måndag 13 juli 2015

Bye Bye Sterling

Ja då var då äntligen "såpan" om Raheem Sterling över. Enstämmiga rapporter säger att Manchester Citys bud på £44 miljoner pund + £5 miljoner(ev.bonus som utbetalas om Sterling spelar ett visst antal matcher laget vinner titlar osv) accepterats av Liverpool. Mycket skönt att den här smutsiga följetongen äntligen nått sitt slut. Nedan följer några av mina tankar kring affären:


  • Skönt att Liverpool stod på sig och inte backade på sin värdering, trots Sterling och agentens fulspel! Det hade sänt fel signaler till övriga spelare i klubben om han lyckats tvinga sig bort för en lägre summa än det pris Liverpool krävt!
  • Min magkänsla säger mig att Liverpool kommer att klara sig bra utan Sterling. Visst killen har skyhög kapacitet. Men han har inte visat sig vara någon vidare målskytt och som forward är det ett attribut som man på den här nivån måste ha, enligt mig. När han ännu heller ej presterat toppklass på regelbunden basis och verkar vara något av en strulpelle utanför planen så känns det helt rätt av Liverpool att sälja till det här priset! Särskilt när det finns så mycket talang på ytterforwardsplatserna kvar i laget. Ibe, Lallana,Firmino, Ings, Origi, Milner, Coutinho och Markovic är alla riktigt bra ytterforwardsalternativ i klubben och jag ser ingen större anledning att leta en dyr ersättare. 
  • Efter att QPR fått sina 20%(vidareförsäljningsklausul) så finns ca £36 miljoner(bonusen kan man väl inte direkt räkna med än) kvar att förvalta. Helt klart är att Liverpool säkert kommer spendera dessa på nya spelare. Här kommer dock den stora utmaningen. Tidigare har LFC inte lyckats särskilt bra när man ska återinvestera stora transfersummor. Lex. Torres, Carroll och inte minst förra sommarens inköp för Suarez pengarna. I år känns det viktigare än någonsin att använda pengarna på ett klokt sätt. Chelsea, Arsenal, United och City ser alla riktigt starka ut och LFC måste helt enkelt växla upp rejält kommande säsong för att kunna knipa en toppfyra placering! Min prioriteringslista: 1) Satsa allt på att få loss Lacazette från Lyon. Troligtvis väldigt svårt, men värt ett rejält försök, en målgörare av klass vore oerhört viktigt. 2) Då jag inte ser några andra riktigt riktigt bra strikeralternativ kvar, så blir min andrahandsprioritering att försöka få loss William Carvalho från Porto. En så stark centralmittfältare i ung ålder vore också ett rejält kap som skulle stabilisera defensiven rejält! Troligtvis skulle det även bli lite pengar över till en backup på vänsterbacksplatsen. 3) Om inte någon av dessa affärer går i lås så tycker jag man kan chansa på Benteke. Det kan bli en hit, det kan bli en flopp vore i alla fall kul att se hur han skulle fungera i LFC.
  • Det enda riktigt oroväckande med den här affären, är att Liverpool nu för andra året i rad säljer ett affischnamn. Ska vi nu börja vänja oss vid att LFC inte längre är en storklubb, utan en säljandeklubb? Helt klart kan det bli svårt att attrahera stora spelare till klubben och hålla kvar dem om de ser att lagets hetaste spelare säljs. Suarez var utan tvekan lagets, ja hela ligans bästa spelare förra året, Sterling säljs mest på sin stora potential, så de försäljningarna kan i och försig inte helt likställas. Helt klart blir det nog extra viktigt att LFC förbättrar fjolårets sjundeplats i ligan avsevärt, annars riskerar man få en mittenlagsstämpel över sig. O såna brukar ha väldigt svårt att attrahera de bästa tränarna och spelarna...

Till sist vill jag avsluta med det här fantastiskt roliga vineklippet på Manchester City spelarnas reaktion på köpet av Sterling för £49 miljoner: 

Inga kommentarer: