söndag 3 maj 2015

Behåll eller inte del 3

Vi fortsätter genomgången av Liverpool FC:s kontrakterade spelare. I del tre och fyra handlar det om de spelare som är/varit utlånade under säsongen. Vilka ska behållas? Vilka ska lånas ut igen och vilka ska säljas? Det är en ansenlig mängd spelare

Utlånade spelare: Danny Ward, Sebastian Coates, Andre Wisdom, Thiago Ilori, Lloyd Jones(19år),  Kevin Stewart,Jordan Williams(19år), Luis Alberto, Joao Carlos Teixeira, Jack Dunn(20),Iago Aspas, Jerome Sinclair(18år), Sheyi Ojo(18år), Divock Origi(19år)
Spelare med kort tid kvar på kontraktet: Martin Skrtél(1 år), Raheem Sterling( 2 år)



Om vi börjar med 21 årige Danny Ward som är Liverpools tredjemålvakt. Ward har suttit en del på bänken när Jones varit skadad, men endast spelat i U21 laget. Han var nyligen utlånad till League two laget Morecambe en månad där han fick spela 5 matcher mellan stolparna. För mig är Ward ingen blivande stjärna, han har talang men kommer nog aldrig bli en Premier League målvakt av toppklass. Då han fyller 22 i sommar så tycker jag inte det längre känns försvarbart att satsa vidare på honom i U21-laget. Nej det känns som bättre läge att ta vad man får för honom nu och leta efter en bättre tredje keeper med potential att ta över i A-laget i framtiden.

Sebastian Coates (24 år) har för första gången på länge haft en skadefri säsong. Dock har han inte lyckats ta plats i Sunderland, dit han varit utlånad hela säsongen. 6 PL matcher och 3 cupmatcher ståtar han med, i vilka han inte imponerat nämnvärt. När han köptes till Liverpool för sex år sedan så ansågs han vara en av Syd Amerikas mest lovande mittbackar. Tyvärr har han, säkert pågrund av alla skador, dock inte utvecklats till den toppförsvarare alla hoppades på. Framförallt är han lite väl långsam för att vara något att satsa på för framtiden. Nej det är nog dags att säga adjö till Coates för gott.

21 årige Andre Wisdom har varit utlånad till WBA under säsongen. Under första halvan av säsongen var han lagets första val på högerbacken. Men när Tony Pulis kom in efter jul och tog över managerskapet för klubben har han förpassats till bänken. Av det jag sett och hört har han skött sig helt okej när han spelat och stått för mestadels solida framträdanden.  Han är en stark spelare som är tuff och stabil i närkamperna. Han har också ett helt okej passningsspel, men är tyvärr lite för oteknisk för att utgöra något större hot offensivt på högerbacken. Rodgers har nog främst sett honom som en blivande mittback, men på den positionen har han inte spelat några tävlingsmatcher vare sig hos Liverpool eller WBA. Jag tror helt klart att han skulle kunna funka bra till höger i en trebackslinje. Så vill Rodgers satsa vidare på den spelmodellen tycker jag han skulle vara intressant att ge en chans i truppen nästa säsong. Men som högerback tycker jag att han är för begränsad i offensiven för att vara ett riktigt bra alternativ. Jag kan dock tänka mig att ge honom en plats i truppen i höst för att täcka upp för Jon Flanagan. Flanno blir enligt rapporter borta upp till 9 månader till då han tvingats till en ny knäoperation. Låt Wisdom få chansen fram till Januari i truppen, har han inte lyckats övertyga Rodgers om sin storhet tills dess så får han gå på lån och Flanno den platsen när han är fit for fight igen.


22 årige Thiago Ilori har spenderat säsongen i franska Bordeaux där han började säsongen bra och höll en ordinarie plats fram tills han blev skadad i mitten på oktober. En klassisk baksida lårskada höll honom borta ett antal veckor och när han väl återhämtat sig hade ersättaren slagit rot om mittbacksplatsen. Men i början på Februari fick han chansen igen och har sedan dess hållt sin plats i laget med stabilt mittbacksspel. Jag har väldigt stora förhoppningar på Ilori. Han är väldigt snabb och spänstig vilket ger honom stora fördelar i såväl löp- som höjddueller. Då han även också visat att han har en fin uppspelsfot så tror jag att han har en stor framtid framför sig. I år har han också gjort färre misstag än tidigare och jag tycker han är redo för PL. Det enda lilla frågetecknet är om han är tuff nog för att klara sig i den mycket mer fysiska fotbollen i England. Jag tycker i alla fall att det är dags att ge honom en ärlig chans. Sakho och Lovren har båda visat sig vara ganska skadebenägna så han kommer säkert få en hel del chanser till speltid. Blir det Europa league spel i höst så känns det ännu mer givet att ta in honom i truppen.

19 årige mittbacken Lloyd Jones är en än så länge inget för A-laget, han behöver få mycket mer rutin innan han är redo för den stora scenen. Har under våren varit utlånad till Accrington Stanley i League two. Bör gå på lån till en League One klubb eller liknande nästa säsong.

21 årige Kevin Stewart värvades mycket oväntat i slutet av förra sommarens transferfönster från Tottenhams akademi där han inte erbjöds nytt kontrakt. Högerbacken har inte rosat marknaden i LFC heller och hans ettåriga kontrakt som går ut i sommar kommer med all sannolikhet inte förlängas.

19-årige Jordan Williams är en egen produkt som tagit stora kliv under året. Han fick faktiskt en knapp halvleks speltid i Liga Cup mötet med Middlesbrough i september. Sedan mars har han varit utlånad till League One klubben Notts County, där han spelat fem matcher. Som defensiv mittfältare är han både löpstark och brytsäker. Han kan ha en framtid i klubben om utvecklingen fortsätter. Dock känns han inte redo för att ta plats i A-lags truppen redan nästa säsong. Nej ut på ån till League One eller Championship känns mer lämpligt kommande säsong.

22-årige Luis Alberto köptes in av Rodgers sommaren 2013. Han fick inte mycket speltid i A-laget men såg lovande ut det lilla man han se honom. Verkar besitta ett väldigt fint passningsspel och även fin teknik. Tyvärr har han inte visat den rätta hårdheten i kroppen för att klara sig fullt ut på toppnivå. Under året har han varit utlånad till Sevilla, där han spelat 15 La Liga matcher och 5 cupmatcher. Från sin offensiva mittfältsposition har han på den speltiden mäktat med 2 mål och 2 assists. Jag tror som sagt att han har ett stort spel i sig, men frågan är om han kommer att blomma ut så pass mycket att han är ett alternativ för Liverpool FC. Jag tror inte att han är redo att göra det nästa säsong och frågan är då om det inte är bättre att sälja honom då talang i massor finns på nr 10 positionen. Han konkurrerar med Coutinho, Lallana, Markovic, Teixeira och Brannagan om en plats i laget. Nej håva in vad som går att få för Alberto. Förhoppningsvis kan den summan bli lite mer än vad han värderats till av Transfermarkt. Särskilt då han köptes för 7 miljoner pund, för två år sedan...


Ett annat misslyckat köp sommaren 2013 var forwarden Iago Aspas. Han köptes för nästan 8 miljoner pund och är nu inte ens värderad i hälften. Visserligen har han gjort en hel del mål för Sevilla i spanska Cupen. Närmare bestämt 7 st på 5 matcher. Men det har varit mot blåbärsgäng och i ligan har han inte fått särskilt mycket speltid. Han har spelat 361 minuter och stått för 2 mål i ligan vilket är ca 0,5 mål per 90 minuter. Ett bra facit för en forward men trots det tycker jag inte att han är något att satsa vidare på i framtiden. Nej det är bara att skamset ta vad man får för honom och gå vidare i livet. Vågar man hoppas på 5 miljoner pund?

PUH!! Det är som sagt en hel del spelare som Liverpoolledningen har att bestämma framtiden för, alldeles för många för det här inlägget. Fortsättning följer...

//YNWA







4 kommentarer:

Angelus sa...

Jag tycker vi behåller Thiago Ilori,intresant mittback som ska bli spännade att se om han gått fram efter en säsong i Frankrike...
Andre Winsdom fått en del erfarenhet av PL så att han stannar till januari iaf känns rimmligt.
Sen tycker jag att 19 åringarna(Lloyd Jones,Jordan Williams) ska behållas, tränar med a_laget under sommaren är med på ev turné etc å sen lånas ut .

Grobbelarenheldel sa...

Håller med!

Angelus sa...

Vad har du för uppfattning om
Son Heung Min?
Känns som en teknisk och rörlig spelare som glr sin gubbe ochäven verkar kunna avsluta....

Grobbelarenheldel sa...

Jag har sett honom alldeles för lite för att uttala mig. Men det du beskriver låter ju väldigt intressant =)