onsdag 15 januari 2014

Mina tankar kring transferfönstret

Nu är vi 16 dagar in på transferfönstret och fortfarande är det bara lite rykten som florerar. För de engelska lagen har det överhuvudtaget varit väldigt lite action på transfermarknaden. Alla Liverpoolfans drömmer ju om ett eller ett par starka nyförvärv i januari. Jag tänkte här nedan lista vad jag tycker vi behöver mest och ge några förslag på tänkbara namn.

1. Minst en riktigt bra ytterback
Våra ytterbackar har underpresterat hela säsongen. Enrique bidrog inte med något extra innan han gick sönder och Cissokho och Johnson har båda varit helt under isen. Cissokho är ju ny i PL och behöver säkert en inkörningsperiod innan han hittar rätt, så han får man ha lite överseende med. Johnson däremot kan man ställa högre krav på. En landslagsman med både rutin och fett lönekuvert måste man  kunna begära en mycket högre lägsta nivå av. Han har ju aldrig varit sådär riktigt bra i defensiven men han har ju tidigare säsonger bidragit mycket mer i offensiven med sin fart och förmåga att utmana sin gubbe på kanten. I år har han inte haft många rätt offensivt heller. Till råga på allt har han sett loj ut, han bryr sig inte ens om att se till att ta kriga tillbaka när han tappat bollen. Vi har ju en hel del talangfulla ytterbackar i truppen, Kelly, Flanagan och utlånade Wisdom. Tyvärr har ingen av dem visat nån större offensiv talang. Det är inga killar som utmanar sin gubbe och bidrar nåt större i offensiven. En modern ytterback i ett topplag som Liverpool måste besitta både defensiva som offensiva kvaliteter. Tyvärr växer dessa inte på träd. Den enda av intresse jag hört några rykten om är Bertrand i Chelsea. Känns dock orimligt att Chelsea släpper honom till oss i janauri särskilt då vi dagsläget är en deras konkurrenter om ligatiteln och topp 4. Tror faktiskt inte vi hittar någon som vi kan lösa ut i januari. Mer troligt är att vi kan plocka in nån ung brasse eller nåt som vi kan skola in på sikt.

2. Målfarlig Ytterforward
Viktor Moses har inte visat sig vara den målfarlige och starka en mot en spelaren vi hoppats på. Coutinho och Sterling har båda spelat bra, särskilt den sistnämnde. Men ingen av dem har visats sig vara någon naturlig målskytt, snarare har de visat sig vara målsumpare av det större slaget. Aspas har tydligt visat att han är en forward inte ytterforward... Om Rodgers nu väljer att satsa på 4-3-3 så bör vi rimligtvis ha som transfermål att hämta in en ytterforward som vet var målet är så att säga...
Salah från Basel är den spelare som länkats flitigast till LFC det här fönstret. Tyvärr verkar inte vår värdering av Salah vara i närheten av det Basel vill ha för honom. Annars ser jag gärna honom i truppen. Han är ung, spelar med mycket fart och gör en del mål.

3.Innermittfältare
Exakt vad vi behöver beror på hur Rodgers tänkt sig formera laget. Om tanken är att Gerrard ska bli vårt nya ankare på mitten så behövs ju ingen backup till Lucas. Då är ju Lucas den backup vi behöver på den positionen. Med två offensiva mittfältare och Gerrard och Lucas som defensiva så innebär det ju i så fall att vi skulle behöva en offensiv mittfältare till. Jorghinho och Inler är två namn som nämnts.
Om tanken däremot är att vi ska återgå till 3-5-2 med två sittande mittfältare så kan en defensiv mittfältare bli aktuell. Med Gerrard och Lucas, Henderson och Allen i truppen finns det ju skaplig täckning på den positionen men alla utom Hendo har ju visat sig vara ganska skadebenägna så det skulle kännas skönt med en till sådan av klass i laget.
Fernando och M´vila är intressanta namn som nämnts.

Jag hoppas verkligen vi spänner bågen lite extra och köper åtminstone en toppspelare i januari. Det kan bli väldigt dyrbart om vi missar CL för att vi snålade när vi hade chansen med t.ex. Salah.

Inga kommentarer: