fredag 4 juli 2014

Tänkbara ersättare om Suarez lämnar

I skrivande stund verkar allt peka på att Suarez säljs till Barcelona. Normalt trovärdiga Ben Smith på BBC twittrade nyligen att Barcelona kommer att möta Liverpools satta utköpsklausul för Suarez. Summan för den klausulen verkar dock varken han eller någon annan i media cirkusen vara riktigt säkra på. Det surras om allt från £60 miljoner till £80miljoner. Såklart får vi hoppas på det sistnämnda, då det skulle kännas väldigt surt om en sådan världsstjärna med nyskrivet 4 års kontrakt såldes för mindre pengar än så.
Frågan i mitt och säkert många andras huvuden är vem eller vilka som ska fylla det hål Suarez lämnar efter sig i Liverpools anfall om han försvinner?
Jag har grubblat mycket på det här och bestämde mig för att göra en lista på alla forwards på den här nivån som skulle kunna vara intressanta för Liverpool. Listan blev lång och jag har valt att dela in spelarna i tre olika kategorier.
1) Stjärnligan (Världens bästa anfallare. Också spelare som spelar i de största klubbarna och därmed är mer eller mindre omöjliga för Liverpool att köpa loss.)
2) A-ligan (Spelare av yppersta klass, som spelar i stora klubbar och/eller har gjort en fantastisk säsong och är väldigt heta på marknaden. Anfallare som Liverpool har en liten chans på om det lastas in rejält med slantar vill säga...)
3) B-ligan (Spelare av hög klass, men inte helt etablerade i världstoppen eller ordinarie i sina toppklubbar. Sådana forwards som Liverpool absolut skulle kunna värva, men samtidigt inte helt givna i startelvan.)
4) C-ligan (Unga lovande killar som skulle kunna blomma ut till stora anfallsstjärnor alternativt äldre mindre åtråvärda spelare som ändå skulle kunna vara intressanta)

Stjärnligan
Messi, Ronaldo, Neymar, Bale, Zlatan, Robben, Ribery, Lewandowski, Van Persie, Benzema, Rooney, Falcao, Müller, Costa, Falcao, Aguero, James Rodriguez(ny), Tevez, Reus, Hazard
Kommentar: Man kan ju alltid drömma om någon av ovanstående namn, men om inte det trollas fram miljarder så stannar det just vid drömmar.

A-ligan
Cavani, Alexis Sanchez, Mandzukic, Ballotelli, Dzeko, Etó, Cuadrado(ny), Shaqiri, Giroud, Schürrle, Götze, Negredo, Higuain, Llorrente, Pedro, Hulk, Griezmann(ny), Jackson Martinez, Adrián Ramos
Kommentar: Dzeko, Schürrle, Giroud, Götze och Ramos kan vi glömma, de klubbarna de spelar för skulle aldrig sälja dem. De tre förstnämnda åtminstone till LFC som är en konkurrent i PL. Cavani också mindre trolig så länge inte PSG värvar nåt annat stort namn.

B-ligan
Huntelaar, Lukaku, Lavezzi, Morata, F Torres, Bony, Tello, Klose, L Markovic, Fred, Mario Gomez, Drogba, Divock Origi, Victor Ibarbo, Carlos Bacca, Loic Remy, Josip Drmic, Vedad Ibisevic, Andrew Ayew, Adebayor, Konoplyanka, Feghouli, Benteke, Firmino(OM men även anfallsskills av rang), Wissam Ben Yedder, Luis Muriel
Kommentar: En spretig lista med ett par unga oprövade kort och ett par gamlingar som är på väg nedåt i karriären. Lukaku tror jag inte Chelsea säljer till oss. Efter missen att släppa Sturridge till oss tror jag inte de vågar ta risken igen då vi är en av konkurrenterna i PL.

C-ligan
Vincent Aboubakar, Memphis Depay, Teofilo Gutiérrez, Konstantinos Mitroglou, Haris Seferovic, Asamoah Gyan, Clint Dempsey, El Arbi Hillel Soudani
Kommentar: En hel unga doldisar och sen ett par äldre killar som skulle kunna hitta rätt i LFC med lite tur.

Kommentar: Om Suarez säljs behövs det i min värld minst tre till forwards in. Två ytterforwards och en centerforward. Sanchez, Pedro och Jackson Martinez vore optimalt. Det vi tappar i Suarez spets tar vi igen i bredd. Tre killar som kan gå in och prestera direkt i startelvan. Mer troligt är dock att Rodgers kommer satsa på att spela 4-3-3 fullt ut och då väljer att satsa allt krut på ytterforwardspositionerna. Sanchez, Shaqiri, Griezmann, Konoplyanka eller Ayew,  är de vänsterforwards jag tror Rodgers kommer att gå efter (i den rangordningen). På högerkanten kommer vi säkert försöka signa Markovic i första hand och kanske Tello i andra hand. Sen så köps det in en ung tredje striker bakom Sturridge och Lambert som kan stå lite på tillväxt. Origi eller Aboubakar är två tänkbara namn.
Pessimisten i mig tror dock att Ian Ayre misslyckas (som vanligt) och att vi går bet på både Sanchez, Shaqiri och Griezmann. Till Ukraina hinner han nog inte ens åka den här gången så jag tror att vi står där med Ayew, Markovic och Origi efter deadlineday. Tre unga lovande killar, men inte killar som ersätter Suarez de närmaste åren. Vi får nog hoppas att vi lyckas hitta några vettiga försvarare istället och kan lyfta defensiven lika mycket som vi tappar i offensiven...
Sen har ju Rodgers visat en ypperlig förmåga att utveckla de unga killarna så det är inte omöjligt att killar som Sterling, Sturridge och Coutinho tar det sista steget och blir fullfjädrade stjärnor i PL.


Har jag missat någon på listan? Hur tänker ni?
Kommentera gärna!

/YNWA

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lukaku vore en perfekt lösning, och jag tror inte att det är omöjligt att värva, om han dvs själv önskar.
Jag skulle vilja veta om Bentekes (saknas i din lista) pris sjunkit eftersom han är långtidsskadad. Vore en bra investering annars, 23 år, bra CV.

Jag vet inte om du sett Algeriet i detta VM? Jag blev så kär i laget allmänt, och speciellt om en viss anfallare som spelar i Dinamo Zagreb och heter Soudani. Killen presterar hög arbetskapacitet och jobbar på hela planen.
En annan är Feghouli (stavning), som varit på tapeten tidigare, men att ge Soudani chansen att visa sig i PL hade gjort honom och laget gott. Teknisk, snabb, spänst, och hungrig. Inget känt namn men kan inte heller kosta skjortan. Tyska backarna hade svårt med honom. Mertesacker struntade ibland helt och hållet att springa ikapp honom, en omöjlig uppgift förstås.

Men jag vill trots allt ha en klass spelare om Luis drar.

Anonym sa...

Forts...

Jag tycker Inte Mandzukic är sämre än Lewandovski på något sätt.
Vore kanon om BR värvar honom. En modern target, vinnarskalle dessutom.

/C

Grobbelarenheldel sa...

Tack C. Jag har sett en del av Algeriet. Feghouli ska defenitivt med på listan. Lägger till även Soudani i kategori C. Håller med om Mandzukic, han gjorde en halvbra säsong så jag tror att det finns en viss chans att få Bayern att släppa honom, nu när de värvat Levandowski...

Grobbelarenheldel sa...

Glömde av även Benteke! Tack han ska med på listan. Har väldigt hög högsta nivå, tyvärr dippar han väl mycket emellanåt. Hade en väldigt lång måltorka den gångna säsongen...