söndag 16 mars 2014

Tänkbar laguppställning mot United

Jag har funderat lite på hur dagens uppställning kommer att se ut. Två alternativ känns hetast. Det allra troligaste är nog att Rodgers går på den inkörda 4-1-4-1 uppställning han använt sista månaderna. Ett alternativ som bevisligen fungerat väldigt bra då LFC fortfarande är obesegrat i ligan under 2014. Sen om det skulle passa fullt ut mot United är frågan. Om han vill använda sig av en trio i anfallet (Sterling, Sturridge och Suarez) skulle jag nog dock helst se ett lite mer defensivt uppställt mittfält.
En triangel med följande uppställning.
Gerrard  Allen
   Henderson

De tre starkaste i defensiven och två sittande mittfältare som kan hjälpas åt att täcka av ytor framför backlinjen och ge understöd åt varsin kant i defensiven. United kommer med all sannolikhet pressa på rejält redan från start och det skulle kännas tryggare om Gerrard fick mer hjälp i defensiven i det läget.

Min startelva hade då sett ut så här: (4-2-3-1)
               Mignolet
Flanagan Skrtel Sakho Johnson
          Gerrard  Allen
Sterling, Henderson, Suarez
               Sturridge

Den verkliga startelvan kommer förmodligen dock se Agger istället för Sakho.

Möjligheten finns dock att vi får se samma uppställning som den vi avslutade matchen mot Southampton.
                  Mignolet
Flanagan Skrtel Agger Johnson
   Henderson, Gerrard, Allen
                 Sterling
         Suarez, Sturridge
Tre centrala mittfältare som framförallt har ett stort defensivt ansvar.
Med den här uppställningen kommer Rodgers öka styrkan centralt och krympa ytorna drastiskt för United i offensiven. De kommer tvingas ut mot kanterna. Där kommer Henderson och Allen ge understöd åt varsin kant fullt ut. Om United flyttar upp sin ytterback kommer de att markera denne osv. Den här uppställningen skulle såklart minska vår styrka på kanterna offensivt. Vi ger bort spelövertaget till United helt för att satsa fullt ut på kontringsspelet istället. Med vårt blixtrande omställningsspel skulle det här också kunna vara en gångbar taktik.

Viktigast av allt är att vi inte släpper första målet mot United, utan själva gör det. Då kommer Scums få det väldigt jobbigt både mentalt och taktiskt.

Mitt tips i matchen: 1-3 vinst =)
Suarez hänger två och Sturridge ett.

Support & Believe

Inga kommentarer: