måndag 11 maj 2015

Behåll eller inte del 4

Fortsätter genomgången av alla utlånade spelare i LFC. Vilka ska behållas, vilka ska lånas ut igen och vilka ska säljas?

Joao Carlos Teixeira, Jack Dunn(20), Jerome Sinclair(18år), Sheyi Ojo(18år), Divock Origi(19år)


22-årige Teixeira fick förra säsongen ett par inhopp i LFC tröjan. I år lyckades han dock inte slå sig in i truppen, utan lånades ut till Championshiplaget Brighton på säsongslån. Där har han spelat 32 liga matcher och stått för 5 mål och 3 assists från sin ytterposition. Teixeira är en kille som visat att intressanta kvaliteter finns, men frågan är om han är tillräckligt bra för att konkurrera på allvar om en plats på de två mest konkurrensfyllda platserna i laget. Ytterforward och offensiv mittfältare har Liverpool onekligen gott om. Coutinho, Sterling, Lallana, Markovic,Ibe, Origi och lovande Ojo, Brannagan, Dunn o Canos från akademin är spelare han har att konkurrera med. Med tanke på Teixeiras ålder så känns det som att det är lite nu eller aldrig som gäller. Även om Teixeira utvecklats i Brighton har jag svårt att se honom ta en plats i LFC nästa säsong. Nej det är nog dags att sälja i sommar. Värderingen känns låg, tror Liverpool åtminstone kan få 700-800 000 pund för killen.


Målfarlige ytterforwarden Jack Dunn är ytterligare en spännande U21-spelare. Tillbaka efter lite skadeproblem under hösten så har han varit utlånad till först Cheltenham och sedan Burton i League two. Då speltiden varit skral är han nu tillbaka i U21-laget igen. Han hann dock med 3 mål på sex matcher under sina utlåning till division tre lagen. För mig känns han som ett fortsatt intressant framtidsnamn, med tanke på att han är såpass målfarlig. Dock är han inte redo för den stora scenen än. Men helt klart känns det som en kille Liverpool bör behålla inom organisationen ett år till. Får han vara skadefri, så tror jag det finns en hel del utvecklingspotential i honom. Utlånad till nåt liknande lag nästa säsong känns rimligt.


Frågan är om inte 18-årige strikern Sinclair är den akademikille som tagit störst kliv framåt under säsongen. Fjolåret spoilerades till stor del av olika skador, men skadefri har han verkligen utvecklats under året. Han har öst in mål i såväl U-18 laget som U-21 laget.  En utveckling som till och med lockade Wigan att låna in honom i mars. Där han tyvärr inte lyckades slå sig in utan fick bara ett kort inhopp i Championship. Han är nu tillbaka i LFC igen och har fortsatt övertyga i U21-laget.  Så pass att han igår fick hoppa in sista halvtimmen mot Chelsea. Fortsätter utvecklingskurvan nästa säsong så är Sinclair absolut en kille som skulle kunna få speltid i t.ex. Europa League. Jag skulle säga att det står mellan honom och Yesil, om en plats i truppen nästa säsong. Värderingen av Sinclair, stämmer näppeligen. Han är säkert redan värd 700-800 000 pund.

Ytterligare en yngling som utvecklats fint i U21-laget i vinter är Sheyi Ojo som varit en riktig pina för motståndarna på vänsterkanten. Han har väldigt fin teknik och är duktig på att utmana sin kille. Även Ojo lånades ut till Wigan i Championship i mars. Liksom Sinclair lyckades han dock inte ta en ordinarie plats där, utan har nu återvänt till Liverpool igen. Ojo är ett spännande framtidsnamn, tveksamt dock om han redan nästa säsong är redo för PL. Jag tippar på ny utlåning nästa säsong till en championship/league one klubb.



I sista delen kommer jag att diskutera spelarna med kort tid kvar på kontraktet. Raheem Sterlings och Martin Skrtéls vara eller icke vara i LFC.

//YNWA








1 kommentar:

Angelus sa...

Ja tycker alla 20 år eller yngre ska vara kvar i organisationen ett par år till...
Vi har många lovande och ett par kommer säkert blomma ut till riktigt bra spelare för oss. Å någon av dom vi dumpar blir säkert riktigt bra någon annanstans.
Jag är lite kluven till Teixera, tycker han borde blivit bättre än han är...
Hård konkurrens och ser han inte ta plats av någon av Sterling, Counthino, Ibe, Markovic, Lallana, Origi....
Så känns inte så aktuellt med säsongslån....
Sälj och ge någon av de yngre chansen istället