onsdag 13 maj 2015

Realistisk drömtrupp?

Efter min långa serie med vilka spelare jag tycker Liverpool ska satsa vidare på, respektive göra sig av med, börjar det bli dags att kolla lite på vad LFC bör köpa in i sommar. Först av allt vill jag säga att mina inköp är så kallade realistiska drömvärvningar. Sådana som jag tror Liverpool skulle kunna ha en ärlig chans på att signa om man gick för det hårt. Namn som Benzema, Cavani eller Reus är orealistiska, så de har jag sållat bort.

Enligt tidigare beräkningar
Ut:
Mario Balotelli 10-13£ miljoner
Dejan Lovrén 13-15£ miljoner
José Enrique 3-5£ miljoner
Fabio Borini 6-8£ miljoner
Rickie Lambert 3-4£ miljoner
Danny Ward 200-300 000£
Sebastian Coates 1-2£ miljoner
Luis Alberto 3-5£ miljoner
Iago Aspas 4-5£ miljoner
Joao Teixeira 800 000£
Raheem Sterling 45-50£ miljoner

Summa: 90-108 miljoner pund 

Inköp:
Yohan Cabaye 20£ miljoner
Luciano Vietto 25£ miljoner
Roberto Firmino 30£ miljoner
Martin Montoya 12£ miljoner
Aaron Cresswell 10£ miljoner
James Milner ( +5 miljoner i signonbonus)
Danny Ings 5£ miljoner (+3 miljoner i signonbonus)
Vlaar free transfer ( 3 miljoner i signonbonus)
Neto free transfer ( 2 miljoner i signonbonus)

Summa: 118 miljoner pund vilket innebär att Liverpool får hosta upp 18-28 miljoner pund ur egen ficka, vilket inte bör vara några problem med tanke på en normal transferbudget på 30 miljoner pund.

Så här hade jag formerat laget om jag fick välja:


(3-4-2-1)
               Migs                               (Neto)
      Skrtel, Vlaar, Sakho                (Wisdom, Can, Ilori)
Milner,Hendo,Cabaye,Moreno (Montoya,Ibe,Allen,Lucas,Cresswell,Flanno)
       Firmino Coutinho                    (Lallana, Markovic)
             Vietto                               (Sturridge, Ings, Origi)

En realistisk trupp nästa säsong. Tror inte Sterling och LFC kommer överrens om lönen, vilket slutar med en försäljning. Både Cabaye och Vietto kan gå, om man inte snålar med slantarna. Tror den startelvan skulle räcka riktigt långt nästa år. Firmino kommer det bli huggsexa om i sommar, det är väl den värvningen som jag tror blir allra svårast att bärga. Om någon av Madrid klubbarna tar sikte på Vietto (vilket det ryktas om) så minskar chansen såklart drastiskt att ro den transfern i land. Han skulle såklart också vara en liten chansning, vem vet hur lång tid han kommer behöva för att acklimatisera sig till England och PL. Men vi är ett lag som måste chansa, med rådande transferpolitik...
Med Milner och Ings in i laget ökar också flexibiliteten.

4-4-2 diamant

                   Migs
Montoya Skrtel Sakho Moreno
                   Cabaye
          Hendo        Milner
                 Coutinho
             Vietto   Sturridge  
Kommentar: Visst Cabaye är ingen defensiv specialist, men kan Juventus spela med Pirlo som ankare kan nog fan Liverpool få det att fungera med Cabaye =) 
Med Milner, Ings, Cresswell och Vietto in i laget kommer löpstyrkan öka rejält. Vilket skulle passa en taktik med hårt presspel vilket diamanten passar ypperligt till. Backupp uppställningen ser heller inte fel ut!

Backup uppställning:

                            Neto
Wisdom/Flanno  Ilori  Vlaar   Cresswell
                          Lucas
              Allen              Can
                       Firmino
                   Ings     Origi


4-3-3

                         Migs

Milner   Skrtel  Sakho    Moreno

            Hendo      Cabaye
                   
                   Coutinho

Ings               Vietto            Firmino

Kommentar: Det mest troliga spelsystemet i höst är dock att Rodgers satsar på 4-3-3. Något truppen helt klart också skulle ha stor potential att fungera i. Framförallt så skulle ytteranfallarna vara avsevärt mer målfarliga än de som huserat där i år. Både Ings och Firmino kommer dra sig in mot straffområdet och ge våra vassa innermittfältsfötter gott om alternativ att trä in bollar på. Tror även Milner skulle bli en sensationellt bra högerback, bara han kunde förlika sig med rollen. Men det är Rodgers problem =) 
Tittar man sen även på alternativen bakom så finns det gott om kvalitet. B-laget nedan är inte mycket sämre än årets a-uppställning...

Backup uppställning: 

                       Neto

Montoya  Ilori Vlaar Cresswell

             Lucas     Can

                    Lallana

         Ibe    Sturridge   Origi


Avslutningsvis: Jag vet att Rodgers högst troligt inte kommer krypa till korset och sälja Lovren efter bara en säsong. Det är också ytterst tveksamt om Lucas blir kvar en säsong till. Jag tycker definitivt att han visat under vintern att han fortfarande kan tillföra en hel del. En perfekt kille att ha på bänken när man vill stänga en match. Hans rutin tycker jag man inte ska underskatta. Truppen behöver sådana här stöttepelare i kölvattnet av Gerrard, Johnson och förmodligen Kolo Toure. Därför hoppas jag också på att Liverpool satsar en rejäl löneslant på att införskaffa Ron Vlaar. Han är rutinerad, stabil och skulle sprida ett stort lugn i backlinjen.

Vad säger ni om den här truppen? Vilket spelsystem hade ni spelat?
                          


9 kommentarer:

Angelus sa...

Vore en fantastisk trupp, så man typ önskar du får i uppdrag och hantera sommarns fönster .. :)

Med Montoya och Moreno så känns en fyrbackslinje givet. Å om vi likt ifjol då kan använda oss både 433 och 442(dimant). Där det i båda uppställningarna finns mittfältare som ger mittbackar understöd centralt då ytterbackarna kliver fram i banan.

Grobbelarenheldel sa...

Ja det vore nice om det gick att sy ihop en sån här trupp...

Jag är faktiskt inne på att 3-4-2-1 modellen är det hetaste spåret. Tänker mig Milner och Moreno som flygande wingers. O oj vad problem alla lag skulle ha med Firmino och Coutinho som offensiva mittfältare.
Men visst båda systemen du förespråkar skulle också kunna fungera utmärkt med den här truppen. Framförallt tror jag vi skulle få målfarligare yttrar i 4-3-3 systemet. Killar som drar sig mer in mot boxen och förvaltar lägena när de uppstår.
Milner och Hendo skulle också vara perfekta för ett diamantmittfält. Valmöljigheterna skulle vara många och goda så låt oss hoppas på nåt liknande =)
I

Angelus sa...

Ja och något BR har gjort mkt bra är att ha 3 olika system att nyttja. .. Bara hoppas vi får en slagkraftigt trupp....
Ang 3421 så skulle det vara spännande med Milner och Moreno som wingers. Firmino och Counthino skulle vara en mardröm för alla lag att möta å tänk en skadefri Sturridge på topp framför dom... :)

Lite of toppic, men Ings som nu ryktas krafftigt till oss får nog ändå ses som ett litet fynd isf...
Han har "bara"gjort 10 mål i PL, men Burnley har bara mäktat med 27 totalt hittils i PL å Ings har då gjort mer än en tredjedel a lagets mål. Hos skulle en tredjedel vara 16,... vi säger 17 Vilket skulle vara velt ok på 36 omg. Sen är nog så att vi kanske har producerat dubbelt så många målchanser som Burnley i PL denna säsong. Så en forward hos oss borde faktiskt ha alla möjligheter att landa på 20 ligamål....

Grobbelarenheldel sa...

Ings gjorde 21 mål förra året i Championship. Tror han absolut har 20 mål i sig om han hamnar i en offensivt stark miljö.

Angelus sa...

Det ryktas om, kommer ryktas om å namnen lär bli fler och fler.... En härlig tid är nu och fram till september :)
Efter som vi saknar en forward så fastnade jag gör två till namn som vi kopplats samman med ...

Carlos Tevez Juventus

Carlos Bacca Sevilla

Tevez skulle passa oss perfekt och han har redan bevisat att han håller i PL. Nu lämnade han pga att hans hustru inte trivdes i landet sas det. Å om det var så lär han ju inte vilja återvända. ... Bacca har en bra säsong i Sevilla och 28 år så känns det som han ska vara i sitt bästa slag de kommande åre, Aspas plus pengar för Bacca vore kanske en en bra affär, känns som en lite bortglömd anfaller då hans landsmän Falaco och Martinez syns mer i media...

Vad tror du om dessa herrar?

Grobbelarenheldel sa...

Att Tevez kommer till Liverpool är ytterst osannolikt. Han vill tillbaka till Boca och Argentina. Trivdes som du nämnde inte alls i England. Det plus att han skulle gå från CL finalister till knappt EL lag gör det ryktet helt befängt... Han hade annars passat väldigt bra i LFC. Rivig, lojal och väldigt vass i boxen.

Bacca har gjort det bra ett par säsonger i Sevilla, han skulle också kunna vara ett alternativ. Väldigt vass i boxen. 20 mål i La Liga den här säsongen vittnar om klass. En spelare som är i sina bästa år och börjar göra sig ett namn, vill säkert spela CL fotboll. Så om en CL klubb är med i dragkampen så har nog Liverpool ganska små chanser att ro en sådan affär i hamn. Men visst han ska läggas till listan på potentiella strikers.

Angelus sa...

Mmm ja ...
Jag trodde ju att vi skulle säkra EL spel idag...
Nu får vi ev hjälp av Man City ich Everton å säkta det om vi fixar det själva mot Stoke. I
dag blir vi åter påminda om hur mkt vi saknar en forward ... Vi ska inte förlora 1-3(Må vara på ett 1-2 mål i offside och en straffretur på stopptid på en straff som kändes feldömd). Nu vaskar Crystal Palace fram några andra vassa chanser som dom kunde utnyttjat.
Ja utan CL blir Bacca och liknande spelare svårare.
EL vore bra att delta i och att faktiskt lyckas ta hem turneringen är inte så enkelt, dock är det ett bra ställe att ge spelare erfarenhet av internationella matcher. Ungefär som Dalglish gjorde. ..

Angelus sa...

Nästa forwards namn....
Fernando Llorente, mest agerat inhoppare i år...
Målfarlig men kanske knte den forward vi behöver. ..

Grobbelarenheldel sa...

Llorente är en mycket skicklig forward. Men han är en typisk targetspelare. Inte den djupledslöpare laget behöver. Liverpool måste om man inte bestämt sig för att spela med två centrala anfallare en mer rörlig sådan. Balotelli och Lambert är båda två praktexempel på hur dåligt det funkar med den här typen av forwards. I samma fack även om han är lite mer rörlig får man också lägga Benteke, vilket gör honom också mindre lämplig för LFC.