torsdag 16 januari 2014

Vad krävs för att LFC ska kunna behålla Suarez även nästa säsong?

Det är makalöst vilken nivå Suarez spelat på efter sin avstängning. Han har i match efter match öst in mål och även stått för en mängd geniala framspelningar som främst Coutinho och Sterling nästan fått anstränga sig för att bränna. 22 mål och 7 assist på 16 matcher i PL, det ärju nästan för bra för att vara sant eller hur? Jo det är just det jag vill ta upp, hur ska vi en klubb som inte vunnit ligan sen 1990 och inte kvalificerat sig för CL sen säsongen 08/09 kunna behålla en av världens just nu bästa fotbollsspelare? När Madrid kommer med sin miljard och säger kom till oss så får du både en drömlön och en stor chans till både CL titel och liga titel, känns det svårt att se att han blir kvar. Här är några scenarion jag fabulerat fram:.

  • Vi spelar drömfotboll under våren och vinner ligan. Suarez glädje över titeln och allmänt välbefinnande i klubben gör att han väljer att stanna för att spela med LFC i CL. Han har insett att det lag B.R byggt upp är kapabelt att vinna alla tänkbara titlar så även CL och då finns det ingen anledning att byta klubb oavsett bud eller utköpsklausuler.
  • En nervkittlande vår avslutas med att vi når topp 4 och säkrar CL spel. I Suarez kontrakt är det inskrivet att om Liverpool når CL så finns det ingen utköpsklausul. De kan därför neka alla klubbars intresse och bud i sommar.
  • Vi får stryk av United borta och slarvar bort ett par poäng till och får se oss omsprungna av United i slutet av säsongen och hamnar precis utanför topp 4. Men den förvandling och mognad vi sett hos Suarez sen återkomsten i höstas fortsätter. Hans glädje och lycka i klubben är nu total även när transferfönstret är öppet. Gerrard och Agger har fått honom att inse att gräset inte alltid är grönare på andra sidan, utan att han aldrig kommer få det bättre i en annan klubb. För att inte Suarez stora önskan om att vinna titlar ska börja sätta griller i huvudet på karln igen så visar FSG musklerna och köper in tre riktiga kanoner tidigt på sommaren. Vilket räcker för att få  Suarez motiverad till att stanna och ta sig hela vägen fram med det LFC han kommit att älska allt mer.
  • Den ekonomiska krisen i Europa fortsätter, särskilt Spanien har det tufft ekonomiskt. Real Madrid får helt plötsligt inse att inte ens de kan spendera miljarder på nyförvärv. I Suarez kontrakt har LFC nämligen lyckats skriva dit en utköpsklausul som inte ens Real Madrid kan få loss pengar till. Han blir därför kvar en säsong till trots att vi faller tillbaka till en slutlig sjunde plats i ligan.
Man kan ju alltid drömma eller hur...

Inga kommentarer: