fredag 14 mars 2014

Scums borta: Ombytta roller...

På söndag väntar bortamatch mot ärkerivalen Man U. Det har varit två långa veckor i väntan på söndagen. Förväntningar, farhågor, matchabstinens och framförallt en alltmer stigande nervositet har flödat i kroppen min. Matcherna mot Scums på Old toilett är alltid extremt prestigeladdade. I år kryddat med att vi slåss i toppen av tabellen, så matchen känns om möjligt än mer betydelsefull i år. Det är vi som är med och slåss om titeln och United som vill sätta käppar i hjulet. Härligt, känns som att ordningen är återställd :-)
United har i år inte alls kommit upp i samma standard som vi tvingats vänja oss vid på senare år. David Moyes har inte alls lyckats behålla den vinnarmentalitet som Sir Alex jobbat in i klubben. Det är snarare så att han tagit med sig Evertons usla vinnarmentalitet istället. United har spelat 8 matcher mot topplagen hittills i ligan och lyckats få med sig 6 poäng. Liverpool som tidigare haft  svårt att vinna mot topplagen har i år vänt trenden och fått med sig 13p av 24. Även här är det alltså ombytta roller i år.

Det som framförallt talar för att det här trendbrottet ska fortsätta på Söndag är Uniteds stora problem med defensiven. Ingen i mittbackskvartetten Vidic, Ferdinand, Smalling och Jones har visat nån stabilitet alls i försvarat.  Addera till det att innermittfältarna också underpresterat kraftigt, framförallt i defensiven, jämfört med förra året. Så känns det som att United kommer få mycket stora problem att stå emot ligans vassaste anfall. Å andra sidan har de nu  både Van Persie och Shrek tillbaka i anfallet, o det är ju bara att erkänna att naglarna kommer bli nerbitna rejält varje gång vårt långtifrån stabila försvar ansätts av dem på söndag.
Jag tror första målet blir oerhört viktigt på söndag. Framförallt för United, om Liverpool gör det kommer deras usla självförtroende blossa upp igen. Jaga kvittering med dåligt självförtroende mot seriens bästa kontringslag är nog inget redan pressade Moyes fixar.

Kika förbi bloggen i morgonkväll, då tänkte jag ge mina taktiska nycklar i matchen.

Inga kommentarer: