lördag 18 januari 2014

Salah överens med Liverpool

Det blev fel i formateringen på förra inlägget här kommer ett nytt försök

När vi som väntat på något mer än bara lösa rykten börjat misströsta, så kommer äntligen första konkreta uppgifterna på att vi har nåt på gång.

"The Salah deal is still on, we´ve agreed a 5 year deal with him but are yet to agree a deal with Basel, they want close to 16m, Rodgers will be figuring out today with the owners as to weather they pay that much on one player, if yes he will be our only signing and news should brake over next week."

Hämtat från Liverpool Rumours, som inte brukar vara så här konkreta om de inte har en källa med god insikt.

THE PROFILE FOR MOHAMED SALAH
Mohamed Salah
© GLOBALPICS
Name in native country:محمد صلاح
Date of birth:15.06.1992
Place of birth:Basyoun, El Gharbia  
Age:21
Height:1,75
Nationality:  Egypt
Position:Midfield - Right Wing
Foot:left
Market value:7.500.000 £
8.500.000 €
Player's agent:SPOCS sports consultants
info från transfermarkt

Om vi leker med tanken att vi har ca 16 miljoner pund att spendera i januari, är det då klokt att lägga alla dessa pengarna på Salah? Jag vill dela upp den frågan i två delar.

1) Är det den spelartypen vi behöver mest? Om vi bara ska köpa en spelare ska det då vara en ytterforward?


2) Är han värd de pengarna?


Svaren på båda frågorna är såklart ganska svåra att svara på. På första frågan skulle jag nog säga nej. Om man tittar på vad vi behöver mest så är det ju inte offensiven som varit ett problem. Vi står i dagsläget på 51 mål, och skapar chanser som mer än väl bör räcka för att vinna tillräckligt mycket matcher för att nå topp 4. I ett tidigare inlägg om transfermål har jag rankat ytterback som viktigaste transfermålet. Det är den lagdel som har presterat sämst i mina ögon.

På forwardssidan har vi ju Suarez och Sturridge som båda varit helt fantastiska. Sterling och Coutinho har också varit bra i år och även om de inte direkt visat att de är några strikers så bidrar de med en hel del kreativitet och skapar målchanser åt andra. Allt det här pekar ju mot att mitt svar på fråga 1 är nej, han är inte vad vi behöver mest och kanske inte är avgörande för om vi når topp 4. En eller två unga riktigt vassa och lovande ytterbackar skulle vara mitt val. Exempelvis Luke Shaw eller Nathaniel Clyne eller båda vore i mina ögon mycket mer väl spenderade pengar.THE PROFILE FOR LUKE SHAW
Luke Shaw
© Getty Images
Name in native country:Luke Paul Hoare Shaw
Date of birth:12.07.1995
Place of birth:Kingston upon Thames  
Age:18
Height:1,85
Nationality:  England
Position:Defence - Left-Back
Foot:left
Market value:9.700.000 £
11.000.000 € Market value of  discuss in the market analysis...


THE PROFILE FOR NATHANIEL CLYNE
Nathaniel Clyne
© Getty Images
Name in native country:Nathaniel Edwin Clyne
Date of birth:05.04.1991
Place of birth:London  
Age:22
Height:1,75
Nationality:  England
Position:Defence - Right-Back
Foot:right
Market value:6.200.000 £
7.000.000 € Market value of  discuss in the market analysis...
Information hämtad från Transfermarkt.

Men grejen med allting är att jag tror att dessa pojkar eller några andra riktigt bra kandidater till ytterback inte är till salu just nu, i alla fall till rimligt pris. Salah är kanske den bästa spelaren vi kan få loss i januari. En spelare för framtiden med potential att bli riktigt bra. Rodgers har ju också betonat vikten vid att vi behöver fler personer som bidrar till målskyttet. Blir Suarez avstängd och Sturridge skadad igen så är det ju riktig kris(inte otänkbart med deras historik). 
Men nu till fråga 2 om han är värd 16m pund?


Jag har inte sett killen spela en enda match, bara sett Youtube klipp med killen å det är väl inget man bör grunda ett köp på, fråga bajen deras "Video juggar" var visst inte så bra som det var sagt. Men transfermarkt som är en respektabel sida har värderat honom till ca hälften av vad Basel vill ha för killen så det känns som en ganska saftig summa. Det som gör Liverpool tveksamma är nog killens ålder och rutin. Han är 21år och har spelat en säsong i Basel. Vad jag hört har han varit väldigt bra i ett antal matcher i CL, där han bland annat gjorde mål mot Chelsea. Men jag har också hört att han inte övertygat alls lika mycket i ligan. Verkar alltså ojämn och har inte bevisat över tid att han är en klass spelare som är värd dessa slantar. Det skulle helt klart vara en chansning att köpa Salah för den summan, men om vi har svårt att få loss någon annan spelare av klass eller samma talang så säger jag kör. Killen har ju en grym potential det är uppenbart.

Inga kommentarer: