsar man på löpstyrka så kommer defenitivt Henderson och Milner i så fall vara ligans klart starkaste. En intressant konstellation som kan visa sig väldigt lyckosam om bara duon kan se till att få det defensiva jobbet gjort. Ni som följer bloggen vet att jag inte är jätteimponerad av Hendersons bollvinnarförmåga. Tajmingen i brytningarna och förmågan att kliva in lite småfult när så krävs är i min bok är kvaliteter jag fortfarande saknar hos Hendo. De gånger Hendo haft en Lucas/Allen i form bredvid sig så har detta inte synts alls lika tydligt. Då har de täckt upp bakom honom. Frågan är om Milner har den förmågan. Av det jag sett så är han ganska brytsäker och tuff så det kanske kan funka, men jag har i ärlighetens namn sett honom lite för lite som innermittfältare för att veta helt säkert.

Det som känns lite spännande är att James Milner faktist slog igenom som innermittfältare i Aston Villa. Med fullt stöd av Rodgers och en bra start så kanske Milner kan höja sig ännu ett snäpp och bli en riktig härförare i LFC. Liverpoollegenden Jamie Carragher gick häromdagen så långt att han såg Milner som en stark kandidat att ta över kaptensbindeln i LFC. En lite vild gissning men jag håller det inte för helt osannolikt att Rodgers har även de planerna för Milner. Helt klart verkar han i alla fall vara en spelartyp som faller BR helt i smaken med sin löpvilja och mångsidighet.


Om inte Milner erbjudits en monsterlön, så känns detta helt klart som en bra första värvning. Funkar han inte som innermitt, så lär han åtminstone tillföra en hel del som ytter. Hoppas vi snart får se fler sådana här löpstarka killar. Då lär Liverpools presspel inte bli att leka med i höst =)

//YNWA

1 kommentar:

Angelus sa...

En viktig värvning, otroligt bra spelare som precis som du nämner är otroligt löpstark och mångsidig. Även viktigt att han väljer oss framför United och Arsenal ...