lördag 22 mars 2014

Uppsnack Cardiff City-Liverpool FC

Gameday!
Alltid en härligt pirrande känsla, när det är dags för match. Nu mer än nånsin då vi är med i toppen av tabellen och slåss om de ädlaste placeringarna. Cardiff City ligger näst sist i tabellen med sina 25 poäng. De kommer till match med sämsta formtalet i ligan efter bara 3 poäng på senaste 5 matcherna. Liverpool kommer till match med motsatta siffror. Tvåa i ligan och bäst formtal av alla lag, med fem raka segrar i ligan. Förutsättningar som talar för en enkel Liverpool seger. Jag vill dock påstå att det inte alls kommer bli någon lätt sådan. Dels så har Liverpool länge haft problem med lag som slåss för sin överlevnad. Dels så är Cardiffs form inte så dålig som siffrorna visar. Näst senast slog de Fulham en av huvudkonkurrenterna i botten av tabellen, senast höll de oavgjort borta mot Everton ändå in på övertid.

Vi kan nog förvänta oss ett defensivt uppställt Cardiff. 5-3-1-1 är mitt tips. En fembackslinje där ytterbackarna säkerligen kommer att inleda relativt försiktigt för att hålla en poäng så länge som möjligt. Liverpool kommer alltså enligt min mening ställas inför en mycket annorlunda uppgift, jämfört med de senaste matcherna. Med det i baktanken tror jag inte vi kommer att få se en mittfältsdiamant uppställning från Rodgers. Jag tror mer på att han återgår till en (4-1-4-1) uppställning. Anledningen är den att vi kommer behöva använda större bredd i anfallsspelet för att hitta igenom ett mycket mer defensivt uppställt lag än de vi mött på sistone.

Mitt tips är att laget formeras så här:
                Mignolet
Johnson Skrtel  Agger  Flanagan
                Gerrard
Sterling  Henderson Allen Suarez
                Sturridge

I försvarsspelet kommer nog Allen sjunka ner bredvid Gerrard för att ge ordentligt understöd åt Flanagan och Suarez på vänsterkanten. I min mening är det alltså Coutinho som kommer få sitta kvar på bänken igen. Mycket för att jag tror det kommer bli riktigt tufft och hårt spel på mitten. Vilket passar Henderson och Allen mycket bättre än Coutinho. Ett inhopp sista 20 minuterna mot ett tröttkört Cardiff är dock högst troligt.

Nycklarna i jakten på en seger:

Behålla farten i anfallsspelet
Mot ett defensivt uppställtällt lag gäller det att inte bli stillastående, utan spela med få tillslag på bollen och hota med djupledslöpningar och snabbt triangelspel.

Tålamod
Vi får inte bli frustrerade om vi kör fast, utan tro på den gameplan Rodgers lagt upp och mala på. Hårt arbete kommer ge resultat.

Disciplin i försvarsspelet
Efter alla framgångar, måste spelarna behålla disciplinen i försvarsspelet. Inte slarva i hemjobbet utan alla måste dra sitt strå till stacken. Kan vi göra det kommer det säkert dyka upp ypperliga tillfällen till kontringar, något våra tre S på topp är bäst i ligan på att förvalta.

Mitt tips: 0-2
Efter en mållös första halvlek, bryter Suarez dödläget med ett magiskt mål i 72:a minuten. Sen kontrar vi in 0-2 i 86:e när Coutinho hittar fram med en djupledsboll till Sturridge som chippar den in över målvakten.  =)

             

Inga kommentarer: