söndag 6 juli 2014

Transferdebacle på gång?

Jag börjar bli riktigt orolig för att det här transferfönstret som började så lovande ska sluta i ett riktigt fiasko.
Vi säljer vår största stjärna till Barcelona och den enda realistiska ersättaren av hyfsad klass går till Arslena istället. Jag pratar givetvis om Luis Suarez och Alexis Sanchez, den sistnämde verkar om man ska tro alla rykten ha fått för sig att Arsenal är den klubb han föredrar om han ska flytta på sig. Signar Arsenal honom samtidigt som vi står där med lång näsa känns det riktigt illa. Liverpool verkar dock förstå allvaret av detta. Idag har det nämligen blossat upp rykten om att klubben nu satsar stenhårt på att bjuda över Arsenal och övertyga Sanchez om att det är till Liverpool han ska styra kosan. Men med Ayres förmåga att lyckas i budkrig tidigare så känns det ganska utsiktslöst
Stämmer sen de senaste ryktena om att vi nu satsar på Ryan Bertrand som vänsterback istället för de till synes mycket mer kompetenta vänsterbackar det ryktats om tidigare är det riktigt illavarslande. Rodriguez, Moreno, Blind eller Rojo skulle t.ex. allihopa vara mycket vassare alternativ i mina ögon. Tydligen har Rodgers, som tidigare tränat Bertrand i Chelseas ungdomslag, ett väldigt gott öga till killen. För mig är han en stabil men ganska uddlös 24 åring. Bakåt håller han absolut okej klass, men offensivt är han högst medioker. Under våren lånades han ut av Chelsea till Aston Villa och spelade 16 PL matcher på vänsterbacken för dem. På dessa 16 matcher lyckades han inte bidra med varken någon assist eller något mål framåt. 74% passningar till rätt adress imponerar inte heller. £7miljoner pund ska han enligt uppgift kosta LFC som enligt The Bib Theorists är klar för Liverpool. För mig är det märkligt om LFC satsar på ett budgetalternativ när de nu verkar få in rejält med klirr i kassakistan från Suarez affären. Rojo som imponerat stort på mig för Argentina i VM skulle vara ett klart vassare alternativ. Han har visat upp en imponerande speed och stått för flera riktigt vassa frambrytningar och inlägg från sin vänsterbacksposition. Lägg dessutom till att han är stark i defensiven och spelat en hel del som mittback i Sporting Lissabon. En spelare som det skulle vara värt att slanta upp rejält för!!
Där verkar Monaco dock vara de som drar det längsta strået. Deras oljepengar och skattelättnader är det såklart svårt för "vanliga" klubbar att matcha. Men ändå varför inte punga upp en rejäl slant på en position som vi har stort behov av kraft på. Det enda jag sitter och hoppas på är att Rodgers tänkt sig handla in två vänsterbackar i sommar och att Bertrand är tänkt som en backup. Enrique kanske inte har sett så rapp ut efter sin långa knäskada och därmed skeppas iväg. Vi får väl se.

De spelare som det ryktas mest om i övrigt är Lazar Markovic och Divock Origi. Enligt bland andra Tony Barrett på The Times ska Liverpool ha kommit överens med Benfica om ett köp av Markovic för ca £20 miljoner. Även ett köp av anfallaren Divock Origi, Belgiens stjärnskott ska vara nära förestående om man ska tro Barrett, Liverpool ska enligt honom diskutera ett personligt kontrakt med honom kommande vecka. Jag har absolut inget i mot nämnda duo, men de känns mer som framtidsprospekt än färdiga världsstjärnor som kan kompensera förlusten av Suarez.

Missar vi Alexis Sanchez finns det inte många bra alternativ kvar. En jag glömde i mitt förra inlägg är Hoffenheims brasse Firmino. Han anses förvisso vara en offensiv mittfältare, men har visat sig ha väldigt goda skills även som avslutare, 16 mål och 11 assists i bundesliga den gångna säsongen vittnar om det. Min magkänsla säger mig att han skulle kunna vara en vardande storstjärna i rätt omgivning. Liverpools offensiva spelstil borde passa som handen i handsken till Firmino som är en kreativ, snabb dribbler av väldigt hög klass,med god näsa för målet. En beskrivning som passar ganska väl in på............... just det Suarez =)
Det ska dock sägas att jag tror han kan behöva en säsong på sig att vänja sig vid Premier Leagues spelstil och tuffhet. Frågan är om vi har råd att spela in en sån här kille i jakten på en CL plats även nästa säsong? Sturridge, Sterling och Lallana är killar som med större utrymme i offensiven säkert också kommer att höja sig. Jag tippar att en skadefri Sturridge pytsar 25-30 mål och Sterling och Lallana någonstans kring 10-15 mål per man. Lambert kommer säkert också att leverera när han får chansen så jag hoppas att offensiven kommer att klara sig även utan Suarez. Problemet är bredden, vi skulle behöva ett par till riktigt vassa killar som kan kliva in på åtminstone nästan samma höga nivå. Se på Arsenal som slogs på fyra fronter förra säsongen och till sist fick kröka rygg i PL toppen med alla skadebekymmer. De hade ändå Giroud, Podolski, Walcott, Bendtner, Özil, Cazorla, Oxlade-Chamberlain och Sanogo som offensiva alternativ...
I dagsläget sitter vi med följande uppsättning om Suarez säljs: Sturridge, Lambert, Borini, Sterling, Lallana, Assaidi, Suso, Teixeira, Ibe, Brannagan och Sinclair. På tre forwardsplatser + offensiv mittfältare känns det väldigt tunt. Minst hälften av dessa behöver mer rutin och hårdhet för att platsa i ett topplag i PL.



//YNWA




6 kommentarer:

Anonym sa...

Börjar också bli riktigt orolig nu. Vad håller Aire och company på med?

1/ Alla uppgifter tyder på att Suarez lämnar för, i sammanhanget skitsumman 62,5M £. Varför släppa honom för mindre än utköpsklausulen? Han har precis skrivit på ett 5-årskontrakt. Givetvis skulle vi hållt ut för minst utköpsklausulen i cash, men helst en deal där Sanchez ingick!

2/ Spelare ut?

Hittills har vi lånat ut Alberto och Ibe. Vi sitter fortfarande med Svarte Petter på spelare som Aspas, Assaidi, Borini, Suso, Coady, Reina, Agger, Lucas och Glen Johnson. Visst, några kanske vi måste behålla men ett par av dessa måste bort. Nu ryktas det att vi ska låna ut Reina till Napoli och DELA kosnaden. WTF???? Även Lucas ryktas vara på väg på lån till samma klubb.

3/ Spelare in.

Lambert, 4M £. Helt ok!
Emre Can, 8M £ Helt ok!
Lallana, 25M £ Dyrt men ok!

Men sen då?

Sanchez vill till Arsenal? Why?

Markovic. Stor talang visst, men 25M £ för en oprövad 20-åring som vart bra i Portugal. Allvarligt? Jämför med Can som spelat i Bundesliga och Champions Legue...

Origi. Tror han kan bli grym och 10M £ känns som ett bra pris. Tyvärr ingår ju ett års utlåning i dealen.

Dejan Lovren 25M £. Kan inte uttala mig men känns som väldigt mycket pengar. Som jämförelse har Man U bjudit 18M £ för Mats Hummels...

Vad hände med Xhakiri?

Och så här fortsätter det ju dessvärre. Känns som vi alltid säljer för billigt och köper för dyrt! (Visst, Sturre, Coutinho, Suarez etc men de dåliga köpen och försäljningarna är oerhört många fler än dom bra. Även en blind höna osv...)

Känns som att helt fel personer har hand om våra spelaraffärer! Pågår två VM nu, ett i fotboll och ett i dåliga affärer. Det sistnämnda utspelas tyvärr i Liverpool:-(

/ Martin

Anonym sa...

Håller med Er båda i mycket av det Ni skriver förutom att Ni inte tar i beaktande varför Ayre och Co misslykas gång på gång att knyta till sig utländska spelare. Jag kan inget annat att tro än att dessa helt enkelt inte vill vara med i Liverpool FC. Mkhitaryan, Costa, mm och nu senast Sanchez har öppet deklarerat att de inte vill spela hos oss, lägg därtill Suarez (som den ende världsstjärna vi har) alla möjliga utspel att sticka ifrån oss, då är det uppebart att vi inte är en storklubb längre.

Vi trodde alla att vi kunde locka stjärnor med erbjudandet att spela i CL, men icke känns det som. Vi har länge varit utanför och att man tillskriver årets succé Suarez form som nu verkar lämna oss. Vi har dessutom en oprövad menager som gör saken värre.

Det är precis som med svensk fotboll. När vi är med i E eller VM stiger plötsligt intresset, i annat fall är intresset mycket vagt. Vi får vara glada än så länge att Den store är med i landslaget.

Men jag som den optimist jag är tror mycket på BR idéer. Han och Ayre kanske inte kommer inom ett eller två år att vinna tillbaka allt den respekt vi blivit av, men tids nog kommer att ske. Truppen ser annars bredare ut än på länge. BR lyckades dock med 12-13 spelare knipa en CL plats genom en punktsatsning, detta året blir nog detsamma, ligan och CL. Materialet och kunskapen finns, fansen är vi där i våt och torrt.

Leo

Grobbelarenheldel sa...

De mest trovärdiga källorna pratar om ca 75 miljoner pund för Suarez. Vart kommer 63 miljoner pund ifrån? Pepe Reina sitter på ett alldeles för bra kontrakt för att någon vill köpa loss honom. Han är helt enkelt för dyr för vad han presterar...svårsåld med andra ord. Annars tycker jag det känns bra att vi inte säljer förrän vi har ersättare klara. Så att vi inte står där som vi gjorde när vi missade Clint Dempsey och hade en ultratunn trupp...

Anonym sa...

Ett antal spanska tidningar men framför allt stod det i Liverpool Echo i morse. Den artikeln har dock redigerats nu så förhoppningsvis är summan närmre 75!

Vill inte Reina gå ner i lön för att spela i Napoli föreslår jag att han stannar i Liverpool som backup till Mignolet. Att vi ska betala halva hans lön när han spelar i Napoli är ju rent befängt (tror vi gjorde det förra säsongen med).

Fördelen med att sälja innan man köper är ju att man har mer pengar till sitt förfogande...

Att ha massa truppspelare som är för dåliga för att faktiskt få spela nått annat en möjligen en ligacupmatch då och då är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart när lönerna ser ut som dom gör. Måste bli bättre ordning på ekonomi/ värvningar i Liverpool anser jag!

/ Martin

Grobbelarenheldel sa...

Leo du har en poäng. Vi attraherar inte de allra största stjärnorna längre. Det kommer krävas ett par år till i Champions League-kväll för att nå dit. Vilket bara kommer bli tufft. Låt oss hoppas att Rodgers kan fortsätta göra underverk med det material han har...

Grobbelarenheldel sa...

Martin jag håller med. Det måste bli bättre ordning på affärerna. De två 21 åringarna vi skrivit kontrakt med som inte erbjöds förlängt kontrakt i spurs t.ex. Vad är det för värvningar? Känns fel... Men hellre t.ex agger och borini kvar än att vi står där utan ersättare av klass... Jag håller med om Reina, om vi inte kan sälja honom så behåll honom på bänken i höst så kanske han är mer benägen att sänka sin lön i januari...ha. Har ju rutin oxå så han kan ju vara en bra backup om Mignolet går sönder.