torsdag 23 januari 2014

Liverpool blåsta igen...

Chelsea har ikväll på sin officiellla hemsida gått ut med uppgiften att de är överens med Basel om en övergång för Mohammed Salah. Priset ska enligt andra källor ligga på ca 16 miljoner pund, Liverpool ska enligt samma källa ha dragit sig ur dragkampen vid 10 miljoner pund. Hela transferfönstret har Salah varit den klart mest sammankopplade spelaren med Liverpool. Sista dagarna har detta intensifierats då uppgifter kommit om att han är nära klubben, igår gick några egyptiska sajter ut med att han till och med var på väg till Melwood för läkarundersökning. Återigen har LFC alltså blivit blåsta på mållinjen på vårt stora transfermål. Återigen av en engelsk klubb. Jag måste säga att jag är lite tudelad till allt detta. Det är ett väldigt sundhetstecken att vi inte bara kastar ut pengar hej vilt, Salah var värderad till ca 7,5-8.5 miljoner euro(transfermarkt). Nu slutar det på dubbla den summan. Chelsea har tagit en väldigt stor chansning när de betalat det priset. Men med ägare som inte driekt ligger sömnlösa för ekonomins skull så verkar de skita i om det är överpris för en spelare eller inte. Jag tycker alltså klubben gör rätt som inte betalar ett sånt överpris. Samtidigt tycker jag dock det känns lite jobbigt att vi inte verkar kunna landa spelare vi verkligen vill ha. Det finns för många klubbar som inte har samma sunda ekonomiska tänk som vi utan bara hostar upp vad som krävs för att få en spelare. Kan inte låta bli att känna en oro för framtiden. Hur ska vi kunna ta oss tillbaka till finrummet när vi har så svårt att landa toppspelare. I det här fallet även spelare strax under kategorin toppspelare. Ska vår enda chans att slå sig in i toppen igen vara att kunna förädla unga spelare och låna in toppklubbarnas leftovers? Jag har inget emot att satsa på våra egna spelare i en hög utsträckning, men jag skulle väldigt gärna vilja att vi kunde balansera upp detta med att ha ett antal rutinerade spelare av toppklass som tillför det där lilla extra.
Chelsea däremot de köper eller signar upp alla talanger de kan komma åt. Jag vet ingen klubb som har så oerhört många spelare utlånade till andra klubbar. De har en drös spelare som aldrig ens gjort en match i Chelsea som varit utlånade i flera omgångar. Har man de ekonomiska musklerna så är ju detta såklart ett sätt att nå framgång. Men jag måste säga att det känns ruttet att det ens ska gå att få göra så. Financial Fair Play verkar långtifrån gälla Chelsea på många sätt. I somras köpte de till sitt redan överfulla mittfält Willian för enorma summor. Nu lägger de en massa pengar på en spelare till som på papperet nästan är identisk med Willian, vänsterfotad, snabb, teknisk och målfarlig ytterforward. Känns nästan som att de gör detta bara för att jävlas med Liverpool.

Ja ja. Kan vi hitta en riktigt bra defensiv mittfältare och en ytterback av hyfsad klass så kommer det nog visa sig mer värdefullt för utgången av den här säsongen en vad en Salah skulle kunna tillföra. Särskilt då Rodgers inte ens verkar satsa på 4-3-3. I 3-5-2 eller 4-4-2 skulle han konkurrera med Sterling å egna unga talanger som Sterling måste vi ge chansen fullt ut så det blir nog bra det här ändå...

Inga kommentarer: