torsdag 16 januari 2014

Inför Liverpool-Aston Villa

I övermorgon lördag 16.00 är det äntligen dags för match igen. En match i veckan är långt ifrån tillräckligt för att stilla mitt Fanatiska Liverpool FC begär.
Aston Villa hemma borde bara innebära tre poäng. Fast Aston Villa har en del klass spelare som kan ställa till det för alla lag i premier league. Benteke fick senast spräcka sin måltorka mot Arsenal, o har det hjälpt honom ur svackan kan han absolut ställa till problem för oss. Vårt försvarsspel har varit lite svajigt ett tag nu och det är tur att vår offensiv producerat så mycket mål att vi klarat oss ändå, men i längden håller det inte att vi måste göra 2-3 mål per match för att vinna. En av förklaringarna till att vi släppt in så mycket mål är säkert att vi tvingats byta försvarsuppställning så ofta pga skador. Ytterligare en förklaring stavas Glen Johnson som aldrig varit särskilt bra i defensiven, och i den usla form han är i nu, är han en säkerhetsrisk mest hela tiden. När karln inte heller bidrar med särskilt mycket offensivt så tycker jag det är dags för bänken. Varför inte ge Kelly chansen igen? När någon underpresterar som Johnson gjort måste man väl ge någon annan chansen även om den personen inte har samma kapacitet.
Jag hoppas också att Sakho är tillbaka i startelvan. Tycker han passar bättre ihop med Skrtel än Toure. Sakhos snabbhet behövs bredvid aningen långsamme Skrtel. som verkar tappat lite av den magnifika form han visade i säsongsinledningen. På vänsterbacksplatsen är inte konkurrensen mördande för tillfället. Med Flanagan och Enrique skadade så är det Cissokho och ingen mer som just nu slåss om en plats i startelvan. Känns sådär med tanke på att Aly inte direkt rosat marknaden i vårt kära LFC. Snälla FSG öppna stora plånboken och köp in minst en ytterback av klass.
Ska bli väldigt intressant att se hur Rodgers formerar mittfält och anfall om Sturridge är redo för att spela från start. Får Coutinho chansen som offensiv mittfältare? Får Sterling plats i startelvan? Kommer Rodgers att vidhålla 4-3-3 och om han gör det flyttar han då ut glödhete Suarez på kanten? Jag vet att Suarez fixar att spela där, men är det värt att flytta på en spelare som presterat så otroligt bra i match efter match som toppforward. Jag är tveksam, Suarez har ju varit så bra att han skapat chanser och gjort så många mål att han nästan ensam vunnit ett flertal matcher åt oss. Men Rodgers verkar ha bestämt sig för att spela Sturridge centralt och kommer säkert fortsätta göra det.
Trolig startelva: 4-3-3 Mignolet-Johnson, Skrtel, Toure, Cissokho-Gerrard, Henderson, Lucas/Coutinho- Suarez, Sturridge, Sterling


Så här hade jag ställt upp laget: 3-5-2 Mignolet- Toure, Skrtel, Sakho-Sterling, Gerrard, Lucas, Hendo, Coutinho-Sturridge, Suarez
Visst det är lite vågat med Sterling och Coutinho som wingbacks men vilken offensiv vi skulle få. Jag tänker mig att Gerrard och Lucas kan ge understöd på varsin kant i defensiven i första halvlek. Med den offensiven bör vi leda med två baljor efter första halvlek och kan då göra lite byten för att säkra upp segern. Kelly får komma in som högerback och Sakho flyttas ut som vänsterback medan Coutinho får kliva av och Henderson tar vänsterkantssplatsen i en 4-4-2 uppställning.

Vad tycker ni? Hur ser er startelva ut?

Inga kommentarer: