måndag 27 januari 2014

Jordan Henderson allt utom målskytt

Har Jordan Henderson allt som krävs för att ta över Gerrards gamla roll som offensiv mittfältare? Hendo har under året tagit väldigt stora steg i sin utveckling. Han har visat väldigt god fysik, förmåga att slå öppnande passningar, trygghet och kyla att vårda bollen och att han mer än gärna tar löpningar in i boxen. Det enda som jag saknat av killen är förmågan att sätta bollen i mål. På 8 mål på 89 matcher är inget facit som imponerar, särskilt då merparten av dessa varit i en offensiv roll på mitten eller kanten. Han har bränt otaliga lägen i och strax utanför straffområdet. Det som stört mig mest är nog är hans skott. I flera riktigt bra lägen hamnar hans skott inte ens nära mål. I matchen mot Bournemouth igår fick vi ännu ett exemple på detta när vi spelade vi oss fram till ett riktigt bra läge som Hendo brände med ett uselt skott.
Vårt mittfält har bidragit med ganska lite mål den här säsongen, och det kommer att komma matcher när SaS inte kommer loss utan det är andra spelare som får chansen att avgöra matchen. Då måste framförallt vår offensiva mittfältare visa att han kan ta vara bättre på sina chanser. Jag är annars ett stort fan av Hendo och har stor tillförsikt i honom, så jag hoppas verkligen att han kan utveckla sitt skott och lära sig visa mer kyla i avslutslägen. Jag har läst att Jordan är oerhört seriös och träningsvillig, så förhoppningsvis kommer nötande på Melwood göra honom till en avslutare av rang.

Inspiration till detta inlägg är hämtad från en bra artikel i Metro som tar upp just det här problemet på ett bra sätt.
http://metro.co.uk/2014/01/26/the-one-thing-jordan-henderson-must-learn-to-do-if-hes-to-take-on-steven-gerrards-role-for-liverpool-4277558/

Inga kommentarer: