tisdag 28 april 2015

Säsongen definitivt körd

Ja sista halmstrået till en CL plats försvann med all sannolikhet igår kväll när Liverpool förlorade borta mot Hull med 1-0. Ni som följt mig ett tag vet hur mycket LFC betyder för mig och förstår säkert när jag säger att det gör ont i hela kroppen. Här är några reflektioner kring matchen:


  • Mario Balotelli kan vara den största skymf som mönstrat en Liverpooltröja! Det beteende han visade vid Hulls ledningsmål, gör mig illamående. Hur man bara nonchalant kan promenera upp när resten av laget rusar upp för att ställa offside är ofattbart för mig. Sen har han mage att stå och vifta med armen som en galning på att det ska vara offside. I första halvlek var han rakt igenom usel, passningsspelet arrogant och väldigt orörlig. Usch, jag orkar inte med den mannen längre!! 
  • Glen Johnson var nästan lika dålig han. Visst han hade ett genombrott på vänsterkanten som sånär renderade i ett kvitteringsmål, men i övrigt var han också riktigt kass. Passningsspel och försvarsspel på amatörnivå. Varför envisas Rodgers med att spela den mannen som uppenbarligen är på väg bort på free transfer? Manquillo eller Enrique måste ju vara bättre alternativ!!
  • Rodgers bjöd på ett nytt taktiskt drag i uppspelsfasen. Han flyttade in Emre Can från högerbacken till en sittande central mittfältsroll. På såvis kunde han flytta fram Henderson och få två offensiva mittfältare framför Hulls backlinje. Helt klart ett drag för att skapa mer yta åt Coutinho att operera i. Dock fungerade detta bara sådär då Balotelli sjönk alldeles för djupt och Hulls backlinje kunde trycka upp laget och krympa ytorna. Det är väldigt tydligt att Liverpools anfallsspel inte fungerar om inte laget spelar med en(eller två) centrala anfallare som hotar på djupet! Märkligt att den siste att fatta detta är Rodgers själv... I går hade både Borini, Sterling eller Samed Yesil!! varit bättre alternativ på topp i det här spelsystemet! Balotelli måste ha en lekkamrat bredvid sig i Liverpool annars funkar det inte!
  • Nämnde Sterling fortsätter sin nedåtgående kurva. Tror all turbulens kring killen verkligen påverkat honom på planen. Med sina uttalanden och agerande har han satt sådan press på sig själv att han nu bara är en skugga av sitt vanliga jag. Det bästa killen kan göra är att sparka sin agent/rådgivare och skriva på ett nytt kontrakt med Liverpool så fort som möjligt. Trygghet och stabilitet är vad den killen behöver!
  • I tuffa matcher och underlägen mot krigande bottenlag är det av yttersta vikt att det finns ledartyper i laget som kan kliva fram och visa vägen. Visa det där lilla extra på planen,sätta in några riktigt viktiga tuffa tacklingar eller kliva fram och skapa några heta chanser. I min mening handlar fotboll mycket om momentum, framförallt hos unga killar. Mentalt övertag i matchen är otroligt viktigt. Stora lag med stora ledare blir inte nervösa och ängsliga vid ett underläge eller av ett toppmöte. Det syns tydligt att Liverpool saknar dessa ledare just nu. Martin Skrtel(även Sakho när han varit hel) och Simon Mignolet har väl gjort sitt därbak, men på mittfältet och i offensiven är avsaknaden av den här ledartypen gigantisk just nu. Hendo och Allen är tyvärr lite för mycket mellanmjölk. Sterling och Ibe för orutinerade och Balo, Lambo och Borini för dåliga. Coutinho är väl den som är närmast på den här punkten, men även om han förbättrat sin mål/skott procent rejält så är han fortfarande främst en kreatör och framspelare. Han behöver dels utrymme och dels forwards som tar löpningarna så att han har något att jobba med. Det är på den här punkten Liverpool måste träffa helt rätt i sommarens transferjakt. En(minst) mittfältare med både pondus och kvalitet samt en(minst) forward som kan göra skillnaden offensivt.

Det gör som sagt ont i hela kroppen att se Liverpool så här kört i botten! Men men det är bara att knyta näven i fickan och blicka framåt! Vem vet den här misären kanske får FSG att öppna stora plånboken och se till att vi får den kvalitet vi behöver! 

Support & Believe! eller översatt till svenska: Bryt ihop och kom igen.

1 kommentar:

Angelus sa...

Frågan är ju mer om spelaran kommer att knyta näven eller fortsätta falla fritt.
Förstår inte heller varför vi envisas spela GJ och nu måste väl ändå Balotelli gjort sitt sista framträdande... Ej heller varför man vill spela Can som hb, Nu tycker jag Allen iof gjorde det bra på centalt mittfält. Känns tyvärr som vi byter spelsytem och spelar spelare i deras sämre positioner...

Nåväl kommer oavsett se morgondags match, med hopp om att det ska bli bättre (känns som vi är tillbaka där vi var i höstas) Känns att luften gick ur oss efter United hemma följt av Arsenal borta...