onsdag 2 april 2014

Sommarens viktigaste kråkor

Redan nu ett par månader innan transferfönstret öppnar igen, florerar det mängder av transferrykten. Spelare som Griezmann(Real Sociedad, Kovacevic(Inter Milan), Xherdan Shaquiri(Bayern Munchen), Iturbe(Porto) bland många andra har länktas med Liverpool senaste månaderna. Visst vi behöver förstärka och bredda truppen i sommar det är inget snack om det. Men nu på senare tid har jag allt oftare slagits av tanken att de allra viktigaste signaturerna i sommar är på våra egna stjärnor. Jag menar offensivt måste ju nästa år handla mest om att försöka komma upp i samma nivå som i år. När Rodgers hittat spelare som både gör allt för lagets bästa och även visat att de passar in så bra i det offensiva spel han vill spela så vill jag påstå att till startelvan önskar jag inte mycket mer på de offensiva platserna.

- Luis Suarez måste vara hetaste fotbollsspelaren i hela världen. Real Madrid, PSG, Barca ja alla storklubbar som inte räds att punga upp de stora pengarna för en riktigt vass spelare kommer säkert prova att köpa loss honom i sommar. Hoppas det där omtalade kontraktet Suarez skrev på inte innehåller någon utköpsklausul alls, eller en så skyhög att alla intressenter drar öronen åt sig. Ett nytt ännu förbättrat kontrakt, är man en av världens bästa spelare måste man ju ha betalt efter det också, vore skönt att se.

- Daniel Sturridge med sina 20+ mål i ligan trots skadefrånvaro, kommer säkert också vara het på marknaden. Hans kontrakt måste också förbättras rejält i sommar så han inte faller för frestelsen att prova sina vingar någon annanstans.

- Raheem Sterling har också utvecklats enormt under året. Förra året var han en bra lovande yngling, i år är han en fullfjädrad, nästintill komplett ytter(målskyttet håller inte toppklass än). Såklart kommer även toppklubbarna rycka även i honom. Hans kontrakt måste också förbättras, för det han presterar nu, är inte i närheten av vad han har betalt efter.

Brendan Rodgers måste också vara en av fotbollsvärldens hetaste managers. Det han byggt upp i Liverpool på de här knappa två åren har såklart gett eko ute i världen. Flera storklubbar i PL som United och Spurs kommer säkert vara intresserade av att erbjuda ett fläskigt kontrakt för att locka över honom. Nu tror jag inte Rodgers är intresserad av någon sådan flytt. Men om ett storlag i Europa kommer med stora plonkan vet man aldrig. Det känns inte heller helt otänkbart att England misslyckas i VM i sommar och då skulle väl Rodgers dyka upp tidigt på listan över kandidater till att ta över Roy Hodgons jobb...
Rodgers har bara kontrakt över nästa år med, så där måste Ayre och company också agera. Efter de resultat Rodgers nått på relativt kort tid, måste även han erbjudas rejäl löneökning för en förlängning.

Coutinho och Henderson är såklart också spelare som är intressanta på marknaden med tanke på vad de presterat senaste året.

Min förhoppning är dock att lagets stora framsteg och den härliga lagandan vi kunnat se under säsongen, fått alla nämnda personer att vilja fortsätta sina karriärer med Liverpool. Tror ingen av dem vill missa Champions League stämningen på Anfield, som brukar vara en otrolig upplevelse.

Kan vi få behålla hela gänget, så känns det riktigt spännande, för ingen av dem är ju direkt lastgamla: Suarez 27år, Sturridge 24år , Sterling 19år, Henderson 23år och Coutinho 22år
Normalt sett har alla fortfarande en hel del utveckling kvar i sig innan de är på toppen av sin förmåga. Kan Rodgers fortsätta lyfta dem i samma takt kan vår offensiv bli nästintill ostoppbar även mot drakarna ute i Europa.

I år har vi spelat minimalt med matcher då vi ej haft något Europaspel samt tidigt åkt ur både Liga- och FA-cup.Vi måste  såklart få in bättre bredd i truppen om vi nästa år ska kunna hävda oss både ute i Europa och hemma i England(PL, FA- och Ligacup.

Inga kommentarer: