söndag 10 maj 2015

Chelsea-Liverpool 1-1

Efter mål av lagens båda lagkaptener slutade mötet på Stamford Bridge alltså 1-1. Ett slutresultat som gör att Liverpool är sex poäng bakom United med två matcher kvar. Då United har avsevärt bättre målskillnad än LFC så är chansen realistiskt sett borta för Liverpool att kunna nå fjärdeplatsen. För att det skulle kunna hända måste Liverpool  hämta in 11 måls skillnad på två matcher. Säsongen är med andra ord död.


Matchen idag speglar mycket av säsongen i helhet. Relativt starkt försvarsspel men ytterst tamt anfallsspel. Framförallt Martin Skrtel såg till att Chelsea inte mäktade med mer än ett mål idag. Han täckte ett antal farliga skott och lyckades flera gånger bryta när det började osa katt framför eget mål.
Att Chelsea gjorde ett mål, får Dejan Lovren ta på sig. Han feltajmade hörnan helt och hållet vilket gjorde att John Terry ostört kunde nicka in bollen i den zon Lovren ansvarade för. Även om kroaten höjt sig mot i höstas sker det fortfarande alldeles för många misstag från den mannen. Nej det är nog bara att konstatera att Dejan Lovren var ett felköp av stora mått!

Det man också kan konstatera att det finns kreatörer i Liverpool, framförallt Coutinho och Sterling är irrationella och skapar chanser, men det finns för få som kan se till att bollen hamnar i nät. Steven Gerrard visade med sitt nickmål i slutet av första halvlek att han fortfarande har kvar målsinnet. Men när han lämnar i höst och Daniel Sturridge är hel ungefär lika ofta som jag vinner på lotto så har Liverpool ett stort problem att försöka lösa i sommarens transferfönster. Tyvärr så verkar det inte ingå i FSG:s plan att köpa kvalitet oavsett vad det kostar. I sommar är det precis det som måste hända. En anfallare och en centralmittfältare av klass måste in, kosta vad det kosta vill!! Danny Ings och James Milner är inga dåliga spelare, faktum är att jag gärna ser dem i Liverpooltröjan nästa säsong. Men det är inte spelare som gör skillnaden mellan toppfyra eller inte. Plocka dem på freetransfer men se också till att säkra två namn som gör skillnad. Yohan Cabaye och Jackson Martinez är två realististiska klassförvärv. Visst Martinez skulle nog kosta en hel del, både i transfersumma som lön. Men det är bara att hala upp stora plånkan och sluta knussla. Om inte det här sker i sommar så är jag rädd att distansen till toppfyra kommer cementeras. För räkna med att United, City, Chelsea och Arsenal kommer stärka sina redan starka trupper rejält.

5 kommentarer:

Angelus sa...

Håller med och ser gärna att Milner och Ings ansluter.
Cabaye vore en grym värvning, frågan är vad han skulle kräva för lön. Martinez hmm intressant namn och utan tvekan ett bra alternativ. Jag tror dock att Benzema eller Lacazette vore ännu bättre. ..

Angelus sa...

Vad tror du är anledningen till att GJ får fortsatt förtroende som vb? Tycker det vore läge och nöta på med Moreno där.

Grobbelarenheldel sa...

Angående Benzema eller Lacazette tror jag inte de går till LFC om inte en monsterlön erbjuds, vilket känns väldigt otroligt....

Tror helt enkelt att Moreno inte är 100% fit än.
Annars förstår jag inte alls varför GJ ska spela...

Angelus sa...

Ja hög lön kommer krävas så känns som du har rätt..
Hoppas verkligen att du har rätt ang Moreno. ..

Å en gång tack för en intressant och läsvärd blog att följa ☺

Grobbelarenheldel sa...

Tack Angelus!!