lördag 18 april 2015

Inför Liverpool-Aston Villa

I morgon smäller det. För första gången sen 2012 ska Liverpool spela på Wembley igen. FA-cup semifinal mot Aston Villa. Tim Sherwooods förvandlingsnummer väntar alltså. "Tactics Tim" som han så hånfullt kallades i Tottenham, har faktiskt lyckats vända Villas kräftgång rejält. Sherwood har lagt om spelmodellen och valt en 4-4-2 diamant uppställning. Något som verkar passa den relativt löpstarka spelartruppen. Med en anfallskamrat vid sin sida(Agbonlahor) har Christian Benteke verkligen hittat tillbaka till storformen igen. Han har formligen öst in mål i senaste två månaderna. En av nycklarna till seger i morgon blir att inte ge honom utrymme att briljera. Benteke är en mycket stark targetspelare som är svår att bemästra i luftrummet. Med sin styrka är han också bra på att hålla fast bollar även under press. Liverpools starkaste duellspelare är utan tvekan Martin Skrtel( i alla fall med Sakho skadad), så även om Emre Can och Dejan Lovren gjorde det riktigt bra senast måste han tillbaka in i startelvan! Med tanke på Aston Villas spelsystem tycker jag en tillbaka gång till 3-4-2-1 vore det bästa:  Med tre mittbackar centralt kommer Liverpool ha mycket lättare att kontrollera Villas centrerade anfall.  Så här ser min startelva ut:

                   Migs

        Can Skrtel Lovren

Sterling  Lucas  Allen Moreno

      Henderson  Couthino

                 Sturridge


Om Sturre inte är tillräckligt frisk så flyttas Sterling på topp och GJ in på högerwingback.
Sterling tycker jag har visat sig allra bäst på kanten, såklart vore det ännu bättre om han fick operera längre upp i banan, men mot ett förmodat väldigt centrerat Villa så borde han kunna få lite mer frihet att ge sig iväg på offensiva räder.
Största anledningen till valet av spelmodell är dock att den här spelmodellen har mycket mer mittfältskraft centralt. Med Lucas och Allen som sittande mittfältare med Hendo och Coutinho framför är jag övertygad om att Liverpool kommer vinna mittfältskampen och därmed vara det spelförande laget. Viktigt är dock att Hendo och Couthino håller koll på Villas ytterbackar, så att Sterling och Moreno kan fokusera på att hålla Villas två centrala wingers (Delph oCleverly?) i schack.

Kan Liverpool bara hantera Aston Villas presspel och hålla nämnde Benteke i schack så finns det stora svagheter att utnyttja i motståndarnas defensiv. Villas öppna spjäll framåt lämnar nämligen en hel del ytor i defensiven att utnyttja. Något en Coutinho i magisk form borde slicka sig runt munnen åt....

Ska vi säga 3-1 och att Gerrard kommer in i andra halvlek och punkterar matchen genom att smeka in en underbar frispark i 85 minuten =)

Support & Believe




Inga kommentarer: