onsdag 29 januari 2014

I väntans tider

Ca 2 dygn kvar till transferfönstret stänger. Rykten om spelare som länkas till klubben har eskalerat sista dagarna. På twitter citeras journalister, agenter, farsor, suspekta hemsidor hejvilt. Rykten om vem som flugit vart och när för samtal med spelare och klubbar skvallras det friskt om. Det märks helt klart att Liverpool FC inte gjort ett enda köp eller lån i transferfönstret. Alla fans är nästan desperata i sin vilja att vi ska få in en eller ett par spelare som kan göra skillnaden mellan en 5-7 plats och en så hett eftertraktad topp 4 plats. Jag erkänner direkt, jag är en av dessa desperata fans. På något sätt känns det här året som den stora chansen att nå CL. Vi har i dagsläget 15 seniorspelare tillgängliga för spel, så vi är i skriande behov av att bredda truppen. Som jag ser det särskilt på två positioner. Defensivt mittfält och på ytterbackssidan.
Det som oroar mig mest just nu är att det igår och idag varit väldigt tyst med rykten om någon spelare på dessa positioner. Konoplyanka är en riktigt vass ytter som är i stort sett lika bra med höger som vänster och kan spela på båda kanterna utan problem. Han är en väldigt bra investering, om inte för att behovet är som störst där idag, utan för framtiden. Ska vi ut i Europa behöver vi en bredare topp i truppen.
Men det stora behovet av en DM och en ytterback bör inte bli lidande för det.
Hoppas vi går för Yann M´Vila, det skulle vara precis den innermittfältare vi behöver. Han är en stark tvåvägsspelare och skulle komplettera Gerrard ypperligt.
Ytterbackar verkar det vara väldigt ont om, för där hör jag inte ett enda rykte. Om vi inte hittar någon så är det dock inte lika illa som att stå utan fler DM. Vi har ju ett väldigt offensivt lag från mittfält och framåt. Konstruktiva spelare som Suarez, Sturridge, Sterling, Coutinho, Henderson och Gerrard är ju alla spelare som kommer skapa farligheter och mål som bör räcka för att vinna matcher. Vi såg ju igår att vi klarar oss väldigt bra offensivt även med Flanagan och Cissokho på ytterbacksplatserna som inte tillför särskilt mycket i offensiven. Viktigast att de är stabila i defensiven och det får man väl ändå säga att de är. Toure, Sakho och Agger är ju också alla alternativ som defensiva ytterbackar. Problemet är när vi möter bottenlag hemma som backar hem med hela laget. Då behöver vi ytterbackar som följer med upp och hotar och kan bidra med något i offensiven. Men vi har ju mest topplag hemma under våren och bottenlagen borta och där måste de ju satsa lite mer offensivt, så vi kanske klarar oss med det vi har.

Vad tycker ni? Vad är viktigaste positionen att förstärka laget på i Januari?
Klicka på pennan nedan och skriv er åsikt

ps. följ mig gärna på twitter: @Pata_YNWA

@Pata_YNWA

Inga kommentarer: