fredag 24 januari 2014

Framtidens Stjärnor: Del 3 Samed Yesil

Del 3 i serien om Liverpools potentiella framtida stjärnor handlar alltså om tyske Samed Yesil.
THE PROFILE FOR SAMED YESIL
Samed Yesil
© Getty Images
Name in native country:Samed Yeşil
Date of birth:25.05.1994
Place of birth:Düsseldorf  
Age:19
Height:1,80
Nationality:  Germany
  Turkey
Position:Striker - Centre Forward
Foot:right
Market value:1.100.000 £
1.300.000 € Market value of  discuss in the market analysis...
fakta från Transfermarkt

Samed Yesil är uppväxt i Dusseldorf där han i tidig ålder spelade för de lite mindre lokala klubbarna CfR Links och BV 04 Dusseldorf. 2005 hade hans talang som anfallare gett eko i tyskland och han flyttade till storklubben Leverkusen där han blev kvar i 7 år. Samed Yesils rykte som målfarlig anfallare i ungdomsligorna i Tyskland växte fort under tiden i Leverkusen. Hans rykte som målgörare steg till en så hög nivå att han förärades med smeknamnet "Gerd" efter legendariske strikern Gerd Muller.
I U17-laget i Leverkusen tränades Samed av den gamle Tottenham mittfältaren Steffen Freund. Under Steffens ledning tog Sameds karriär verkligen fart. I Europamästerskapen för U17 2011 gjorde Yesil tre mål och bidrog starkt till Tysklands silver i mästerskapen. Tre veckor senare i Världsmästerskapen för U17 i Mexiko visade Yesil att EM målen verkligen inte var ett par slumpmål. Han började turneringen med två mål i 6-1 segern över Ecuador. I åttondelsfinalen kom tredje målet när USA besegrades. Kanske var det i kvartsfinalen mot England som Liverpool fick upp ögonen för Yesil på allvar. Han ledde nämligen Tyskland till 3-2 seger med två mål. Sitt sjätte mål gjorde Yesil i förlustmatchen mot värdnationen Mexico i semifinalen. Det blev en tredje plats för Tyskland men Yesil åkte hem som Tysklands stora stjärna och en av landets största framtidslöften. Debuten i A-laget dröjde dock ett år då A-laget under hösten förtvivlat kämpade för att hålla sig kvar i Bundesliga. Under våren 2012 fick han dock för nye tränaren Sami Hyppiä! chansen som inhoppare i en match mot Hertha Berlin Det blev dock bara ett inhopp i Leverkusen innan Rodgers och LFC lyckades övertala honom att komma till vår kära klubb.
Första året började bra i klubben med debut mot West Bromwich som inhoppare i en Ligacupmatch i september 2012. Men efter debuten så vände lyckan, han råkade ut för en allvarlig knäskada som tvingade honom till över 8 månaders vila från fotbollen. I höstas när han äntligen var spelklar igen hann Yesil inte med mer än 4 matcher för U21 innan han drog på sig ännu en jobbig knäskada i början på Januari. Vi kommer därför inte få se mer av Yesil förrän tidigast i höst. I U21-laget blev det 1 mål på 4 matcher. Samed Yesil beskrivs ofta som en väldigt snabb forward med en otrolig näsa för målet.
Vi får hoppas att han orkar ta sig tillbaka ännu en gång, för Yesil är verkligen en stor talang och kan bli en framtida målspruta i LFC.



Inga kommentarer: