söndag 19 januari 2014

Framtidens Stjärnor: Del 1 Harry Wilson

Många som följer Liverpool kanske inte har full koll på alla unga väldigt talangfulla spelare i vår ungdomsakademi. Jag tänkte därför ge mig på att göra lite research på några av de mest lovande killarna och berätta lite mer om dem i en serie jag valt att kalla Framtidens stjärnor.
Del 1 handlar om den mest omskrivne spelaren i vår ungdomsakademi, 16 åringen Harry Wilson som i höstas fick göra debut i Wales landslag. En debut som skulle förändra hans farfars liv helt och hållet. Mer om det senare först tar vi det från början.




Harry föddes i staden Wrexham i Wales 22 mars 1997. Han verkar redan som bebis varit en talang, för farfar trodde så mycket på honom att han satsade 50 pund på att han skulle bli landslagsman i framtiden. Han började i Liverpools U9 lag och vid 15 års ålder fick han plats i Liverpools riktiga akademi. Under säsongen 12/13 utvecklades Harry mycket och spelade redan som 15 åring ett par matcher för U18 laget. Året efter var den då 16 årige Harry så bra att han spelat till sig en fast plats i U18 laget och imponerade så mycket från sin ytterplats att till och med Wales förbundskapten kallade in honom till Seniorlandslaget i oktober. När han fick hoppa in i 87 minuten  blev han både Liverpools och Wales yngsta landslagsspelare genom tiderna.
En som jublade lite extra när han klev in på planen var Harrys farfardå det innebar att vadet han la för 15 år sedan nu gjorde att han kunde gå i förtidspension. De 50 punden hade nämligen förvandlats till hela 125 000 pund.
Wilson spelar i regel yttermittfältare och har utmärkt sig som både målskytt och framspelare. Med sin teknik dribblar han sig elegant fram längs kanten. Förmåga att både slå crosspassningar och skruvade inlägg har han också visat så han är verkligen speltypen som kan trollbinda en publik. Det som saknas för att slutligen slå sig in i a-laget är lite mer styrka och tyngd, vilket vi får hoppas kommer med tiden.

Här är ett klipp från matchen mot Blackburn i oktober 2013 som visar lite av Harrys kvaliteter. Mer godbitar hittar ni såklart på youtube.

Inga kommentarer: