fredag 22 maj 2015

Coates har vaknat till liv i elfte timmen


Mycket mycket lägligt har utlånade mittbacken Sebastian Coates hittat storformen igen. Efter en trög säsong där han mest suttit på bänken i Sunderland har han verkligen kommit igång. Sista fem matcherna har han fått chansen från start och successivt vuxit med förtroendet. Nu senast var han en gigant mot Arsenal och vann bl.a. 100% av sina luftdueller i 0-0 mötet. Med detta bidrog han alltså starkt till att Sunderland kunde säkra kontraktet i PL. Samtidigt så höjde han sitt marknadsvärde avsevärt! Med ett år kvar på kontraktet så har allt talat för att Liverpool tvingats rea ut den tidigare jättetalangen. Efter de här prestationerna kommer han helt klart att vara en mycket mer attraktiv spelare på marknaden. Om nu Liverpool vill sälja vill säga. Det kanske till och med är så att han spelat till sig en kontraktsförlängning?

11 Juni - 4 Juli spelas Copa Amerika i Chile. Efter senaste framträdandena i PL bör Coates spelat till sig en startplats i Uruguay där han innan skadeproblemen var relativt given i startelvan. Låt oss hoppas att han fortsätter på inslagen väg och gör succé i sommarens mästerskap. Sydamerikanen har ett stort mittbacksspel i sig, har han fått upp tempot i kroppen och lyckats få bukt med alla skadeproblem är han definitivt en spelare att räkna med för framtiden. Om inte annat har hans värde säkerligen mångdubblats!

3 kommentarer:

Angelus sa...

Coates högsta nivå är mkt bra och hade det inte varit för skador hade han säkert varit en startspelare hos oss....
Kommer han hålla sig skadefri?
Vilka mittbackar ska vi satsa på?
Skertel nytt kontrakt, blivit mkt bättre med spelet med fötterna sedan BR tillträde som manager.
Lovren ej varit jämn och stabil, men spelat upp sig. Borde nog säljas men det tror jag inte sker.
Sahko har varit bra, men verkar tyvärr dra på sig mkt skador. Var grym på vm förra sommaren.
Ilori snabb med bra spelsinne kan utvecklas massor, inte redo att starta varje match, ut på lån innan fönstret stänger i september ....
Coates bra spelsinne, bra i luften haft två tuffa knäskador, trodde naivt att han skulle vara kvar den gångna säsongen och Lovren ej värvas..
Touré för långsam, kan möjligen avlasta i ligacupen och någon match mot lag på jndre halvan... Kämns som han kan lämna
Lägg där till spelare från U21...
Ska vi spela "343 eller 433" avgörande för hur många mittbackar vi behöver ...
kan absolut se en 3 backslinje med Skertel Coates Sahko... Men två skador så känns det inte som vi har täckning med namnen ovan... Ilori kommer funka i en 3 backs linje... Lovren kan han höja sig till formen Southampton? Elller kommer han hålla den från denna säsong och i Lyon (ojämna prestationer)...

Grobbelarenheldel sa...

Helt klart blir det väldigt avgörande för hur Rodgers resonerar kring spelsystem. Med en 3 backslinje, måste det in flera renodlade mittbackar. Då har Coates en rimlig chans att ta plats i truppen. Även Ilori. Känns som 50/50 att Toure blir kvar.

Jag tycker dagens riktiga mardröm återigen visar att Skrtel och Sakho inte riktigt synkar som mittbackspar. Nu har de såklart inte spelat ihop på väldigt länge och Sakho är väldigt ringrostig. Men kommunikationen och samspelet brister rejält. Vilket vi såg även flera gånger förra säsongen...

Jag ser helst 3 backslinje Skrtel, Vlaar, Sakho som ordinarie trio. Coates, ,Ilori, Can/Wisdom som backups. Det borde hålla. Toures rutin är nyttig i omklädningsrummet, men med Vlaar in får man en erfaren ledartyp som även passar riktigt bra i trebackslinje och inte har passerat bäst före datum.

Angelus sa...

Vet inte om man ska skratta eller gråta efter dagens match som nog är det sämsta jag sett Liverpool prestera.... Å inte kan BR säga att 150 % att han blir kvar kommande säsong (nu sa han efter matchen att han tar fullt ansvar och är beredd och gå om det är ägarnas önskan ). 2-9 på de två avslutande matcherna mot Crystal Palace och Stoke är under alla kritik.
Ang Vlaar borde det vara en perfekt back in oavsett 3 eller 4 backslinje....