torsdag 7 augusti 2014

Ezequiel Lavezzi svaret på LFC:s forwardsjakt?

Förutom jakten på en duglig vänsterback är Liverpool som bekant även på jakt efter en forward till. Ser man på våra offensiva spelare i truppen så finns det mycket fart och kreativitet men få riktigt vassa målskyttar. Sturridge och Lambert har bevisat att de är forwards som är pålitliga målskyttar i PL. Men bakom dem är det tunnare. Sterling, Coutinho, Markovic, Henderson, Ibe och även Borini är inga killar som öser in mål direkt. Jag är inte orolig för Sterling, han kommer nog att stadigt utveckla sitt målskytte. Han visade i våras en klar förbättring på den punkten och har fortsatt nu på försäsongen. Min uppfattning är att det bara varit en tidsfråga innan han skulle växa in i sitt eget tempo så att säga och hinna få ordning på målskyttet. Det är något man ser i alla bollsporter bland juniorer, att första åren på seniornivå, så går det ofta så fort i spelet att de inte riktigt hinner med att titta upp för att se vart luckorna finns eller få ordning på avsluten. Vi kan ju hoppas att den devisen stämmer för alla nämnda ynglingar och att de ökar på sin målskörd rejält vartefter. Sturridge och Sterling är givna i startelvan, men jag skulle hur som helst vilja ha in en riktigt bra spelare till med näsa för målet.

I den perfekta av världar värvar LFC en forward i världsklass som nästan med garanti kan göra 15-20 mål även från en ytterforwardsplats. Falcao och Marco Reus vore sådana alternativ. Men LFC är inte i den positionen att vi kniper sådana megastjärnor när lag som Manchester City och Chelsea också är med i matchen. Så även om det kommer ihärdiga rykten om att Liverpool ligger bra till för att värva en sådan spelare, så uppmanar jag er att inte börja hoppas för mycket. Lex Willian, Lex Mikhitaryan så har vi lärt oss vid det här laget att även om det ser lovande ut, så dyker det alltid upp en konkurrent som kan erbjuda mer än LFC och kniper dem. Åtminstone jag kommer inte att ha för stora förhoppningar på några sådana namn förrän motsatsen är bevisad... 
Särskilt då Liverpools lönestruktur inte är i närheten av den nivå som t.ex. Chelsea, och Manchester City ligger på. Vi fans måste inse att vi nog får finna oss i att det är spelare på nivån strax under de största stjärnorna vi måste leta efter, än så länge i alla fall. 
Ezequiel Lavezzi intresse
Lavezzi är ett sådant namn som Liverpool enligt rykten visat intresse för. Flera källor sista dagarna har rapporterat om att LFC ska ha lagt ett bud på £18 miljoner för argentinaren. Jag har länge gillat den lille(1,73m) kompakte speedkulan Lavezzi. Han kan verkligen slita hål på vilket försvar som helst med sin fart och löpvillighet. Lägg därtill att han har bra teknik och balans så är han svårstoppad när han får vända upp med bollen. Tyvärr tycker jag att han länge varit lite av en målsumpare. Förra året såg det ut så här för Lavezzi:

Källa: Transfermarkt

Lavezzi visade alltså upp ett 12 mål på 48 matcher från en ytterforwardsplats kanske inte känns som ett dåligt målfacit, men i starka PSG har han också fått väldigt många målchanser... Även om jag verkligen tycker att Lavezzi är en sevärd spelare, tycker jag inte att det känns som en het värvning för LFC. Jag tycker helt enkelt inte att han är prisvärd. Förutom målskyttet finns det en rad andra motiveringar till den åsikten:
- 29 år, inte många år kvar på toppen av sin förmåga.
-Svag defensivt. Lavezzi är inte direkt killen som helhjärtat jobbar hem för laget. Glen Johnson behöver verkligen all hjälp han kan få...
-Ineffektiv spelstil Lavezzi bjuder ofta på väldigt sevärda saker, men alltför sällan så leder de till något konstruktivt. Han skapar relativt lite målchanser åt andra eller sig själv trots sina fina teknik och fart.
-Löneanspråket. Om vi överhuvudtaget ska få den här killen att vilja komma till  LFC så kommer han kräva en riktigt saftig lön. PSG:s lönestruktur är på en annan planet jämfört med våran. När Lavezzi värvades var PSG fortfarande ett framtidsprojekt, det var främst Lönekuvertet som lockade över honom. Jag tror han skulle kräva en lön i närheten av Gerrards för att skriva på för Liverpool och så bra är han definitivt inte!

För mig skulle Lavezzi vara dyr som en stjärnspelare, men inte bidra med mer än en breddspelare...

Men som vanligt så får vi lita till Brendan Rodgers omdöme. Han kanske bedömer att Lavezzi fortfarande kan blomma ut med ett större förtroende än han haft i sina senaste klubbar. I både Napoli och PSG har han fått stå i skuggan av andra storstjärnor(Cavani, Zlatan). Skulle Rodgers haussa honom rejält och ge honom stort utrymme i laget, kanske han också presterar därefter.

Vad tycker ni? Tror ni på Falcao eller Reus till LFC? Är Lavezzi en bra värvning? Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan =)

/YNWA

2 kommentarer:

Angelus sa...

Ja känns ju som sagt att Falcao å Reus är stjärnspelare som vi kanske bara får får drömma om....Spelare som vill till Real Madrid eller Barcelona och i Reus fall även Bayern München. ...
Vi bör kanske sträva efter att hitta nästa stjärna likt Torres och Suarez... Ett namn som dök upp i mitt huvud är Luis Muriel 23 år och mycket lovande ....
Ang Lavezzi så tror jag han skulle vara nyttig för oss, dock förmodligen begära hög lön som du sa, inte heller vara given som startspelare ( Sturridge, Lambart, Sterling, Markovic, Coutinho, Lallana)
Så länge vi spelare "433" så har vi bra täckning framåt. Dock orolig för att Sturridge brukar drabbas av skador. ..
Gillar Lavezzi och tycker han var riktigt bra under VM, men vi behöver en målskytt 20+ å tveksamt om han är rätt man för det, kanske skulle levererar med mkt förtroende från BR men vem petar han?

YNWA

Grobbelarenheldel sa...

Lavezzi, Markovic, Lallana och Coutinho skulle väl fightas om ena ytterforwardsplatsen. Lallana och Coutinho slåss väl om den offensiva mittfältsplatsen i första hand, men även om en ytterforwardsplats. Jag räknar Sturridge som given på topp och Sterling lika given på ena kanten. Skulle nog hålla Lavezzi som jämngod med Lallana, kanske lite före övriga två på ytterforwardsplatsen.
Luis Muriel skulle mycket väl kunna vara en stjärna i vardande! Ett bra förslag! Har dock haft liten svacka, hoppas han hittar tillbaka på rätt spår igen.