tisdag 12 augusti 2014

Transferryktenas dag!

Efter ett par dagar med för en gångs skull lite mindre transferrykten kring Liverpool, har det idag varit fullmatat med rykten.

1) Liverpool ska enligt flera brittiska källor förhandla med klubblöse Samuel Etó om ett kontrakt. Normalt pålitliga källor som Tony Barrett på The Times har bland annat rapporterat detta. Etó vill enligt samma källa ha ca £100 000 i veckan för att skriva på.

2) Martin Kelly ska enligt både Liverpool Echo, Mirror och Daily Mail m.fl. vara på väg att skeppas iväg till Crystal Palace. Klubbarna ska vara överens om en övergångssumma på ca £1,5 miljon.

3) Alberto Moreno ska nu efter sommarens transferföljetong äntligen vara på väg till Merseyside för en läkarundersökning och slutförhandling om ett kontrakt. Klubbarna ska enligt både James Pearce och Tony Barrett vara överens om en övergångssumma på ca £12 miljoner, en siffra som kan stiga upp till £15 miljoner beroende på hur väl Moreno lyckas i LFC. Moreno som skulle ha spelat Supercup finalen i Cardiff mot Real Madrid, fick därför stå över matchen. Efteråt visades bilder på en gråtande Moreno som till synes sa farväl till sina lagkamrater.

Kommentar till dessa rykten

1) Jag är skeptisk till värvningen av 33-årige Samuel Etó. I mitt tycke har Brendan Rodgers nu byggt upp en homogen och bra spelartrupp. Varför då ta in en osympatisk legoknekt som Etó. Han har dessutom redan passerat bäst före datumet med råge i min bok. I Chelsea förra säsongen så hängde han visserligen 12 mål på 35 matcher, men jobbade inte direkt ihjäl sig för laget. Visst han har vunnit mycket titlar och kommer med en stor mängd rutin av stora matcher, så på det planet har han ju en del att tillföra. Men är det spelartypen vi vill ha in? Nej tack, vi får hoppas att det här bara förblir ett rykte.

2) Martin Kelly är alltså på utgång. Efter en väldigt skadedrabbad karriär i LFC så kanske det är det enda rättta att släppa en gång så lovande Kelly. Jag tyckte han visade glimtar av sitt kunnande under USA turnén, men blev tyvärr mot slutet av densamma avslöjad. Han har inte längre klippet i steget att hänga med mot snabbare killar. När han sen inte har sådär vansinnigt bra teknik eller passningsspel, så finns det nog ingen framtid för honom i LFC. Jag tror säkert att han kan bli en stabil PL högerback, om han bara kan få bukt med alla skadebekymmer. Men högst troligt kommer han aldrig att komma upp i sån klass att han vore en man för startelvan i ett topplag i PL eller Europa. £1,5 miljon för en 24-årig föredetta landslagsman kan ju kännas i underkant, men jag tror helt enkelt med skadehistoriken han kommer med och att det var så länge sedan han visade de takterna, att vi helt enkelt inte kunde få mer för honom.

3) Alberto Moreno blir alltså LFC:s nye vänsterback. Ändå sedan förra säsongen slutade verkar unge Moreno varit Rodgers förstaval. Då Liverpool inte direkt haft så stor konkurrens om killens signatur kan man ju såklart undra om han är så bra/eller har så stor pontential som B.R tror. Jag har ju ställt mig frågande till detta förut, men låt oss hoppas att B.R har rätt. Priset om det stämmer, känns i alla fall mycket rimligare än de £20 miljoner det snackats om på slutet. 

Vad tycker ni om de här affärerna/ryktena?

//YNWA

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fortfarande kluven till årets transferfönster! Är rädd att vi gjort en Bottenham och värvat massa "could have beens". I skrivande stund har samtliga våra konkurrenter (som redan tidigare hade bättre trupper) värvat Marqeevärvningar. Vi är dessutom de enda som släppt vår största stjärna.

Arsenal

Alexis Sanchez (Barcelona)
Mathieu Debuchy (Newcastle United)
David Ospina (Nice)
Calum Chambers (Southampton)

Chelsea

Cesc Fabregas (Barcelona)
Mario Pasalic (Hajduk Split)
Diego Costa (Atletico Madrid)
Filipe Luis (Atletico Madrid)
Didier Drogba (Galatasaray)

Man C

Bacary Sagna (Arsenal)
Fernando (Porto)
Willy Caballero (Malaga)
Frank Lampard (New York City)
Bruno Zuculini (Racing Club)
Eliaquim Mangala (Porto)

Man United

Ander Herrera (Athletic Bilbao)
Luke Shaw (Southampton)
Vanja Milinkovic (Vojovdina)

Ryktas idag ha klart med Daley Blint och Marcos Rojo också.

Vi har visserligen breddat truppen på ett bra sätt men att vi ens funderar på att låna in Etoo när till och med min farmor kan se att vi måste ha in en riktig klassanfallare till för att vara med och konkurrera är ju bara tragiskt. Med tanke på Suarezförsäljningen är våran "net spending" bara runt 200 miljoner. Vad hände med de 600 mille Brendan vart lovad innan sommaren?

Liverpool

Rickie Lambert (Southampton)

Duglig tredjeanfallare och inhoppare till rätt pris. Etablerad målgörare i PL.
Godkänt köp

Adam Lallana (Southampton)

Duktig spelare som kan spela på många positioner och kommer passa in bra i vårt spelsystem. 5-10 mille överpris dock. Ändå Bra köp

Emre Can (Bayer Leverkusen)

Jättetalang och redan nu en man för startelvan. Bra fysik. Rätt pris. Mycket bra köp

Lazar Markovic (Benfica)

Jättetalang som kanske inte bevisat så mycket. 25 mille jämfört med Cans 10???? Känns som årets flipp eller flopp. Hoppas verkligen han är välscoutad för jag anser att det är oacceptabelt att betala 25 mille för en flopp. Jämförelsevis säger säkra källor att Marco Reus utköpsklausul ligger på¨28 mille....

Dejan Lovren (Southampton)

Var skeptisk i början men gillade vad jag såg mot BD. Tog befälet i backlinjen i sin första match, tom Glen vågade inget annat än kämpa. Väldigt bra i Southhampton och bara 25 år. Överpris men bra köp.

Divock Origi (Lille)

Framtidsman som behövts redan i år. Stor talang som kan bli en världsanfallare till rätt pris. Bra köp

Javier Manquillo (Atletico Madrid)

Såg bra ut i debuten men kommer från Atletico B. Är det den typen av värvningar vi ska ha i Liverpool? Vet ej köp

Alberto Moreno

Har likt dig lite svårt att se storheten i den här killen. 1,71 lång, 68 kilo, dyr och inget överdrivet bra poängsnitt. Dessutom har förvånansvärt nog ingen annan klubb försökt värva honom vilket annars brukar vara standard när vi ska shoppa... Hade hellre sett Marcos Rojo som nu verkar gå till United. Tveksamt köp

Spelare ut

Förutom Suarez har vi lyckats sälja Martin Kelly och Pepe Reina för struntsummor, samt (hitills) misslyckats med att sälja Borini och Assaidi trots bud på 14 respektive 6 mille pund. Aspas och Alberto har vi lånat ut och förmodligen ligger vi och betalar delar av deras löner.

Tycker vi behöver ha in en andrestriker som kan göra plus 15 mål samt en riktigt bra högerback. Då tror jag vi är med på riktigt!

Allt är trots allt inte svart. Vi har i mitt tycke ligans bästa tränare som är duktig på att få ut max av spelare (förutom Glen då) samt är duktig på att implementera och använda olika spelsystem. Svårt att veta hur bra värdemätare Dortmundmatchen var men vårt spel i den matchen var stundom fantastiskt. Fotboll handlar ju inte bara om att ha bäst spelare position för position utan lika mycket om att bygga ett lag. Och där tycker jag vi ligger i framkant!

Hur nöjda känner ni er med årets transferfönster?

/ Martin

Angelus sa...

Jag håller med om att vi måste ha in en klass anfallare, å för 600 miljoner kan vi säkert få in en om vi nu har den summan att röra sig med.
Personligen är jag nöjd med bredden i truppen och till skillnad från Tottenham ifjol så känns det som vi lagt pengar på spelare som passar in i vår managers bygge.
Arsenal har värvat smart även om dom nog både behöver 1 eller 2 mittbackar och en def mid för att klara säsongen.
Övriga lag har lagt stora pengar(som vanligt) på spelarköp(vi har oxå spenderat i detta fönster). Personligen tycker jag Moreno är minst lika bra som Shaw och lika stor risk med en ung spelare. Dock har BR visat att han är fantastiskt bra att utveckla unga spelare.
Jag tycker vi gjort ett bra fönster och ett strålande om vi får in en klass anfallare, kan skippa Borni , Assiadi och ersätter Lucas med en bättre def mid om han lämnar.

Sen har du en stor poäng i vårt lagbygge, vi ligger långt fram där och med tanke på vad vi uträttade vi fjol så ska det bli spännande å se vad årets upplaga kannuträtta.

YNWA

Anonym sa...

Så illa som Tottenham förra året är det inte men några frågetecken finns ju...

1/ Som Grobbelaren tagit upp tidigare så går Lovren in och bänkar Sakho som vi betalade 18 mille för förra året. En spelare som (enligt mig)om han får spela har potential att bli en av världens bästa mittbackar. Inte så genomtänkt...

2/ Vi betalar 50 mille för Lallana och Markovic. Ser inte att nån av dom petar Sterling/ Coutinho i nuläget. Väldigt dyra breddspelare...

3/ Vi misslyckas med spelarförsäljningar. Förutom tidigare nämnda Borini och Assaidi tackade Kolo Toure idag nej till att bli såld till Turkiska ligan då Brendan sagt att han ingick i planen???? Lovren, Skrtel, Sakho, Agger och Coates är före i min bok! Sen måste ju grabbarna från akademin få chansen i ligacup motsvarande. Helt obegripligt att behålla ett högavlönat, 33 år gammalt 6:e alternativ.

4/ Intresse finns för Lucas, varför är inte han såld? Vi har redan alternativ i Can och kanske i Jordan Rossiter. Finns ett par bra budgetalternativ på marknaden med, bla Cheick Tiote och Sandro. Men först måste Lucas ut, han har gjort sitt anser jag. (gillar han dock, alltid vart lojal mot klubben)

5/ Högerbacken. I mitt tycke vårt största problem. Istället för att satsa där tar vi in en junior från Atleticos B-lag? Märkligt minst sagt!

Men men, det finns lika många coacher som fans:-)

In Brendan we trust! (until he proves us wrong...)

/ Martin

Grobbelarenheldel sa...

Kolo kan jag förstå att han vill behålla. Hans rutin är viktig. Ilori, Coates borde inte sitta som fjärdealternativ, det skulle hämma deras utveckling för mycket. Borde lånas ut! Avger ska säljas medansvar det fortfarande finns lite värde i Karln! Jag är i alla fall tillfreds med Kolo som fjärdealternativ.

Lallana tror jag mycket på. Hoppas vi får se honom bredvid Hendo i en mittfältsdiamant. Där tror jag han skulle göra ett jättebra jobb!!

Men som ni båda säger behöver vi få in mer spetskunskap. En forward som kan avlasta Sturridge vore kalajs!