onsdag 22 januari 2014

Salah på väg till Melwood?

Uppgifter från egyptiska journalister säger att Salah kommer till Melwood i morgon för läkarundersökning. Deras källa hävdar att Liverpool kommit överens med Basel om en övergångssumma på motsvarande ca 100 miljoner svenska kronor.

Salah kommer med all säkerhet att bli ett offensivt tillskott. Han jobbar med hög fart och besitter både fin teknik och ett sinne för att hitta målet. Det jag funderar på är hur B.R tänkt använda honom. Det känns som att hans optimala position är ytterforward, höger ytterforward om han själv får välja, då han älskar att bryta in för att hitta avslutslägen med sin vänsterfot. I ett 4-3-3 vore han idealisk. Men nu verkar ju Rodgers inne på att köra med två centrala anfallare istället. Han har konstant vägrat flytta ut någon av Suarez eller Sturridge på kanten. Salah kan säkert spela yttermittfältare i ett 4-4-2 men blir det aktuellt? Jag har tidigare fört diskussionen om att vi knappast kommer kunna spela nån form av 4-4-2 med det mittfältsmaterial vi har. När nästan alla andra lag spelar med tre centrala mittfältare ser jag inte att vi skulle kunna spela med två om filosofin är att äga mycket boll och vara ett offensivt lag. Vi såg ju sist hur väl ut det föll... Det jag är ute efter i den här diskussionen är vart ska Salah spela i ett troligt 3-5-2 upplägg? Som wingback?Anfallare? Vore kanon om killen visar sig behärska en wingbackroll, men jag är tveksamt till det så då är det anfallare kvar. Där kommer han såklart få svårt att peta nån av Suarez , eller Sturridge. Jag har ju tidigare tyckt att vi borde spela 3-5-2 tycker det är bästa uppställningen med det lag vi har( dåliga ytterbackar, två riktigt bra centrala anfallare, inga kompletta mittfältare likt City). Med Salah i truppen så är 4-3-3 mer aktuellt, om han inte överraskar med ett bra tvåvägsspel och fixar wingbackrollen. Men med så usel form våra ytterbackar visat så har jag ändå svårt att se det som en hit. Sterling skulle så gärna få bänka en av klåparna till ytterbackar som wingback.

Ja ja först ska köpet bli av. Vi har ju sett svängningar i affärer förut, tänker på bl.a. Willian i somras. Där först Liverpool verkade nära att göra affär, sedan Tottenham som nästan hade allt klart men blev brädade av Chelsea på målsnöret. Salah har ju varit väldigt i ropet det här fönstret och det finns väldigt många intresserade klubbar om man ska tro snacket som går, så det vore långt ifrån en överraskning om någon klubb hostar upp ett bud som får Basel att tänka om innan alla papper är påskrivna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket engagemang! Glad att jag upptäckte din blogg. Perfekt sida med lite mer djupgående information och reflektioner. Älskar dina "Framtidens stjärnor"

Keep up the good work!!

Grobbelarenheldel sa...

Tack!! Det värmer en nystartad bloggare! Ventilera gärna dina åsikter, vill ha en levande blogg