lördag 9 augusti 2014

Dortmund hemma rätar ut en del frågetecken!?

Idag är det generelrepetition inför PL starten nästa helg. Borussia Dortmund kommer till Anfield för att möta Liverpool FC. En match som förhoppningsvis rätar ut en del frågetecken inför seriestarten. De här sakerna är de jag framförallt hoppas få ett svar på:

Vilket mittbackspar väljer Rodgers att satsa på?
Dagens genrep kommer nog ge oss en fingervisning om vilket mittbackspar Rodgers tänkt satsa på i höst. Köpet av Dejan Lovren för £20 miljoner, tyder på att vi kommer få se ett nytt mittbackspar i höst. När Liverpool satsar så mycket pengar på en mittback är det näppeligen för att sätta honom på bänken. Han är såklart tänkt att bli vår nya härförare i backlinjen. Den stora frågan är dock vem han ska kampera ihop med. Lovren själv spelar helst som vänstermittback. Det är där han huvudsakligen spelat och känner sig mest bekväm. På förhand känns det konstigt om Liverpool skulle köpa en naturlig vänsterinnerback för £20 miljoner och sätta honom på andra sidan. Det tyder så klart på att det är vänsterfotade Sakho som kommer bli den som får stå åt sidan i höst och att det är Skrtél och Lovren som är vårt nya mittbackspar. Det skulle alltså betyda att Sakho som Liverpool betalade ca £18 miljoner för förra sommaren får nöta bänk. Vilket känns konstigt, han har ju visat att han har exceptionella kvaliteter. Sakho är ett monster i närkamperna och luftrummet, samt har visat att han har en väldigt bra passningsfot. I VM imponerade han också för Frankrike där han var lagets bäste defensive spelare. Av många högt rankade Koscielny fick bl.a. nöta bänk till förmån för Sakho. På den öppna träningen i fredags kamperade Skrtél och Lovren tillsammans, vilket även det tyder på att det är det mittbacksparet Rodgers tänker satsa på. Ja ja vi får se hur det blir, "In Brendan we thrust"...

Är Manquillo tillräckligt bra för startelvan?

Nyinköpte 20-åringen Javier Manquillo kommer av allt att döma göra sin debut för Liverpool idag. På träningen i fredags spelade Manquillo till vänster och Glen Johnson till höger i backlinjen. Det ska bli mycket intressant att se vilken nivå Manquillo håller. För mig har det hela tiden känts som en framtidsvärvning, en kille som ska slussas in successivt i laget. Låt oss hoppas att jag har fel och att han redan nu håller för startelvan. Ständigt ryktesaktuelle Alberto Moreno tycks nu bara vara dagar borta från en övergång. Till nästa helg lär han vara klar för LFC och säkerligen gå direkt in i startelvan. Antagligen på Manquillos bekostnad...


Vem blir tredje länken i anfallslinjen?

För mig är det mesta av övriga startelvan ganska givet.  Gerrard spelar defensiv mittfältare, Henderson box-box och Coutinho offensiv mittfältare. På topp spelar Sturridge bara han blir kvitt sina hamstringsproblem. På ena kanten lär vi också hitta Raheem Sterling, jag är dock osäker på om det blir till höger eller vänster. Förra säsongen spelade han klart mest till höger, men på försäsongen har han hållt till mest på andra kanten. För unge Sterling verkar det spela mindre roll, då han dominerat även från vänsterkanten.
Det enda lilla offensiva frågetecknet är vem den andra ytterforwarden blir. Jag sätter min slant på att det är Lazar Markovic som får spela där i premiären, om han är skadefri. Markovic gick av sista träningen med någon form av lättare skada. Han ska dock om man får tro alla rykten vara spelklar till premiären. Med Lallana, Markovic och Borini(axelskada) borta så tror jag vi får se Jordon Ibe på ytterforwardsplatsen idag. Om så blir fallet ska det bli väldigt spännande att se om unge Ibe, som övertygat under försäsongen, kan skapa lika mycket mot riktigt starka Dortmund.


I övrigt ska det bli väldigt spännande att se hur laget Liverpool i helhet står sig mot tyskt toppmotstånd. Dortmund har senaste åren nått final(2013) och semifinal(2014) i CL, så det är verkligen ett eldprov killarna ställs inför. Det gäller för backlinjen att bl.a. hålla full koll på Aubameyang på topp som imponerat stort för BvB på försäsongen.

/YNWA





3 kommentarer:

G sa...

Bra skrivet!!!
Håller med dig om det mesta. Skönt att slippa se Lucas från start. Tycker han tappat det mesta. Var riktigt bra innan sin tunga skada men har inte alls hittat tillbaka till den formen och jag tror inte han kommer göra det heller. Så jag säger sälj. Ett annat av mina stora orosmoln är hb. Glen är ju faktikst otroligt dålig vissa matcher. Det kommer inte och hålla när pl drar igång. Varför förstärker vi inte där?

Sen var det jäkligt synd om Lallana. Hans allsidighet och pl rutin hade nog behövts i premiären.

YNWA

Grobbelarenheldel sa...

Jag håller med! Lucas bör säljas, om vi bara kan hitta någon mer mittfältare att byta ut honom mot. För tunt annars...
Moreno lär bli klar i veckan, så om Manquillo visar att han håller så kanske han kan peta GJ...låt oss hoppas. Tror han skulle må bra av en petning!!

Lallana lär ha imponerat rejält på träning innan skadan så det känns surt! Hade behövt honom absolut!

Angelus sa...

Kan nog bara instämma med ovan nämda.
Helt klart mår GJ bra av konkurrens. ..
Vilket han ev har nu i form av Manqullio (lovande debut) och Flano... Borde göra att han höjer sina prestationer å framförallt blir jämnare ...
VB kan bli bra med Moreno och Enrique där både GJ och Flano kan spela... 5 ytterbackar bra konkurrens förhoppningsvis (även Sakho kan spela vb).
Personligen är jag kluven till Skertel då han spelar dumdristigt på egen planhalva(sköte sig bra idag)...
Skulle vilja se Sakho med Lovren, tyvärr inga träningsmatcher kvar å testa detta tyvärr. ..
Men dagen genrep gav helt mkt positiva vibbar :)