lördag 29 mars 2014

Tottenhams svagheter i försvarsspelet

Fotbollsgudarna verkar gilla Liverpool den här säsongen. Crystal Palace-Chelsea 1-0, Arsenal-Manchester City 1-1. Kunde liksom inte bli mycket bättre resultat än så! Nu kan vi faktiskt spela hem ligatiteln på egen hand! Support & BELIEVE

Ja ja sakta i backarna, till att börja med ska vi ju spöa Spurs i morgon.

Jag har kollat lite på olika klipp från Tottenhams matcher den här säsongen, för att se lite på deras svagheter i defensiven.  Det är nästan overkligt att de fortfarande i mars 2014 har samma problem de haft i flera år. Att de aldrig lär sig. De spelar med en extremt högt lagd backlinje, trots att de blir straffade gång på gång. Löpningar i djupled är alltså en av nycklarna till seger i morgon. Gärna av spelare som kommer lite bakifrån, de är svårare att ställa offside. Henderson gjorde en sådan vid förarbetet till Flanagans pärla mot Spurs förra gången. Sen har både Suarez och Sturridge en fantastisk förmåga att ligga helt rätt och löpa i precis rätt ögonblick för att undvika offside.

Om Tottenham ställer upp med den här backlinjen Naughton, Kaboul, Vertonghen, Rose (förväntad uppställning enligt flera källor) så kan jag nästan lova att vi kör över dem i morgon. Naughton och Rose har båda sina främsta styrkor i offensiven( Rose var faktiskt YM när han kom till Tottenham, men har skolats om till YB). Kaboul är inget man skrämmer världsforwards som våra med. Förre Tottenham(och Liverpool) spelaren Jamie Redknapp sa följande för två veckor sedan: "Every time Kaboul plays at the moment it looks like they will concede three or four" När han skulle beskriva försvarspelet i helhet sa han följande: "Defensively Tottenham are all over the place" (Fritt översatt: Hönsgård =)
Framför ytterbackarna kommer säkerligen Aaron Lennon få en av yttermittfältsplatserna och tro mig det är ingen hjälte i defensiven., På andra sidan blir det nog antingen Chadli eller Eriksen. Ingen av dem naturliga yttrar, särskilt i hemjobbet... Med andra ord så bör vi utnyttja kantspelet ordentligt i morgon.

Det finns dock en risk att Tim Sherwood tar sitt förnuft till fånga och inser att han måste ställa upp en mer defensiv uppställning mot Europas hetaste anfallslag(fakta inte bara skryt=). Skulle han spela Naughton, Kaboul, Dawson, Vertonghen så skulle han i alla fall få in en lite mer defensiv stabilitet på ena ytterbacken.

Jag hoppas Liverpool ställer upp med en 4-1-4-1 uppställning i morgon. Jag tycker det skulle passa väldigt bra att få in lite mer offensiv kraft på kanterna. Så här hade jag ställt upp elvan:
                Mignolet
Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan
                 Gerrard
            Henderson  Coutinho
 Sterling                           Suarez
                Sturridge


Vore väldigt kul att se både Sterling och Coutinho i startelvan i morgon. Visst det skulle bli en lite mer offensiv balans i laget, men jag tror att det skulle funka bra om Henderson stånkar på hela vägen hemåt för att hjälpa Gerrard. Sterling och Suarez skulle kunna göra underverk mot sina respektive ytterbackar.
Men det troliga är nog att vi får se exakt samma startelva som senast... Å den duger säkert bra den med. Rodgers verka veta exakt vad han gör =)

YNWA på er!


Inga kommentarer: