söndag 30 mars 2014

Analys och tankar kring Liverpool-Tottenham 4-0

"Naiv" borde stå med i Tim Sherwoods CV. Åka till Anfield med den startelvan och offensiva taktiken kan man inte kalla för något annat än naivt. Hur tänkte han?
'
Uppställningen stämmer inte: Eriksen spelade som Högerytter/forward och Chadli som 10:a. En tydligt offensivt balanserad uppställning. Ytterbackar och Ytterforwards inga hjältar någon av dem i defensiven. Sigurdsson som tvåvägsmittfältare... En väldigt naiv uppställning mot ligans just nu hetaste anfallslag. När de sedan också på planen återigen ställde upp med sin höga backlinje var LFC inte sena med att straffa dem rejält.

Brendan Rodgers däremot han hade täckning för sin offensiva startelva:
I själva verket ställdes laget mer upp som en 4-1-4-1 uppställning. Det syntes tydligt att det var förutbestämt att vi skulle satsa främst på att komma fram på Tottenhams vänsterkant. Johnson och för dagen helt fantastiske Sterling kom också runt gång på gång på den kanten. 1-0 målet redan i 2 matchminuten kom till på ett sådant anfall.
Bilden visar tydligt vilka ytor Rose och Eriksen lämnade på sin kant. Noterbart är också att Coutinho väldigt ostört får slå crossbollen till Sterling.

När Sterling sent om sider fått kontroll på bollen så har de emellertid hunnit samla ihop sig i försvaret. Men när Johnson går på djupet innanför är de efter igen.
 Cristian Eriksen hänger inte med och Johnson kan spela in bollen stenhårt efter backen.
Där schabblar Kaboul in bollen i eget mål. Kabouls första men långt ifrån sista stora misstag i matchen.

I 25:e minuten kom nästa försvarstabbe i Tottenham. Efter att Vertonghen, Tottenhams i mitt tycke enda dugliga försvarsspelare, tvingats utgå med skada, satte Spurs in Dawson i mittförsvaret. Han presenterade sig med en idiotpassning till Kaboul på mitten av egen planhalva.

Kaboul som är stor och tung, flyttar lille Suarez enkelt på!
Han tar med sig bollen och trots att Dawson kommer stormande har han acceleration och fart att hålla denne bakom sig.
Avslutet med vänsterfoten är av högsta märke. En bra bit ut till vänster i straffområdet hittar han yttersta maskan vid högerstolpen. Världsklass!!

Efter 2-0 målet stod matchen och vägde lite. Tottenham repade sig lite sista 10 minuterna av första halvlek, samtidigt som Liverpool slog av lite på anfallstakten. Skrtel täckte bort ett farligt avslut men annars kändes Tottenham relativt ofarliga trots att de hade mer boll på slutet av halvleken.
I andra halvlek dröjde det 10 minuter innan Coutinho dödade matchen helt.
 Jag som tidigare gjort mig lustig över hans usla skottfacit, fick skamset( mest nöjd ändå såklart) se på när han prickade in ett riktigt snyggt skott vid stolproten. Noterbart är att fyra Tottenham spelare låter honom komma in i skottläget och ingen av dem lyckas heller täcka skottet.

Henderson sätter sen spiken i kistan med en mycket bra slagen hård inläggsfrispark från vänster som letar sig in i bortre hörnet.

Spelarkritik och fler iaktagelser tar vi imorgon. Nu är det natti natti. Lägger mig på kudden med den här bilden på näthinnan: