tisdag 4 mars 2014

Thiago Ilori nästa års utropstecken?

I somras köpte Liverpool in Thiago Ilori från Sporting Lissabon. Den 1,90 meter långe och otroligt snabbe mittbacken, fick dock inte chansen i A-laget under hösten. Därför lånades han ut till Granada i mitten på januari. Där har han gått direkt in i startelvan och gjort riktigt bra ifrån sig.

Här är ett klipp från hans minst sagt imponerande insats borta mot Real Betis i mitten på februari



Jag har stora förhoppningar på Ilori. Han kan bidra med både starkt huvudspel och en enorm snabbhet. Fortfarande är han dock orutinerad och lite misstagsbenägen, han behöver också bygga på sig lite mer styrka för att räcka till i PL. Ett gäng matcher till i La Liga och en försäsong på det kan dock räcka. Om han får en rejäl chans nästa säsong tror jag han skulle kunna blomma ut och bli en toppmittback. Sakho och Ilori skulle också komplettera varandra riktigt bra. Sakho som kan vara den lite mer stötande mittbacken på långbollar med sin fysik och styrka i luften och närkampsspelet och Ilori som fallande med sin snabbhet kan hänga på vilka anfallare som helst i djupled.

Vad tror ni? Är Ilori en kille värd att satsa på till nästa säsong? Kommentera gärna genom att klicka på pennan nedan...

Inga kommentarer: