söndag 10 augusti 2014

Nöjdflin efter LFC-BvB 4-0

Lagom till seriepremiären verkar Liverpool FC hittat storformen. Idag körde laget över Borussia Dortmund hemma på Anfield med 4-0. Framförallt så var det två riktigt vassa inledningar av respektive halvlek som avgjorde matchen. Coutinho, Sterling och Sturridge visade att Liverpools offensiv minsann har en ljus framtid även utan Luis Suarez. Framförallt Coutinho visade en glimrande form. I 10:e minuten fick vi se matchens stora delikatess:

 Coutinho får en hård mycket bra passning av Dejan Lovren vid mittcirkeln. På en touch skarvar han den vidare mot Sturridge i djupled, som är på språng. 
Skarvningen skär precis mellan mittbackarna till Sturridge, som får den perfekt i steget. Tre sekunder senare sitter den i bortre nätmaskan, efter ett kliniskt avslut av "Sturre".

Drömdebut av Lovren
Nye Dejan Lovren presenterade alltså sig på allra bästa sätt direkt. I ett spelande lag som Liverpool där B.R vill att man ska hålla bollen inom laget i så stor utsträckning som möjligt, visade Lovren att han passar perfekt in. Passningen till Coutinho visar på både kyla, spelsinne och precision:
Lovren är uppvaktad av två BvB spelare och har ändå modet och precisionen att titta upp och spela inte bara mellan dessa utan även genom det inre mittfältet till Coutinho. Passningen är distinkt och sitter perfekt på fötterna, vilket möjliggör Coutinhos briljanta skarvning.

Tre minuter senare visade Lovren att han även är ett hot på fasta situationer:
På en perfekt avvägd Gerrard hörna ryckte han sig loss från sin bevakare och nickade in 2-0 otagbart i bortre hörnet.

Snacka om drömdebut för Lovren. Även defensivt såg han mycket stabil ut. Låg rätt och tajmade brytningarna klockrent. Ett par gånger fick vi även se prov på Lovrens aggressiva spelstil i försvarsspelet. Han tvekar verkligen inte över att kliva upp högt i rygg på sin motståndare.
På den här långbollen ser man hur han distinkt tagit klivet upp i rygg på Aubameyang som inte har en chans att göra något med det långa uppspelet. Jag gillar särskilt hur han inte tvekar ens en tiondel i sina beslut, det är det som krävs mot riktigt bra motstånd om man ska hinna med i svängarna. En såkallad modern mittback... 
Nya mittbacksparet Skrtél/Lovren sattes inte på några större prov i matchen mot ett för dagen tamt Dortmund, men det de hade att göra skötte de klanderfritt. Lovande start alltså!

Nye Manquillo en trevlig bekantskap
20-år unge Manquillo som klev direkt in i startelvan, levererade en mycket bra insats på högerbacken. Visade prov på bra försvarsspel med flera fina brytningar. Passningsspelet såg solitt ut och offensivt fyllde han också på fint på sin kant och stod för flertalet farliga inlägg. Det såg dock lite svajjigt ut i positionsspelet några gånger, där han hamnade lite på mellanhand. Men vad kan man begära av en kille som tränat med laget ett par gånger bara. Överraskande moget och bra spel! Kul, kan bli en bra förstärkning om han fortsätter så här. Helt klart nyttig konkurrens för GJ som flyttats över till vänsterbacken idag. Kanske var det en knuff i ryggen för den annars lite bekväme och slöe Johnson, för han spelade faktiskt bättre än på länge i den röda tröjan.

Säsongens första nöjdflin
De första 20 minuterna av respektive halvlek var faktiskt riktigt bra. Jag kom på mig själv med att sitta med nöjdflin i andra halvlek. Framförallt gladdes jag åt att se tempot och rörelsen i spelet hos våra kära röda, som var klart förbättrat jämfört med tidigare. Jag tyckte mig riktigt se att man nu börjat lätta lite på träningen och att det var piggare hjärnor och kvickare fötter på planen. Southamptons nye tränare Ronald Koeman satt på läktaren och spanade in premiärmotståndet. Han fick helt klart sig en tankeställare om vad han har att vänta sig på Anfield nästa söndag! 
Något bekymrad min... =)

Vad tar ni med er från genrepet? Kommentera gärna!

/YNWA


4 kommentarer:

Angelus sa...

Vår fartfyllda offensiv och vår debuterade backar (Lovren och Manqullio) som tog för sig.
Även om man inte ska dra för stora växlar av träningsmatcher, så kommer alla reagera på klara 4-0 mot Borussia Dortmund :)
Får väl hoppas att detta gjorde att Reus känner att han omg vill ansluta till oss ;)

YNWA

Grobbelarenheldel sa...

Ja även om det bara är en träningsmatch, så är det klart att 4-0 mot ett så starkt lag som Dortmund sticker ut. Vi kan ju hoppas att Reus satt och kollade och såg vilken frejdig offensiv LFC spelar, samt vilken magisk stämning det är på Anfield.
Men än så länge får vi nog ha det som en dröm att han kommer...

YNWA

Anonym sa...

Mmm, tror Ni Reus vill tillhöra ett anfallssprudlande lag som Liverpool eller gör detta honom osäker om han platsar hos oss? Vem petar han? Lägg därtill att Origi kan komma i kanonform nästa säsong.

Grobbelarenheldel sa...

Jag tror inte Reus behöver vara särskilt orolig över att platsa. Han är i mitt tycke en av världens fem bästa ytterforwards. Vi behöver bredden i anfallet. I går kändes det som att vi inte ens hade spelare av klass för ett bra 4-3-3. Coutinho som offensiv mittfältare och sen Sturre och Sterling därframme. På andra kanten skulle vi i så fall ha spelat Ibe eller Suso...

Origi kan bli en bra central anfallare. O bakom Sturre finns det ju rejält med utrymme.

Lyxproblem, som en topp fyra kandidat måste ha i PL! om man ska kunna slåss på flera fronter.