torsdag 9 april 2015

Viktig seger

Till slut lyckades Liverpool slå ut Blackburn och avancera till semifinal i FA- cupen. Men det dröjde ändå till omspelets 71:a minut innan LFC genom Coutinho kunde slå hål på Blackburns försvar och göra segermålet. Noterbart från matchen:
-Rodgers bytte spelsystem och gick tillbaka till 4-3-3. Vilket i allafall defensivt fick en önskvärd effekt. Återstår att se om bytet blir permanent
- Tre hårt kritiserade backar fick visa att de fortfarande har en del att tillföra. Dejan Lovren såg bättre ut än på länge och spelade riktigt stabilt. Även Glen Johnson  som fick plats till höger i backlinjen, gjorde en lovande comeback. Han såg verkligen spelsugen ut och visade att det fortfarande finns en hel del fotbollskunskaper kvar i kroppen. Tyvärr utgick Sakho med en ny befarad lårskada. Det gav Kolo Toure chansen att revanschera sig från debaclet senast. En chans han verkligen tog. Han var väldigt stabil och gjorde flera viktiga ingripanden i matchen. 
-Problemet med att få Med Daniel Sturridge lite mer i spelet kvarstår dock i 4-3-3. Han blir ofta lite för isolerad på topp, vilket gör honom lätt markerad. Sen tycker jag han också skulle kunna röra sig lite mer. Det känns som att han inte tar i närheten av lika många rejäla djupledslöpningar nu som förra säsongen. Känslan är att han inte riktigt vågar trycka på fullt ut så ofta, av rädsla för att skada sig igen. 

Viktig seger var det i alla fall. Det säkrade avancemanget till semifinalen mot Astin Villa på Wembley. Vilket ger killarna inspiration, motivation och självförtroende efter senaste tidens motgångar. Låt oss hoppas att det här var början på en ny segersvit!
Att nå topp fyra känns långsökt, men inte omöjligt. United ska möta både City och Chelsea samt Everton(b) så man vet aldrig...

YNWA

4 kommentarer:

Angelus sa...

Jag tror iaf 433 blir kvar mot Newcastel på måndag, iaf då Skrtel är avstängd och Sahko ev skadad. ..
Jag hade valt Can, Hendersson centralt på mitten med Lucas som def mid.
För att få med Sturridge så är ju ett alternativ att spela diamant på mitten med Coutinho i den offensiva rollen och Sterling Sturridge på topp

Grobbelarenheldel sa...

Jag håller med! Tror också vi får se 4-3-3 även mot Newcastle. Med så många backar borta så känns det mest troligt. Jag skulle tippa på exakt samma backlinje som senast. Frågan är som sagt var Can ska spela. Möjligt att det blir som du föreslår.

Diamantuppställningen är helt klart bästa alternativet för att få med Sturridge mer i spelet.
Vi är överens som vanligt =)

Ha de gott!!

Angelus sa...

Haha tur för när vi anser olika så har du i regel rätt. ..:)
Vad tycker du om nya tröjan?
Jag tycker den vart bra, stilren och enkel, hoppas 2a och 3e håller samma linje (inte alltid fallet) ;)

Grobbelarenheldel sa...

:) Du verkar ha bra koll!!
Tröjan ser helt okej ut. Jag kan dock tycka att de kunde ha vågat ta ut svängarna lite mer.