onsdag 14 maj 2014

Liverpool Seriens bästa "Engelska" lag...



Den här bilden visar hur PL tabellen skulle ha sett ut om man bara räknar mål av engelska spelare.
Visst det kan tyckas orelevant, då det aldrig skulle praktiseras i verkligheten, men det säger ju en hel del om hur stort inflytande importer har på olika lags offensiv. I Manchester City som i sista matchen endast hade en engelsman i startelvan, målvakten Joe Hart har bara fyra mål gjorts av engelsmän under hela säsongen. James Milner är den enda engelska utespelaren i truppen som startat fler än 10 matcher. Tycker det är lite skevt, att en klubb får vara så dominerat av utländska spelare. I t.ex. Ishockey har man i de flesta ligorna i världen gränser för hur många utländska spelare man får ha i ett lag. En regel som för engelsk fotbolls framtids skull borde anammas i PL.

Kul är i alla fall att Liverpool hamnar i topp på den här tabellen. Det visar att vi är ett lag som är starkt influerat av engelsmän åtminstone i offensiven. Fem spelare i Englands VM trupp, flest av alla lag i PL) stärker ju också tesen att vi är bästa "Engelska lag" i PL. Förhoppningsvis är det sex Liverpool spelare som åker hem från VM. Lallana tycks ju vara Rodgers första stora transfermål.

YNWA


Fotnot: Bilden och statistiken är hämtad från den här artikeln:
http://www.nytimes.com/interactive/2014/05/11/upshot/up-soccer-table

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med till fullo. Kanonjobb du gör. Jag bara njuter av att läsa i din blogg.
/Calabrese

Grobbelarenheldel sa...

Tack Calabrese det värmer. Särskilt från dig som jag har stor respekt för, dina inlägg på lfc.nu har alltid varit kloka och läsvärda!
YNWA!