onsdag 30 juli 2014

Origi ännu ett exempel på Liverpools tydliga transferstrategi

På dagens presskonferens fick Brendan Rodgers frågan om han tyckte att det fanns en risk att Liverpool skulle göra om Tottenhams misstag förra året när de värvade väldigt många spelare för att ersätta sin stjärna Gareth Bale. Svaret var en tydlig känga åt Spurs ledningen: "It´s a different club and diferent vision we have here. At Liverpool there´s a strategy behind what we are doing," "We talked a lot with our recruitment team last season, knowing that througt the summer we needed to improve the depth of our squad."

Divock Origi vårt allra senaste nyförvärv är ett tydligt exempel på den strategi LFC jobbar efter. Den 19-årige anfallaren som imponerade stort i VM, där han petade bl.a. Lukaku mot slutet av turneringen, är en man för framtiden. Kravet för att affären skulle gå igenom var att Lille skulle få behålla honom på lån en säsong. Rodgers erkände att LFC gärna sett honom i truppen redan den här säsongen, men att det trots det var en affär som värd att genomföra med tanke på Origis stora potential. Efter att Remy affären kollapsade då han inte klarade den medicinska undersökningen, så kvarstår fortfarande behovet av ännu en anfallare i truppen. Trots det har Liverpools ledning sinnesnärvaro att avsätta ca 100 miljoner (summan Origi enligt rykten ska kosta) av transferbudgeten i framtiden. När toppkonkurrenterna Arsenal, Man United, Chelsea och Manchester City värvar stora namn på löpande band, kan man tycka att det vore väldigt lätt att hamna i fällan att använda alla pengar tillgängliga till att stärka årets trupp. B.R medgav på presskonferensen att klubben vill addera en anfallare till för att ha bredden att slåss på alla fronter kommande säsong.  Men han klargjorde också att man inte kommer att göra några förhastade värvningar, utan bara satsa på spelare som passar perfekt in i klubbens spelstil och värvningsfilosofi. Hittar man inte rätt spelare, kommer klubben dock enligt Rodgers att vänta till nästa transferfönster.

Som supporter sitter man såklart som på nålar och hoppas på att Liverpool ska förstärka truppen med någon som spetsar till laget rejält. Trots det tycker jag klubbens tydliga filosofi, känns helt rätt. Ägarna FSG och Brendan Rodgers ska ha cred för den tydliga och långsiktigt hållbara plan de jobbar efter. Samtidigt som klubben satsar på värvningar av spelare som ska vara så bra investeringar som möjligt, har ägarna också påbörjat en utbyggnad av Anfield. Jag är övertygad om att det är på det här sättet Liverpool som klubb kommer att växa och nå sin fulla potential. När Rodgers visat sig vara så duktig på att förädla talanger och implementera sin taktiska filosofi hos spelarna, finns det i min mening inte någon anledning att gripas av panik för att andra klubbar landar stora namn. Trots avsaknaden av Luis Suarez är jag övertygad om att Rodgers tredje år i klubben blir en fortsättning på förra årets framgångar.
Men för den skull kommer jag inte sluta drömma om en Marco Reus eller Angel Di Maria värvning innan transferfönstret stänger. =)

//In Brendan We Trust
YNWA


Inga kommentarer: