söndag 9 mars 2014

Framtiden är ljus

Liverpool fc ligger tvåa i tabellen och gör sin klart bästa säsong på väldigt länge. Vi gör det med en väldigt ung trupp, den fjärde yngsta i PL(snittålder 25 år). Startelvan är till och med ännu yngre, 24 var snittåldern mot Cardiff i 3-1 segern på anfield (tredje lägst i Pl den här säsongen). Det ger mig och alla andra fans gott hopp om framtiden. Jag gläds också mycket av att se hur vår ungdomsakademi och U21 lag utvecklats. Vi har i dagsläget 11 ynglingar ute på lån och ändå har vi sådan kvalité i klubben att vi ligger tvåa i både U21- och U18-serien.
Borini, Suso, Ilori, Wisdom, Coady, Robinson och Assaidi har alla fått väldigt mycket beröm och utvecklats i helt rätt riktning på sina låne äventyr. Vi kommer helt klart få tillbaka ett gäng killar i sommar som utvecklats och vill ta upp kampen om en plats i laget till nästa säsong. Trots det har vi flera unga killar kvar på Melwood som visat framfötterna rejält. Teixeira har fått göra ett par inhopp i a-laget, Dunn, Brannagan och Rossiter har imponerat i U21 laget och fått plats i a-lags truppen ett par gånger. I U18-laget har vi också supertalanger som Harry Wilson, 16 år som redan fått debutera i Wales A-landslag. Så framtiden ser verkligen ljus ut. Det jag särskilt gillar är hur vi börjar få ett väldigt gott rykte ute i Europa om att vara väldigt duktiga på utveckla ungdomar och ge dem chansen i A-laget.
Värvningsfilosofin i klubben är också numera inriktad på att köpa yngre förmågor som vi kan utveckla till stjärnor. Sturridge, Coutinho, Ilori, Alberto, Mignolet (26 år nu i mars är en relativt ung ålder  för att vara målvakt på den här nivån) är alla exempel på den filosofin. Jag tror mycket på den vägen att gå, forma unga riktigt talangfulla killar i en spelfilosofi som genomsyrar hela föreningen, kan ge stora framgångar. Dortmund och Porto är två bra exempel på det...
Till allt det här positiva kan vi också addera en allt bättre ekonomi i klubben. Ägarna har betalat av stor del av tidigare skulder och vi är på väg mot CL som kommer att innebära ett stort ekonomiskt tillskott. Når vi CL kommer vi också att ha mycket lättare att attrahera de allra bästa spelarna på marknaden. Den offensiva fotbollen och de resultat B.R nått på bara 21 månader i klubben borde också locka spelare att välja Liverpool.
Det känns faktiskt realistiskt att börja drömma om en ny storhetstid! Även fast realisten i mig förstår att vi är långt efter drakarna Chelsea och Manchester City ekonomiskt i alla fall. Fast kunde Dortmund bygga sig tillbaka till toppen av Europa så kan vi med... Support and Believe :-)

Inga kommentarer: