tisdag 12 maj 2015

Behåll eller inte del 5

Så då var det dags för sista delen om Liverpools alla kontraktsfrågor. I dag tänkte jag diskutera lite kring Raheem Sterling och Martin Skrtéls vara eller inte vara i klubben. Vi börjar med Skrtél då det för mig är glasklart. Han har varit Liverpools stora ryggrad i defensiven och det vore väldigt konstigt om inte Rodgers och company erbjöd honom ett nytt 3 års kontrakt. Visst han har lite tekniska brister, men har faktiskt utvecklats sitt passningsspel och är oerhört brytsäker och rejäl i man man situationer. Han borde vara given i startelvan även nästa säsong!


Det som länge varit en stor snackis är Raheem Sterlings vara eller inte vara i Liverpool. Efter grabbens osanktionerade intervju i BBC så står det helt klart att Sterling tycker han är för bra för klubbben. Han ska spela CL och vinna stora titlar. Såklart en ambition alla spelare måste ha, men att 20 åringen redan nu skulle vara värd 180 000 pund i lön är helt orimligt. Han har stundtals gjort det riktigt bra i år, men också haft djupa svackor där han verkligen inte varit någon stöttepelare i laget. Som anfallare/ytter så är det också av stor viktt att man bidrar med mål och assists i massor om man ska vara värd en sådan lön. Då han bränner väldigt många chanser för varje mål han gör och inte heller står för så värst många framspelningar av klass tycker jag inte han känns värd mer än 80-100 000 pund i veckan. Om han inte går med på ett kontrakt i den klassen så är det för mig inte mycket annat att göra än att sälja pojken. Det skulle så klart kännas väldigt trist om Liverpool tvingades sälja ännu en av sina framträdande spelare. Arbetet att signa världsklasspelare blir inte direkt enklare då om man säger så...
Jag hoppas således att Sterling kritar på ett nytt kontrakt i 100 000 punds klassen i sommar och att han i lugn och ro sen kan ta ytterligare kliv framåt i sin utveckling nästa säsong. Men om han inte är nöjd med detta så är det bara att sälja och gå vidare. Han borde generera 450-500 miljoner pund, med tanke på vad alla engelska spelare brukar kosta. För mig spelar det ingen roll om han hamnar i City, Arsenal eller Chelsea. Han skulle högst troligt inte förstärka nån av de klubbarna närmaste året i vartfall, de har redan så starka ytterforwards att det spelar mindre roll.
Den stora frågan är bara hur Liverpool skulle använda en sådan transfersumma på bästa sätt? Få kvalitet för pengarna. Kvar i truppen finns Lallana, Ibe, Markovic och underifrån trycker bl.a. Teixeira, Ojo och Canos på så någon kris på ytterforwardspositionen är det inte. I min mening skulle klubben kunna signa Konoplyanka eller Ayew på freetransfer och inte tappa nämnvärt i slagstyrka på den positionen. Med 450-500 miljoner pund på fickan så skulle jag istället hellre se att pengarna investerades i en riktigt vass anfallare och en innermittfältare av klass. Det skulle helt klart ge ekonomiska muskler till att vara med och bjuda på spelare som Falcao, Martinez, Kondogbia, Cabaye, Carvalho och Nainggolan som i mina ögon skulle vara riktiga klassvärvningar. Bra tillskott till den kassan blir det också om nedan listade spelare säljs i sommar:

Följande spelare tycker jag klubben ska sälja i sommar:
Mario Balotelli 10-13£ miljoner
Dejan Lovrén 13-15£ miljoner
José Enrique 3-5£ miljoner
Fabio Borini 6-8£ miljoner
Rickie Lambert 3-4£ miljoner
Danny Ward 200-300 000£
Sebastian Coates 1-2£ miljoner
Luis Alberto 3-5£ miljoner
Iago Aspas 4-5£ miljoner
Joao Teixeira 800 000£

Summa: 44-58 miljoner pund

Med låt oss säga 50 miljoner pund att spendera + 35 miljoner som ägarna verkar villiga att skjuta till. Då borde det finnas pengar till några kvalitetsspelare oavsett om Sterling säljs. Visst det behövs en ny andrekeeper, en högerback, vänsterback, och en innermitt samt 2 forwards. Men då det finns gott om fynd i bosmanlådan i sommar så borde det bli pengar kvar till en forward och innermitt av hög kvalitet.

Vad tycker ni?


2 kommentarer:

Angelus sa...

Skertel: känns som du säger given och tycker han blivit bättre å framförallt spelet med fötterna. ...
3 år skulle vara klokt ger en signal att vi satsar på kontinutet och att man får åldras i klubben. Även viktigt att det finns spelare som varit en del i laget länge då det kommer in nya spelare.
Inte omöjligt att våra mittbackar kommande säsong är Skertel, Sahko, Lovren (tror inte han kommer säljas) och Illori.
Sterling: Jag ser helst att han vill skriva nytt kontrakt, vill han inte sälj dyrt för att ge oss bättre möjligheter att ta in etablerade spelare.
Han är ingen startspelare i Real Madrid, Chelsea, Bayern München, Manchester City etc...
Kan absolut bli en, men tror inte han gynnas utvecklingsmässigt av att sitta på bänken.

Grobbelarenheldel sa...

Då är vi helt överrens. Jag tror inte heller Lovren säljs. Det skulle svida för mycket för Rodgers och transferkommiten att ta den 100 miljoners förlusten en försäljning i sommar skulle innebära.