fredag 1 maj 2015

Inför Liverpool-QPR

Gameday. Tyvärr infinner sig inte längre den där pirriga goa känslan inför match, man upplevde in i det sista förra säsongen. Nu är känslan mer som inför en träningsmatch. Såklart är det alltid intressant att följa laget i sitt hjärta, men utan det stora spänningsmomentet försvinner en stor del av upplevelsen. Ser faktiskt mest fram emot o se om Rodgers tänker ge någon av akademispelarna chansen till speltid. Sinclair eller Ojo vore kul o se. Framförallt Sinclair tror jag mycket på inför framtiden. Med Sturridge och Balotelli borta så finns det ju verkligen utrymme att plocka in en eller två av de unga killarna i truppen.

Hoppas Rodgers väljer en roligare lösning än Lambert ensam på topp i en 4-3-3 uppställning. Det vet vi ju alla sen tidigare att det inte funkar särskilt bra. Rodgers verkar trots alla dåliga resultat med 4-3-3 som spelsystem vilja satsa på det systemet inför framtiden. Då måste han spela en rörligare och mer djupledslöpande forward på topp. Sterling, Sinclair eller Borini är de alternativ jag ser som mest lämpliga av de som är tillgängliga. Varför inte starta Sterling på topp och sen efter timmen spelad ge Sinclair chansen?! Även om inte Sterling sprutat in mål på topp, så tycker jag att Liverpools spel fungerat bäst med honom där. Han är den som löper och hotar mest på djupet och det har Coutinho och Lallana haft mycket nytta av.
I övrigt så är det väl högst troligt att Gerrard är tillbaka i startelvan. Även om han inte förtjänat sin plats så kommer han säkert få spela de sista matcherna inför hemmafansen. Moreno och Lucas ska enligt rapporterna också vara tillgänglig för spel.
QPR kommer till Anfield med kniven mot strupen. 4 poäng under strecket gör läget riktigt prekärt. Räkna alltså med ett motståndarlag som kommer fightas med näbbar och klor för att sno med sig tre poäng hem. En poäng är dock sannolikt inte tillräckligt för London laget. Så räkna med fulla spjäll framåt! Noterbart är att deras bäste målskytt Charlie Austin (17 ligamål) gjort mer än dubbelt så många som Liverpools dito. Jag anar att han kommer ligga och hugga bakom Lovren, som visat sig vara allt annat än snabb och stabil...
En spelare Liverpool hade problem med vid förra mötet var store veteranen Bobby Zamora. Hans styrka som targetspelare hade LFC försvaret enorma problem med på Loftus Road. Han är dock småskadad och tveksamt startande idag. Spelar han så ökar bortalagets chanser definitivt.

Jag tror alltså att vi kan förvänta oss ett böljande spel med öppna chanser åt båda hållen. Ni som gillar att spela en slant rekommenderar jag att satsa på över 2,5 mål. Förhoppningsvis är det Liverpool som gör de flesta av dessa, men en sådan islossning kanske man inte ska hoppas för mycket på...

Förväntad startelva:

                 Migs
Can, Skrtel, Lovren, Moreno
                Lucas/Allen
           Hendo Gerrard
Lallana/Ibe Sterling Coutinho


Jag hade gärna sett lite mer ungt blod på planen men det lär nog inte hända. Det är mycket möjligt att vi till och med får se Lambert på topp...

Nåja Support & Believe




                 
           

5 kommentarer:

Angelus sa...

Tro du har rätt ....
Minns själv hur till mig jag vart då det ryktades med Yesil inför den senaste matchen ...
De positiva är väl att det blir en löpvillig anfallare .. Ser gärna Lallana från start idag....

Sen hade jag hellre sett 343 idag :

Migs
Can Skertel Lovren
Ibe Hendersson Allan Moreno
Lallana Coutinho
Sterling

Allan har sköts sig bra då hn spelat, men inte troligt att Gerrard bänkas. ..

Grobbelarenheldel sa...

Det viktigaste är att Rodgers bestämmer sig för ett spelsystem!! Om det är 3-4-2-1 så ser den uppställning du skissat på väldigt bra ut. Min känsla är dock att han hela tiden velat spela 4-3-3 men inte fått det att fungera. Är det hans framtida grundsystem så tycker jag det är lika bra att köra det nu med. Testa lite killar i olika roller. Jag hade gärna gett Can några matcher som ankare på mittfältet för att se om han håller där i PL....

Angelus sa...

Håller med! Det var 433 som var effektivt för oss ifjol. Även så han började denna säsong. Hade gärna sett vi nyttjat den med diamant mittfällt mer ofta då Sturridge blev skadad och Sterling ändå använts som anfallare.
Tror vi fått ut mer av både Balotelli och Lambert då.
Samtidigt som vi då säsongen började hade Sterling, Lallana, Markovic, Countinho som alla kan spela ytterforward i 433 med en central anfallare. I dagsläget även Ibe i sådan roll.

Angelus sa...

Men lutar åt Lambert som ensam forward. ...

Angelus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.