torsdag 10 juli 2014

VM spelare som imponerat

Fotbolls VM börjar lida mot sitt slut. Tänkte här lista ett gäng spelare som imponerat på sina respektive positioner och kunde vara något för Liverpool. Jag har valt att inte ta med spelare som är orealistiska prospekt för LFC p.g.a av klubblag, prislapp eller kontraktssituation.

Målvakt: 
Keylor Navas(Levante). Har imponerat stort för sitt Costa Rica. Vore en relativt billig värvning för LFC. David Ospina (Nice) har också gjort en bra turnering för sitt Colombia. Skulle definivt vara en allvarlig utmanare till Mignolet om han värvades.

Högerback:
Serge Aurier, (Toulouse) Elfenbenskusten. Före VM ryktades det på några håll om LFC intresse för 21 årige ivorianen Aurier. Jag kan verkligen förstå intresset då han imponerat med sin frejdiga offensiv. Vore en tänkbar långsiktig ersättare till Glen Johnson. Skulle kunna köpas loss för ca £7-8 miljoner, vilket känns som väl investerade pengar.

Mittback:
Bruno Martins Indi(Feyenoord) som spelat till vänster i Hollands trebackslinje(ofta fembackslinje i praktiken) har imponerat på mig. Snabb, brytsäker med ett väldigt bra passningsspel. Slår inte bara de enkla bollarna utan vågar även slå lite mer hotande bollar längs marken. Martins Indi har endast nämnts ett fåtal gånger som ett tänkbart transfermål för LFC. Skulle i mitt tycke kunna vara ett bra alternativ i LFC, med tanke på hans kvaliteter och Liverpools spelstil.
Ron Vlaar(Aston Villa) har också imponerat på mig i Holland. Han har varit ryggraden i Hollands defensiv, med resoluta brytningar och pondus i närkamperna. Ingen stjärna med boll, men sätter sig heller sällan i trubbel då han spelar klokt och enkelt. Jag är dock aningen tveksam om han skulle passa in i Liverpool då det lämnas större ytor i vårt väldigt offensiva tänk. O snabbhet ska väl i ärlighetens namn inte tillskrivas 29 årige Vlaars främsta kvaliteter.
Benedikt Höwedes (Schalke 04) i Tyskland skulle också kunna vara ett alternativ. Har varit väldigt stabil i tyska försvaret när han fått spela och har potential att bli en av världens bästa mittbackar.

Vänsterback: 
Den som imponerat mest på mig av potentiella nyförvärv är Marcos Rojo (Sporting Lissabon) i Argentina. Han har visat upp en enastående speed. I flygande attacker på vänsterkanten har han skapat stor oreda i motståndarlagen. Även visat att han har fin precision i sina inlägg. Lägg därtill att han i Sporting ofta spelar mittback och är bra huvudspelare så känns han som en väldigt intressant spelare för LFC. Monaco ryktas vara väldigt intresserade av Rojo, men helt omöjligt ser jag inte det att han skulle kunna värvas om LFC öppnade stora plånboken.
Ricardo Rodriguez(Wolfsburg) inledde piggt för Schweiz med två assists i första matchen. Därefter hölls han dock tillbaka lite i offensiven i deras resterande matcher. Skulle som jag nämnt tidigare vara en drömvärvning i mitt tycke.

Mittfältare: 

Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina) har varit en oerhört frisk fläkt i offensivt starka Colombia. Han är riktigt vass i en-mot-en lägen och visade under VM en väldigt hög nivå. Skulle vara en väldigt stark förstärkning på högerflanken offensivt. Sterling är ung och behöver avlastning, vilket Cuadrado verkligen skulle ge. Har ryktats med flera andra storklubbar, men för en bit över £20 miljoner pund skulle nog Liverpool kunna vara med i matchen. Cuadrados spelstil skulle passa perfekt in i LFC!
Andrew Ayew (Souchaux) är en annan offensiv mittfältare som imponerat på mig. Väldigt rörlig och hal på sin vänsterkant. Utmanade ständigt och tog sig också ofta förbi sin motståndare, skulle kunna vara en tänkbar förstärkning på vänsterflanken.
Xherdan Shaqiri (Bayern Munchen) stod för tre mål i sin fria offensiva mittfältsroll. I Schweiz är han stjärnan och det märks att han är en spelare som växer med förtroende. Skulle han få mer utrymme än i B.M så skulle han absolut kunna bli en stjärna i LFC. Det har också länge ryktats ihärdigt om Liverpool intresse för 22-åringen. Fast nu sista dagarna verkar det vara Roma som är närmast en övergång. Hoppas Liverpool inte gett upp hoppet om att värva Shaqiri, för han vore en bra förstärkning till offensiven. Antingen som offensiv mittfältare eller som vänster-ytter/forward.

Anfallare:
Alexis Sanchez (Barcelona), likt Shaqiri strålade Sanchez på ett annat sätt än i klubblaget. I Chile är han stjärnan, spelet kretsar mycket kring honom olikt den roll han har i skuggan av Messi och Neymar i Barcelona. Sanchez visade verkligen att han också  förtjänar mer utrymme än i Barca. Även om det bara blev ett mål i VM så vill jag lyfta fram honom då han ständigt hotade motståndarlagen med sin fart och teknik. Liverpool har också tydligt visat att Sanchez är första valet att ersätta Suarez om han lämnar för Barcelona. Tyvärr verkar dock inte Alexis Sanchez lika intresserad av en flytt till Liverpool, utan verkar föredra en flytt till London och Arsenal.
Mario Mandzukic, Asamoah Gyan och Clint Dempsey är andra anfallare som imponerat under VM. Bosniern Mandzukic skulle kunna vara en potentiell ersättare till Suarez, om Bayern väljer att satsa på någon mer anfallare förutom nyförvärvet Lewandowski. Skulle han kunna bli tillgänglig på transfermarknaden. Gyan och Dempsey är lite mer chansningar men spelare med hög högstanivå som skulle kunna blomstra i LFC om de fann sig tillrätta i klubben.

Vilka potentiella nyförvärv har imponerat mest på er i VM?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sanchez skrev på för Arsenal igår. Manduzic Blev klar för Atletico igår för ca 22 Euro. Tycker det är lite konstigt att Liverpool inte ens gjorde ett försök på Manduzic. Bra spelare till rätt peng. Blir spännande att se vem Brendan satsar på nu!

/ Martin

Grobbelarenheldel sa...

Håller med Mandzukic borde vi vart med o huggit på :(

Anonym sa...

Tror Ni vi kan stjäla en annan stjärna från Chelsea? Lukaku. Eller är han för mycket likt Lambert i stilen?

Leo

Grobbelarenheldel sa...

Leo:
Jag tror inte Chelsea vågar riskera att släppa Lukaku till Liverpool. Dels för att vi kom före dem förra året och därför måste ses som en allvarlig titelutmanare... Men också för att de nog inte vill riskera att göra om misstaget med Sturridge. Som aldrig riktigt fick chansen i Chelsea men sen blommade ut i Liverpool. Om Lukaku och Sturridge skjuter Liverpool till titeln kommer nog klubbledningen i Chelsea hänga riktigt löst...