onsdag 4 mars 2015

Säker Liverpoolseger mot Burnley

Liverpool-Burnley 2-0
Det märktes verkligen att det redan goda självförtroendet i laget fått en extra boost av segern mot regerande mästarna i söndags. Liverpoolspelarna visade nämligen upp en härlig offensiv med fart och finess. Redan efter halvminuten spelad kombinerade man sig fram till ett vasst läge som Burnleymålvakten tvingades göra en fin räddning på.
1-0 kom istället i 29:e minuten på ett fint skott från Henderson. Hendo har börjat producerat allt mer offensivt. Det märks tydligt att han i Gerrards frånvaro växer med uppgiften. Han slår fler öppnande passningar och tar mer skott. Kan han fortsätta den här utvecklingen så har Liverpool en framtida kapten av yppersta klass.
Hendo var även inblandad i 2-0 målet i början på andra halvlek, då han slog inlägget som Sturridge knoppade in mycket behärskat.
Efter 2-0 så stängde sen Liverpool väldigt effektivt butiken hemåt mot ett i och för sig väldigt tamt Burnley.

Några korta reflektioner i övrigt:

Sterling fick spela wingback för första gången på väldigt länge. Något han klarade med den äran. I första halvlek snurrade han friskt med ytterbacken på sin kant. Det glädjer mig mycket att det nu finns så många spelare som kan spela på olika positioner utan problem. Henderson, Lallana, Sterling och Can är alla väldigt flexibla. Vilket är en stor styrka under en lång säsong där skador, avstängningar och flitigt matchande kräver sin rätt.


Skönt att Sturridge fick hänga dit en balja igen! Forwards behöver göra mål för att inte tappa självförtroendet och det var ett tag sedan Sturre nätade.

Är det någon av er som saknat Steven Gerrard på planen sista matcherna? Jag kom på mig själv med att tänka att han faktiskt inte saknats ett dugg. Jo om man ska vara korrekt så saknar man han på fasta inläggssituationer, men i övrigt så ser jag inte vart han skulle gå in i dagens lag. Vem ska han peta? Joe Allen? Nej Liverpool skulle tappa för mycket defensivt. Lallana? Nej Liverpool skulle tappa för mycket rörelse och fart i offensiven. Övriga tycker jag inte man ens behöver jämföra med.
Men detta är ju i egentligen bara ett angenämt problem...


//YNWA

2 kommentarer:

Angelus sa...

Ja underbart å se oss trumma på...
Har oxå funderat på Gerrard och ända positionen är väl den som sittande mittfältare och leverera bollar fram på vår rörliga trio(framför allt i de matcher vi jan nyttja våra snabba spelvändningar). Men svårt å se han platsa just nu. Tycker inte att han heller levererar fasta situationer av den höga kvalitet som han skämt bort oss med genom åren.
Men för mig så ska han starta i en ev FA Cup final.
Sen då det gäller offensiva hörnor, så tycker jag vi varit väldigt svaga denna säsong, knappt så vi får in bollen i straffområdet.

Nu blickar vi framåt mot FA cupen på söndag å njuter av vårt formstarka lag :)

YNWA

Grobbelarenheldel sa...

Du har rätt i det där med fasta situationer! Gerrrard har inte levererat där heller. För mig måste Stevie G upp ett antal snäpp i tempo för att fungera som sittande mf. Det är väl som offensiv mittfältare han fortfarande kan vara gångbar, framförallt i slutet på matcherna när tempot går ner och han kan få tid att slå sina avgörande passningar.
Håller dock med om att vi måste ge honom en sista chans i rampljuset om laget går till FA-cup final.