lördag 1 mars 2014

Halvtidsanalys LFC-Saints

Vi inleder halvleken positivt med bl.a en bra chans för firma Sturridge o Suarez i 7 minuten, som tyvärr inte förvaltade ett utmärkt läge. 10 minuter senare kom dock utdelningen.
I 17 minuten dödar Suarez nämligen sin lilla måltorka. Efter lite flipperspel i mitten får han bollen i friläge. Där visar han sin storhet genom att med första touchen placera bollen perfekt i bortre hörnet. Snacka om att ha sinne för var målet är. Kolla bilderna så ser ni att han inte en enda gång kollar vart han har målet.

Rodgers taktiska drag mindre lyckat

Rodgers stora överraskning i uppställningen av laget är att överbelasta centralt. När startelvan kom hade jag och säkert många med mig  räknat med Coutinho i en roll ute på en kant. Men han har spelat väldigt centralt. Det har sett ut som en 4-2-2-2 uppställning. Där vi lämnat ytterbackarna relativt ensamma i försvarsspelet, allt för att försöka få grepp om mittfältet centralt. Första 20 minuterna höll vi spelet uppe bra, men sen har Saints tagit över allt mer, mycket tack vare att de hittat ytor på kanterna.
Den första stora chansen kom i 32:a minuten då Skrtel försökte nå ett inlägg med ett av sina träben, det gick sådär och Lallana fick ett öppet läge som han tack och lov brände i stolpen.
Vid den andra stora chansen till kvittering fick Mignolet glänsa. På ett inspel från höger fick Rodriguez ett superläge bakom Johnson som tappade markeringen(som så många gånger förut), Mignolets fantastiska reflexräddning på det låga skottet räddade dock Liverpool. Glen Johnson har annars varit en av de bästa i LFC tröjan i första halvlek.
1-0 ledningen i paus, ska vi vara riktigt nöjda med. Normalt sett så leder Southampton med minst ett mål efter sån dominans i spelet.

Vi har tappat kanterna helt och de matar inlägg mot mitten som vi har väldigt svårt att freda oss  i mot.
Det krävs ett byte i paus. Sterling in på ena kanten och Coutinho ut. Sen drar vi tillbaka Suarez lite på andra kanten för att stoppa kantspelet.