fredag 13 juni 2014

Scoutrapporten i VM: Dejan Lovren

Så här i VM tider tänkte jag passa på att kika närmare på spelare som länkats med Liverpool. I går spelade Dejan Lovren för Kroatien mot Brasilien i VM:s öppningsmatch. 24-årige Lovren har ju länkats kraftigt med Liverpool sista månaden, så jag specialstuderade honom lite extra i gårdagens match. Öppningsmatch mot värdnationen Brasilien inför dryga 60 000 tokiga hemmafans får ju verkligen ses som ett eldprov för vilken mittback som helst.

Lovren klarade sig i mitt tycke helt okej. Tillsammans med Corluka agerade han väldigt bestämt i Kroatiens mittförsvar. Lovren dominerade i luftrummet. Han visade också prov på trygghet med bollen och spelade flera gånger sig ur lite pressade situationer. Ett par gånger blev han dock lite övermodig och tappade bollen vilket skapade farliga kontringslägen för Brasilien. Det var också Lovren som orsakade Brasiliens straff vid ställningen 1-1. En straff som Neymar satte och gav Brasilien ledningen med 2-1. Dock ska här sägas att det var en ytterst tveksamt dömd straff. Fred faller otroligt lätt efter ett litet drag i axeln. Se och döm själva:
 

Allt som allt tycker jag Lovren klarade sig helt okej, med tanke på motståndet och den pressade situationen. Han fick även relativt goda betyg i flera tidningar efter matchen.
(skala 1-10)
Daily Mail: 
LOVREN:  6,6
Like his fellow centre-half, the Southampton man stood up well against Brazilian pressure.

Bleacher Report:
LOVREN: 6
Halftime: The Southampton defender has so far won everything in the air.
Fulltime: Penalised for the goalmouth foul on Fred that sent Neymar to the spot.

The Independent
Lovren: 5
Doubts about his starting place, but even more doubts about the unfortunate penalty decision.

GOAL
D. Lovren

Unlucky to concede a penalty for what looked like perfectly legitimate contact on Fred, but the referee decided against him.

Så här långt har i alla fall inte jag sett något som fått mig att ändra uppfattning om att Lovren skulle vara en bra förstärkning för Liverpool FC.
Håller ni med?
/YNWA

Inga kommentarer: