söndag 3 maj 2015

LFC-QPR 2-1

Efter mycket om och men lyckades Liverpool till sist besegra QPR med 2-1 på Anfield. Precis som så många gånger förr var det Liverpoolkaptenen Steven Gerrard som avgjorde matchen. Fast det såg ut som att han skulle bli syndabock efter sin straffmiss i andra halvlek. Men i 87:e minuten revanscherade han sig med en perfekt nick på Coutinhos hörna och såg till att Liverpool fick med sig 3 poäng hem. Kul för Gerrard att få göra lite positiva avtryck så här i slutet på sin LFC karriär. Han är värd ett fint slut efter allt han betytt för klubben under så lång tid!

Matchen var inte särskilt välspelad men väldigt innehållsrik. Det gjordes alltså tre mål vilket kunde ha varit minst det dubbla om inte alla vassa lägen sumpats. En hel del fula kapningar och flera gula kort delades också ut, Onohua i bortalaget fick även syna det röda kortet i slutet av andra halvlek.

I Liverpool var nämnde Gerrard och Lallana tillbaka i startelvan. På topp fick Rickie Lambert också chansen från start, vilket var första gången sen december i ligan( om jag inte minns fel). Framförallt tyckte jag att Lallana tillförde en extra dimension i anfallspelet. Hans oförtrutna löpningar skapade stora ytor att operera i för Liverpools mittfält. När även Henderson och Coutinho fyllde på framåt så skapade hemmalaget flera gånger hårt tryck mot QPR:s backlinje. På ett sådant anfall så hittade till sist Lambert fram till Coutinho i straffområdet som elegant skruvade in 1-0 i 19:e spelminuten. Även om Lallana inte glänste i spelet med boll och även missade ett jätteläge i andra halvlek, så vill jag lyfta fram honom igår. Han är en spelare som bryter mönstret. Kliver gärna in i banan, möter boll och tar nya löpningar. Det gör honom svårmarkerad, men jag får också för mig att det får fart på övriga i anfallsspelet. Han bryter det statiska som så lätt uppstår mot ett samlat försvar. Jag har stora förhoppningar på att en skadefri Lallana nästa säsong kommer göra stor nytta i Liverpool FC!

I övrigt var jag också mycket nöjd med Martin Skrtél och Simon Mignolet därbak. De spelade nästintill fläckfritt och har stor del i Liverpools klart förbättrade försvarsspel andra halvan av säsongen.

Då Manchester United gick på pumpen hemma mot WBA så finns faktiskt fortfarande en liten chans att nå en så åtråvärd toppfyra placering i ligan. Men med 4p upp och tre matcher kvar så krävs det ett smärre mirakel om det ska gå vägen. United får inte ta mer än 4 poäng av 9 möjliga på sina tre matcher om det ska gå vägen samtidigt som Liverpool vinner sina tre. Då krävs alltså vinst borta mot Chelsea, ett lag LFC haft väldigt svårt för senaste åren.

Men men Steven Gerrard kanske tänker revanschera sig därmed... Och United har ju kollapsat förr!