torsdag 17 april 2014

Ligatiteln allt mer realistisk

I går spelade Manchester City 2-2 mot Sunderland,  vilket innebär att de tappar mark i toppstriden. Vinner de sin hängmatch så är de fortfarande tre poäng bakom Lfc.  Chelsea är två poäng bakom, plus sämre målskillnad, så läget ser allt mer lovande ut. Vi har råd att kryssa mot Chelsea om vi vinner resten.  Högst troligt kommer City att tappa fler poäng på sina återstende matcher, vilket då innebär att vi även har råd med ett kryss till. Två vinster och två kryss bör i min värld alltså räcka till en ligaseger. Ett klart fördelaktigt läge. Om vi kan hantera favoritskapet vill säga, för nu är det helt plötsligt Liverpool FC som är favoriter i titelracet.
Åka till Carrow road och hämta hem tre poäng mot ett vilt kämpande Norwich som slåss för sin PL existens är inget man gör med guldfrossa. Det är en sak att slå ur underläge,  en helt annan att vara favoriter i allas ögon.  Men hittills har ju Rodgers visat en enastående förmåga att hitta rätt mentala nivå hos spelarna, så vi får väl tro att han lyckas med det återigen. Gör han det finns det mycket som talar för en trepoängare på söndag. Suarez har t.ex. gjort 11 mål på sina senaste fyra möten med Norwich.  Kanariefåglarna har överhuvudtaget haft väldigt svårt mot oss senaste åren. Vårt rörliga anfallsspel har de  inte alls kunnat hantera, utan deras lite tröga backlinje har gång på gång hamnat på efterkälken. Kan vi se till att fortsätta ta lika mycket löpningar och hålla ett högt bolltempo, så bör det vara klasskillnad mellan lagen.
Glad påsk på er alla poolare :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fan vad nervöst det känns. Direkt obra att vår enda riktiga tvåvägsmittfältare Henderson fick tre matchers avstängning! Hur tänker du kring detta? Blir spännande att se hur Brendan ställer upp på söndag!

Grobbelarenheldel sa...

Ja visst är det nervöst. Jag tycker dock att Allen också är en bra tvåvägsspelare. Han har haft mycket problem med skador, men har hög kapacitet.

YNWA