torsdag 31 juli 2014

Lärdomar av Man C- LFC 2-2(1-3 efter straffar)

Lite korta reflektioner kring nattens drabbning:


Manchester Citys snabba och tekniska yttrar/ytterbackar avslöjade Liverpools brister i försvarsspelet.  
Kelly, Enrique och G.J blev till rundningsmärken otaliga gånger när Citys kvicka kantspringare utmanade dem. Ställda mot kanske PL:s bästa kantspelare, syntes det väldigt tydligt att våra ytterbackar inte hänger med i defensiven. Givetvis handlar det givetvis också om att de behöver mer understöd av både ytterforwards och defensiva mittfältare, men helt klart behöver nämnda trio steppa upp rejält för att de ska hålla måttet. I mitt tycke skulle dock två nya ytterbackar av klass behöva adderas till truppen...

Raheem Sterlings intåg satte fart på offensiven. 
När unge Sterling byttes in efter paus, förändrade det matchbilden rejält. Helt plötsligt blev det fart och fläkt i Liverpools anfall. Han höll i boll, drog upp tempot och stod för både fina framspelningar och ett snyggt mål. Fortsätter han utvecklas i den takt han gjort senaste halvåret, så kommer vi nog inte sakna Suarez så värst mycket. Sterling ser nämligen ruskigt vass ut. Kul också att han börjar få ordning på avsluten!

Sebastian Coates fortsätter imponera. I en ganska blek första halvlek från de rödas håll, var det Coates som stack ut mest positivt. Han ser väldigt trygg ut med boll och agerar med pondus i backlinjen. Kan han månne vara på väg att spela sig till en plats i truppen? Han får dock ett litet minus i boken för det andra baklängesmålet. Coates var den som var närmast Jovetic, när denne turligt fick bollen efter att Fernandinhos avslut styrts på Liverpool försvarare. Han ska inte belastas helt för målet, för vem markerar stenhårt på sin kille när en annan motståndare avlossar ett skott? Inte många eller hur!?

Jordan Henderson bäst i LFC över 90 minuter. Outtröttlige slitvargen Henderson visade återigen hur viktig han är för laget. Hans slit och löpningar för laget är oerhört viktiga både defensivt och offensivt. 1-1 målet är ett mycket bra bevis på det sistnämnda:

Extra kul att han fick sätta dit ett snyggt skott också, då han var en av förra årets allra största målsumpare. Hoppas det här ger självförtroende för framtiden!

Behovet av ännu en anfallsförstärkning tydligt i första halvlek.  
Bytet efter paus där Lambert gick ut och Sterling kom in hade som jag nämnt ovan en massiv betydelse för Liverpools offensiv. Inget ont om Rickie Lambert, han tillför en annan sorts kvalitet till offensiven, tyngd och spets i boxen. Men han är långt ifrån lika rörlig och kvick som Sterling. Han hotar inte heller särskilt mycket i en-mot-en lägen. Jag tycker första halvlek visar att hans begränsningar inte gör honom till en fullvärdig ersättare till Sturridge i nr. 9 rollen. Jag ser honom mer som en bra bänkspelare som kan komma in mot slutet av matcherna där vi antingen jagar ett segermål mot ett lågt försvar och behöver mer tyngd i boxen. Eller i lägen där vi behöver en targetspelare som kan ta emot långbollar och på så vis ge andrum i defensiven när vi försvarar en ledning. Även om jag inte är så förtjust i Remys personlighet hade han varit en passande ersättare till Sturridge, sett till spelsätt och spetskunskaper. Frågan är bara vem som kan vara den ersättaren? Lacazette? Benteke? Jackson Martinez?

//YNWA


Inga kommentarer: