tisdag 14 juli 2015

Thai Allstars - LFC 0-4

Nedan följer några av mina reflektioner över Liverpools enkla seger över Thai Allstars i årets första träningsmatch:


  • Brendan Rodgers valde i båda halvlekarna att spela 4-4-2 diamant. Något som skulle indikera att det kommer att vara huvudspåret vad gäller spelsystem i höst(vågar inte sträcka mig längre med tanke på BR:s alla ändringar tidigare). Något som jag nämnt tidigare känns passande med nuvarande spelarmaterial. De som dock riskerar att hamna i kläm i ett sådant system är Ibe, Markovic och Lallana som hade haft avsevärt lättare att ta plats i en startelva om man spelat med ytterforwards. Markovic och Lallana trivs såklart riktigt bra i rollen som offensiv mittfältare, men där finns ju redan Coutinho och Firmino, två spelare man inte petar hur som helst. Visserligen tror jag att Firmino i första hand är påtänkt för den ena av anfallspositionerna i ett sånt här spelsystem men ändå..
  • Flera av nyförvärven visade framfötterna direkt. Joe Gomez såg riktigt bra ut på högerbacken. Vass längs kanten offensivt, riktigt stark och atletisk i defensiven. Kan bli något alldeles extra den killen! Divock Origi gjorde en mersmakande debut, väldigt rörlig och ständigt ett hot i offensiven. Fick också kröna sin debut med en stenhård nick i mål på Hendersons hörna. Kul att han direkt fick sätta dit en balja, särskilt efter två tidigare ramträffar. Unge Origi hade en tuff säsong i Lille, därför känns det extra kul att han direkt fick visa att han är på rätt väg. Även Milner och Bogdan gjorde stabila debuter i LFC tröjan. Ings jobbade hårt men fick inte riktigt till det, tyvärr fick han ett mål felaktigt bortdömt.
  • I övrigt så imponerade Joao Teixeira en hel del på mig. Tillbaka efter sitt benbrott, visade han ingen ringrost utan visade direkt vilken underbar passningsfot han besitter. Stod för flera öppnande passningar med framspelningen till Markovics ledningsmål som grädde på moset. Ska bli spännande att fortsätta följa Teixeira, hoppas han får fler chanser att visa vad han går för! Nämnde Markovic stod också för en pigg insats. Framförallt första 20 minuterna visade han en del av sin supertalang med bl.a. ett snyggt mål och en delikat tunnel på en Thai Allstarförsvarare. Hoppas hoppas att Lazar nu acklimatiserat sig och kan leva upp till sin potential som onekligen är skyhög.
  • Ska man sätta något frågetecken efter den här mathen så är det väl över defensiva mittfältsspelet. Framförallt Lucas såg riktigt seg ut i kroppen, lyckades långt ifrån komma in i press på motståndarna. Han visade fin blick för spelet med boll och stod för ett par fina djupledsbollar, men trots allt är ju det defensiva spelet Lucas viktigaste roll. Nu var det här bara första matchen och gamla kroppar brukar behöva lite mer tid på sig att hitta formen så jag ska inte raljera för mycket. Men onekligen är det här en pusselbit i lagbygget som lämnar en del frågetecken för framtiden.
YNWA

Inga kommentarer: