lördag 25 januari 2014

Matchanalys Bournemouth-Liverpool

Jag kunde tyvärr inte se hela matchen men här kommer lite reflektoner från dagens FA-cupmatch. Bournemouth-Liverpool 0-2.
B.R valde att starta med en 4-2-3-1 uppställning i dagens match. Intressant och positivt att han första gången på länge valde att sätta ut Sturridge på kanten. Det såg dock ut som att Suarez och Sturridge alternerade om vem skulle gå ut på kanten och hjälpa till hemåt. Coutinho fick chansen som 10:a framför Gerrard och Henderson, kanske för att Allen inte deltog pga en lättare skada han dragit på sig på träning i veckan. Coutinho är väldigt kreativ och bidrar med mycket offensivt, just nu ser han dock lite tung ut i steget och kanske skulle behöva vila en match. Moses fick spela hela matchen på högerkanten och var nog vår bäste spelare i matchen. Väldigt glädjande då vi behöver få lite mer konkurrens och bredd i anfallet.
På försvarssidan kan vi främst glädja oss åt en hållen nolla. Jones agerade väldigt stabilt i målet och visade att det inte innebär kris om Mignolet skulle missa ett par matcher. Fortfarande oroande dock att vi i varje match ser väldigt virriga ut på defensiva hörnor och inläggsfrisparkar.

Stora frågetecknet efter matchen är nog ändå defensiva mittfältet. Gerrard och Henderson är inga klockrena alternativ utan en riktig städgumma bredvid sig. Bournemouth kunde flera gånger såga sig igenom vårt mittfält på ett sätt som inte är godkänt. Mot bättre lag kommer vi få stora problem defensivt och inte kunna ha samma spelövertag vi haft i de flesta matcherna tidigare. Det är möjligt att de växer in i rollen, men jag tror det kommer kosta oss flera poäng innan dess. Tror i och för sig att Rodgers ser Allen och Gerrard som det tänkta mittfältsparet hemåt och att Henderson får rollen framför om alla tre är tillgängliga. Men vi bör snarast få in en mittfältare till, som framförallt besitter goda defensiva kvaliteter.
Yann M´vila, Fernando Reges är två riktigt intressanta namn som nämnts flitigt. Men det verkar fasligt trögt att signa nån av dem eller nån annan heller.
Om det är svårt att hitta en ung riktigt bra DM, varför då inte satsa på Jermaine Jones från Schalke som en god vän till mig med  bra koll på Bundesliga föreslog. Jones är 32 år och sitter på ett utgående kontrakt till sommaren. Han skulle alltså vara en billig lösning på ett alarmerande behov. Han har fortfarande en hög nivå i kroppen och skulle kunna få en nytändning i LFC. Ge killen ett 1+1 års kontrakt så har vi en helt klart duglig ersättare till Lucas, tills dess att vi hittar rätt framtidsnamn på positionen.

Inga kommentarer: